Forma i typ
Książki
(69)
Publikacje dydaktyczne
(41)
Artykuły
(28)
E-booki
(24)
IBUK Libra
(24)
Publikacje fachowe
(14)
Publikacje naukowe
(14)
Poradniki i przewodniki
(4)
Proza
(3)
Komiksy i książki obrazkowe
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Poezja
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(56)
tylko na miejscu
(13)
wypożyczone
(2)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(59)
Czytelnia
(13)
Autor
zbiorowa Praca
(6)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(4)
Lasek Mikołaj
(4)
Drapała Tadeusz (?-2008)
(3)
Kopeć Krystyna
(3)
Kurek Joanna
(3)
Łyszczarz Michał
(3)
Bijok Barbara
(2)
Górniak Edward
(2)
Klarenbach Magdalena
(2)
Kobyłka Agata
(2)
Kopta Antonina
(2)
Pankiewicz Urszula
(2)
Procner Aleksandra
(2)
Łuszczki Barbara
(2)
Ślimko Emilia
(2)
Andrzejewski Henryk (1936- )
(1)
Bajan Bartłomiej
(1)
Bartniczak Bartosz
(1)
Bender Arnold E
(1)
Bereżnicka Joanna
(1)
Beszterda-Buszczak Monika
(1)
Bijok Franciszek
(1)
Bogucki Mariusz
(1)
Bogucki Mariusz. Dziwne dzieje Dzikuski
(1)
Bojarski Paweł
(1)
Boniecka Maria
(1)
Borowska-Kociemba Agnieszka
(1)
Borys Tadeusz
(1)
Broda Ewa
(1)
Buchtarewicz Halina
(1)
Budzeń Małgorzata
(1)
Bukowińska Agnieszka
(1)
Bułhak-Jachymczyk Barbara
(1)
Caparrós Martín (1957- )
(1)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(1)
Chudzińska Małgorzata
(1)
Czekaj Marta
(1)
Czerny Zofia (?-1964)
(1)
Czubak Wawrzyniec
(1)
Dabkiewicz J
(1)
Dasiewicz Beata
(1)
Dobrosz-Teperek Katarzyna
(1)
Doniak Magdalena
(1)
Drewniak Emil
(1)
Drewniak Teresa
(1)
Drzazga Bohdan (1934-2009)
(1)
Duda Aneta
(1)
Dynkowska Wioletta Monika
(1)
Dąbek Aleksander
(1)
Długosz Anna (technologia żywności i żywienia)
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Flis Krystyna
(1)
Frąszczak Maria
(1)
Furmaga Barbara
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Gertig Henryk (1924-2011)
(1)
Godzich Anna
(1)
Gogół Aleksandra
(1)
Goszczyński Wojciech (1983- )
(1)
Grzymisławski Marian (1947- )
(1)
Gulińska Edyta
(1)
Gustaw Klaudia
(1)
Góral Małgorzata
(1)
Górna Małgorzata
(1)
Górny Beata
(1)
Gęska Olga
(1)
Halamska Maria
(1)
Halbański Maciej Erwin (1912-1981)
(1)
Halicka Ewa
(1)
Iwińska Irena (1912-1990)
(1)
Jabłecka Jadwiga
(1)
Jaczewska-Schuetz Joanna
(1)
Jacórzyński Bohdan
(1)
Jankun Jerzy (1948- )
(1)
Januś Ewa
(1)
Jarzyńska-Stęclik Agnieszka
(1)
Jasiński Maciej (1977- )
(1)
Jasiński Maciej Drużyna Witamin
(1)
Jastrzębski Witold
(1)
Jeż Tomasz
(1)
Józwiak Wojciech
(1)
Jędruchniewicz Andrzej
(1)
Jędrusek-Golińska Anna
(1)
Kaczmarek Mirosława
(1)
Kaczorowska Joanna
(1)
Kalinowski Sławomir
(1)
Kaźmierczak Andrzej
(1)
Kaźmierczak Magdalena
(1)
Kijek Krzysztof
(1)
Klepacka Anna M
(1)
Klimczak Inga
(1)
Klon Weronika
(1)
Kokoszka Katarzyna
(1)
Konarzewska Małgorzata
(1)
Kopczyńska Ewa (socjolog)
(1)
Kostiukow Anna
(1)
Kowalczyk Roman
(1)
Kozieł-Nowak Magdalena
(1)
Koziolek Adam
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(34)
2010 - 2019
(41)
2000 - 2009
(5)
1990 - 1999
(3)
1980 - 1989
(17)
1970 - 1979
(16)
1960 - 1969
(4)
1950 - 1959
(1)
1940 - 1949
(1)
1920 - 1929
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(47)
1901-2000
(5)
1945-1989
(4)
1989-2000
(2)
Kraj wydania
Polska
(123)
Język
polski
(75)
angielski
(1)
Odbiorca
Szkoły zawodowe
(23)
Szkoły wyższe
(7)
Nauczyciele
(6)
6-8 lat
(5)
Dzieci
(5)
Nauczyciele chemii
(4)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(4)
Technikum
(4)
Gimnazja
(3)
Przedszkola
(3)
Szkoły podstawowe
(3)
0-5 lat
(2)
9-13 lat
(2)
Edukatorzy ekologiczni
(2)
Klasa 2.
