Form of Work
Artykuły
(219)
Publikacje fachowe
(77)
Czasopisma
(58)
Publikacje dydaktyczne
(23)
Książki
(13)
Publikacje naukowe
(7)
Poezja
(1)
Status
available
(46)
Branch
Wypożyczalnia
(46)
Author
Stieber Zdzisław (1903-1980)
(23)
Bartol Izabella
(11)
Krzemińska Joanna
(11)
Kloskowska Adriana
(10)
Tyl Marzena
(9)
Małochleb Paulina
(8)
Gansiniec Ryszard (1888-1958)
(4)
Swędrowska Małgorzata (1974- )
(4)
Filipowska Irena (1918-2011)
(3)
Kondrat Dorota
(3)
Kostrzewa Joanna
(3)
Lubaś Władysław (1932-2014)
(3)
Matusiak Barbara
(3)
Padzik Dorota
(3)
Pawlak Mirosław
(3)
Starnawska Karolina
(3)
Włodkowska Katarzyna (polonistka)
(3)
Żółtowski Dariusz (1997- )
(3)
Bednarek Magdalena (1984- )
(2)
Budzik Justyna (1979- )
(2)
Bąk Dorota
(2)
Ciszewska Katarzyna
(2)
Grodź Iwona (1978- )
(2)
Głogowska Żaneta
(2)
Ignaciuk Magdalena
(2)
Komorowska Hanna (1946- )
(2)
Kot Damian
(2)
Kozińska Maksi Anna
(2)
Lewandowska Dominika (1993- )
(2)
Morawski Kalikst (1907-1988)
(2)
Pałczyńska Anna
(2)
Szybura Agata
(2)
Szymańska Monika
(2)
Tomasik Agnieszka
(2)
Tomasik Agnieszka (1972- )
(2)
Zimmer Agnieszka
(2)
Śmigiel Martyna
(2)
Aleksandrowska Olga (1973- )
(1)
Andrychowicz-Trojanowska Agnieszka
(1)
Bak Dorota
(1)
Banach Małgorzata (filolog)
(1)
Bernacki Ludwik (1882-1939)
(1)
Bielawska Natalia (1982- )
(1)
Bruchnalski Wilhelm (1859-1938)
(1)
Bryła-Cruz Agnieszka
(1)
Brzoza Bartosz
(1)
Bucko Dominika
(1)
Błoński Jan
(1)
Cauer Paul (1854-1921)
(1)
Charmion Timothee
(1)
Cieśla Sandra
(1)
Czerniakiewicz Agnieszka
(1)
Czetwertyńska Grażyna
(1)
Czubała-Vyborov Katarzyna
(1)
Danek Wincenty (1907-1976)
(1)
Deleżyńska Katarzyna
(1)
Dobke Aleksandra
(1)
Dobroszek Jakub
(1)
Domalewski Adam
(1)
Dudkiewicz Jędrzej
(1)
Dwużnik Paulina
(1)
Dyjankiewicz Kamil
(1)
Dymel-Trzebiatowska Hanna
(1)
Dłuska Joanna
(1)
Faraon Bolesław
(1)
Fijałkowski Tomasz
(1)
Filipek Anna
(1)
Fisiak Jacek (1936-2019)
(1)
Fiszman Samuel (1914-1999)
(1)
Fleckeisen Alfred
(1)
Forgiel Izabella
(1)
Gajderowicz Tomasz
(1)
Gajos Mieczysław
(1)
Galas Iwona
(1)
Galster Bohdan (1931-1994)
(1)
Gałwiaczek Joanna
(1)
Gałązka Alicja
(1)
Gerth Bernhard (1844-1912)
(1)
Ginter Joanna (filolog)
(1)
Giłka Katarzyna
(1)
Gniadek Stanisław (1909-1991)
(1)
Grodź Iwona
(1)
Gruszczyński Włodzimierz
(1)
Gryczka Jacek
(1)
Gubrynowicz Bronisław (1870-1933)
(1)
Górecka Joanna
(1)
Górecka Joanna (filolog)
(1)
Habrych Sandra
(1)
Hahn Wiktor (1871-1959)
(1)
Hajduk-Gawron Wioletta
(1)
Hościłowicz Marcin
(1)
Idzikowski Leszek
(1)
Iluk Jan
(1)
Imiela Karolina
(1)
Iwaniak Kamil
(1)
Izdebska-Długosz Dominika
(1)
Jakubowski Maciej
(1)
Janczar Urszula
(1)
Jaromin Lidia
(1)
Jauksz Marcin
(1)
Year
2020 - 2022
(210)
2010 - 2019
(9)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(8)
1980 - 1989
(15)
1970 - 1979
(19)
1960 - 1969
(6)
1950 - 1959
(6)
1940 - 1949
(2)
1930 - 1939
(3)
1920 - 1929
(3)
1910 - 1919
(2)
1900 - 1909
(2)
1890 - 1899
(3)
1850 - 1859
(1)
Time Period of Creation
2001-
(230)
1901-2000
(25)
1945-1989
(15)
1989-2000
(15)
1918-1939
(12)
1901-1914
(6)
1914-1918
(5)
1801-1900
(4)
1939-1945
(3)
Country
Poland
(288)
Ukraine
(2)
Language
Polish
(243)
German
(1)
Audience Group
Nauczyciele języka polskiego
(74)
Szkoły podstawowe
(34)
Klasa 8.
(23)
Szkoły ponadpodstawowe
(22)
Nauczyciele
(12)
Klasa 7.
(11)
Nauczyciele języków
(9)
Klasa 6.
(7)
Szkoły średnie
(5)
Klasa 5.
(4)
Klasa 2.
(3)
Klasa 4.
(3)
Dorośli
(2)
Klasa 3.
(2)
A1 (poziom biegłości językowej)
(1)
A2 (poziom biegłości językowej)
(1)
B1 (poziom biegłości językowej)
(1)
B2 (poziom biegłości językowej)
(1)
Bibliotekarze
(1)
Klasa 1.
(1)
Nauczyciele nauczania początkowego
(1)
Nauczyciele przedszkoli
(1)
Nauczyciele szkół podstawowych
(1)
Przedszkola
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(3)
Literatura irlandzka
(1)
Subject
Nauczanie języków obcych
(81)
Język polski (przedmiot szkolny)
(70)
Metody nauczania
(43)
Język polski jako obcy
(25)
Slawistyka
(24)
Filologia polska
(23)
Języki obce
(23)
Uczniowie
(22)
Tematy i motywy
(21)
Metoda projektów
(20)
Język angielski (przedmiot szkolny)
(14)
Lektura szkolna
(14)
Nauczanie na odległość
(14)
Nauczyciele
(14)
Egzamin ósmoklasisty
(13)
Metody aktywizujące (pedagogika)
(13)
Motywacja uczenia się
(11)
Filologia romańska
(10)
Dziecko z doświadczeniem migracji
(9)
Filologia angielska
(9)
Filologia klasyczna
(8)
Nauczanie
(8)
Technologie informacyjno-komunikacyjne (ICT)
(8)
Uczenie się
(8)
Literatura polska
(7)
Innowacje pedagogiczne
(6)
Literatura
(6)
Poezja
(6)
Analiza i interpretacja
(5)
Film
(5)
Mózg
(5)
Teoria literatury
(5)
Wojna
(5)
Język angielski
(4)
Kompetencje społeczne
(4)
Mickiewicz, Adam
(4)
Oceny szkolne
(4)
Pomoce dydaktyczne
(4)
Reemigracja
(4)
Rozmowa
(4)
Sapkowski, Andrzej
(4)
Trudne sytuacje życiowe
(4)
Uczniowie szkół średnich
(4)
Uczniowie ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi
(4)
Ukraińcy
(4)
Umiędzynarodowienie nauki i edukacji
(4)
Aplikacja internetowa
(3)
Autonomia (pedagogika)
(3)
Cudzoziemcy
(3)
Dzieci
(3)
Egzaminy
(3)
Egzaminy szkolne
(3)
Etykieta językowa
(3)
Filologia
(3)
Grywalizacja
(3)
Historia
(3)
Integracja społeczna
(3)
Język niemiecki
(3)
Językoznawstwo
(3)
Kompetencje komunikacyjne
(3)
Kompetencje zawodowe
(3)
Kreatywność
(3)
Manipulacja (psychologia)
(3)
Miłość
(3)
Romantyzm
(3)
Rozwój emocjonalny
(3)
Socjolingwistyka
(3)
Stres szkolny
(3)
Szkolnictwo
(3)
Uczucia
(3)
Wychowanie przedszkolne
(3)
Zastosowania internetu w edukacji
(3)
eTwinning (program)
(3)
Adaptacja kulturowa
(2)
Aktywność fizyczna
(2)
Ballada (gatunek literacki)
(2)
COVID-19
(2)
Debata oksfordzka
(2)
Dorośli
(2)
Dowodzenie (logika)
(2)
Dyktando
(2)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(2)
Dziecko z dysleksją
(2)
Edukacja filmowa
(2)
Edukacja muzyczna
(2)
Egzaminy do szkół średnich
(2)
Escape rooms
(2)
Fake news
(2)
Fantasy
(2)
Filozofia
(2)
Frazeologia
(2)
Funkcje poznawcze
(2)
Gramatyka
(2)
Groteska
(2)
Humor
(2)
Informacja
(2)
Informacja zwrotna (nauczanie języków)
(2)
Interakcje społeczne
(2)
Język francuski
(2)
Język francuski (przedmiot szkolny)
(2)
Subject: work
Wiedźmin
(4)
Ostatnie życzenie
(2)
Pan Tadeusz
(2)
Alice's adventures in Wonderland
(1)
Ararat
(1)
Ballada o kapciach
(1)
Ballady i romanse
(1)
Balladyna
(1)
Biała Lokomotywa
(1)
Być dla kogoś
(1)
Christmas stories
(1)
Chwila
(1)
Cour de Babel (film)
(1)
Cyklon
(1)
Dziady część III
(1)
Dzieci wracające ze szkoły
(1)
Fraszki
(1)
Historia najnowsza w literaturze i kulturze a edukacja polonistyczna
(1)
Kształcenie nauczycieli dla szkół elementarnych w Polsce 1775-1973 w kontekście przemian społecznych na przykładzie Kielecczyzny
(1)
Kuszenie św. Antoniego
(1)
Mad Max: Fury Road (film)
(1)
Marzec'68 (film)
(1)
Muzyka w eterze
(1)
Ostatnia rodzina (film)
(1)
Pamiętnik Literacki (czasopismo ; Polska ; 1902- )
(1)
Poradnik Językowy (czasop.)
(1)
Quo vadis
(1)
Ralph breaks the Internet (film)
(1)
Sklepy cynamonowe
(1)
Szkoła bohaterek i bohaterów, czyli jak radzić sobie z życiem
(1)
Trpljenje mlade Hane
(1)
Whiplash (film)
(1)
Woda i węgiel
(1)
Wojna bestii i zwierząt
(1)
Za niebieskimi drzwiami
(1)
Subject: time
2001-
(213)
1901-2000
(5)
1945-1989
(5)
1939-1945
(3)
1801-1900
(2)
1918-1939
(2)
1989-2000
(2)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1701-1800
(1)
Subject: place
Polska
(5)
Albania
(1)
Gubernia kielecka (1867-1915)
(1)
Irlandia
(1)
Kaszuby
(1)
Paryż (Francja)
(1)
Petersburg (Rosja)
(1)
Teksas (Stany Zjednoczone ; stan)
(1)
Walia
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Województwo kieleckie (1919-1939)
(1)
Województwo kieleckie (1945-1975)
(1)
Włochy
(1)
Genre/Form
Artykuł z czasopisma filologicznego
(218)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(98)
Czasopisma filologiczne polskie
(36)
Scenariusz zajęć
(36)
Czasopismo filologiczne
(34)
Czasopismo polskie
(32)
Czasopismo naukowe
(26)
Artykuł z czasopisma fachowego
(20)
Ćwiczenia i zadania
(16)
Analiza i interpretacja
(5)
Wywiad dziennikarski
(5)
Artykuł z czasopisma naukowego
(2)
Czasopismo filozoficzne
(2)
Czasopismo niemieckie
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Adaptacja filmowa
(1)
Artykuł z czasopisma bibliotekarskiego
(1)
Case study
(1)
Czasopismo pedagogiczne
(1)
Felieton
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Recenzja
(1)
Recenzja naukowa
(1)
Sprawdziany i testy
(1)
Wiersze
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(212)
Językoznawstwo
(133)
Literaturoznawstwo
(47)
Kultura i sztuka
(15)
Socjologia i społeczeństwo
(6)
Psychologia
(5)
Historia
(4)
Informatyka i technologie informacyjne
(3)
Filozofia i etyka
(2)
290 results Filter
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 194688 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 244491 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 248634 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
Od R. 4, z. 3 (1930) redaktorzy R. Ganszyniec, J. Szczepański.
R. 8, z. 3 (1934) redaktorzy R. Ganszyniec, St. Pilch, z. 4 redaktor R. Ganszyniec, Franciszek Smolka.
Zawartość zasobu C-170
R. 1 1927 nr 1-4
R. 2 1928 nr 1-2
R. 2 1928 nr 3-4
R. 3 1929 nr 1-2
R. 3 1929 nr 3-4
R. 4 1930 nr 1-4
R. 5 1931 nr 1-4
R. 6 1932 nr 1-4
R. 7 1933 nr 1-4
R. 8 1934 nr 1-4

W publikacji zawarto artykuły:
No cover
No cover
Journal
In basket
Tytuł według nagłówka.
Streszczenia w języku angielskim.
Zawartość zasobu C-338
R. [1] 1926 nr 1-10
R. [11] 1936 nr 1-5
R. 2 1961 nr 1-6
R. 3 1962 nr 1-6
R. 4 1963 nr 1-6
R. 5 1964 nr 1-6
R. 6 1965 nr 1-6
R. 7 1966 nr 1-6
R. 8 1967 nr 1-6
R. 9 1968 nr 1-6
R. 10 1969 nr 1-6
R. 11 1970 nr 1-6
R. 12 1971 nr 1-6
R. 13 1972 nr 1-6
R. 14 1973 nr 1-6
R. 15 1974 nr 1-6
R. 16 1