(2)
Lekarze
(2)
Rodzice
(2)
Szkoły ponadgimnazjalne
(2)
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Klasa 1.
(1)
Klasa 3.
(1)
Klasa 4.
(1)
Licea
(1)
Logopedzi
(1)
Nauczyciele fizyki
(1)
Nauczyciele przedszkoli
(1)
Pedagodzy specjalni
(1)
Terapeuci zajęciowi
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(5)
Literatura argentyńska
(1)
Temat
Żywność
(71)
Zdrowe odżywianie
(13)
Odżywianie
(11)
Biochemia
(5)
Jakość żywności
(5)
Bezpieczeństwo żywności
(4)
Kucharstwo
(4)
Żywność dla dzieci
(4)
Żywność ekologiczna
(4)
Chemia (przedmiot szkolny)
(3)
Dietetyka
(3)
Marnotrawstwo żywności
(3)
Owoce
(3)
Przedszkola
(3)
Technologia żywności
(3)
Edukacja ekologiczna
(2)
Edukacja globalna
(2)
Edukacja żywieniowa
(2)
Gotowanie
(2)
Higiena szkolna
(2)
Jedzenie (czynność)
(2)
Mikrobiologia
(2)
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
(2)
Produkcja żywności
(2)
Substancje dodatkowe do żywności
(2)
Suplementy diety
(2)
Szkolnictwo
(2)
Szkolnictwo wyższe
(2)
Technika
(2)
Towaroznawstwo
(2)
Ubóstwo
(2)
Układ pokarmowy
(2)
Warzywa
(2)
Zwierzęta
(2)
Alergeny
(1)
Alergia
(1)
Alergia pokarmowa
(1)
Anafilaksja
(1)
Analiza techniczna (chem.)
(1)
Astma atopowa
(1)
Atopowe zapalenie skóry
(1)
Awidyna
(1)
BHP
(1)
Banki żywności
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Bromatologia
(1)
Błonnik pokarmowy
(1)
Celiakia
(1)
Celuloza
(1)
Chemia
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Chłopcy
(1)
Ciasta
(1)
Ciało ludzkie
(1)
Cukier
(1)
Cukiernictwo
(1)
Diagnostyka medyczna
(1)
Drób
(1)
Dziadkowie i wnuki
(1)
Działalność charytatywna
(1)
Dziecko
(1)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(1)
Dziecko z ADHD
(1)
Dziecko z zaburzeniami ze spektrum autyzmu (ASD)
(1)
Długowieczność
(1)
Edukacja zdrowotna
(1)
Etyka
(1)
Fizjologia człowieka
(1)
Fizyka (przedmiot szkolny)
(1)
Flawonoidy
(1)
Gastronomia
(1)
Globalizacja
(1)
Glukozynolany
(1)
Gluten
(1)
Gospodarka
(1)
Gospodarka regionalna
(1)
Gospodarka światowa
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Głód
(1)
Hemocyjanina
(1)
Histamina
(1)
Inhibitory proteaz
(1)
Jakość produktu
(1)
Język polski
(1)
Język włoski
(1)
Język środowiskowy
(1)
Konserwanty
(1)
Konsumenci
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Kultura
(1)
Kultura stołu
(1)
Kwas szczawiowy
(1)
Leczenie dietą
(1)
Leki
(1)
Lektyny
(1)
Logistyka gospodarcza
(1)
Ludzie a zwierzęta
(1)
Masa ciała
(1)
Maszyny i narzędzia techniczne
(1)
Temat: czas
2001-
(24)
1901-2000
(3)
1201-1300
(2)
1801-1900
(2)
1-100
(1)
100-1 p.n.e.
(1)
1001-1100
(1)
101-200
(1)
1101-1200
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-
(1)
1701-1800
(1)
1945-1989
(1)
200-101 p.n.e.
(1)
201-300
(1)
300-201 p.n.e.
(1)
301-400
(1)
400-301 p.n.e.
(1)
401-500
(1)
500-401 p.n.e.
(1)
501-600
(1)
600-501 p.n.e.
(1)
601-700
(1)
700-601 p.n.e.
(1)
701-800
(1)
800-701 p.n.e.
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
do 801 p.n.e.
(1)
Temat: miejsce
Polska
(5)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(2)
Afryka
(1)
Argentyna
(1)
Bangladesz
(1)
Indie
(1)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Madagaskar
(1)
Mongolia
(1)
Niger
(1)
Pudliszki (woj. wielkopolskie, pow. gostyński, gm. Krobia)
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Sudan Południowy
(1)
Gatunek
Podręcznik
(34)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(15)
Artykuł z pracy zbiorowej
(10)
Artykuł problemowy
(7)
Poradnik
(6)
Artykuł z czasopisma fachowego
(5)
Artykuł z czasopisma chemicznego
(4)
Scenariusz zajęć
(4)
Opowiadania i nowele
(3)
Ćwiczenia i zadania
(3)
Artykuł z czasopisma historycznego
(2)
Artykuł z czasopisma naukowego
(2)
Materiały pomocnicze
(2)
Opracowanie
(2)
Program nauczania
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Scenariusze zajęć
(2)
Wiersze
(2)
Artykuł przeglądowy
(1)
Artykuł z czasopisma fizycznego
(1)
Artykuł z czasopisma socjologicznego
(1)
Artykuł z czasopisma społeczno-kulturalnego
(1)
Encyklopedia
(1)
Kamishibai
(1)
Komiks
(1)
Książka kucharska
(1)
Książka obrazkowa
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Raport z badań
(1)
Relacja
(1)
Reportaż
(1)
Reprint
(1)
Rymowanki
(1)
Tablica demonstracyjna
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Ćwiczenia logopedyczne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(45)
Medycyna i zdrowie
(13)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(8)
Chemia
(7)
Socjologia i społeczeństwo
(6)
Historia
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(3)
Rolnictwo i leśnictwo
(3)
Biologia
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Filozofia i etyka
(1)
Fizyka i astronomia
(1)
Językoznawstwo
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
123 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 329 - [330].
Dla kl. I technikum gastronomicznego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 181140/2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 013391 Pd (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 224564 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 293 - [295].
Dla kl. I technikum gastronomicznego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 181140/1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biblioteka Problemów ; t. 262)
ISBN: 83-01-01840-2
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 183458 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2480 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 77471 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Chemia Wokół Nas)
ISBN: 978-83-60793-87-9
Bibliogr. s. 69-71.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 305171 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Leksykon sztuki kulinarnej / Maciej E. Halbański. - Wyd. 2. - Warszawa : "Watra", 1986. - 218, [6] s., [8] s. tabl. : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Bibliogr. s. [219-220].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 223687 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Monografie, Podręczniki, Skrypty AWF [Akademii Wychowania Fizycznego] w Poznaniu. Skrypty ; nr 105)
Bibliogr. przy rozdz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 202538 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Żywienie i pożywienie / Jan Opieński. - Lwów ; Warszawa : Książnica Atlas, 1929. - 42, [1] s. : ilustracje ; 20 cm
(Bibljoteczka Higjeniczna ; Z. 15)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 311 Tylko na miejscu (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Przedr., oryg.: Kórnik : Biblioteka Kórnicka, 1914.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 228208 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 8 zm. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1987. - 385, [3] s. : ilustracje ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
ISBN: 83-204-0904-7
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 243174, 243173 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 6 popr. i uzup. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1979. - 388, [2] s. : ilustracje ; 24 cm.
ISBN: 83-204-0085-6
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 172912 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 5. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1976. - 359, [1] s. : ilustracje ; 24 cm.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 137802 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 4 popr. i uzup. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1974. - 359, [1] s. : ilustracje ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 120380, 120379, 120087 (3 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy fizjologii żywienia / Aleksander Szczygieł. - Wyd. 2 / [współpr. Barbara Bułhak-Jachymczyk]. - Warszawa : Państwowy Zakład Wydawnictw Lekarskich, 1975. - XX, 576 s., 4 s. tabl. : ilustracje : 24 cm.
W metryce mylnie: Wyd. 1.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 124923, 124579 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 106928 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 136912 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 107675 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej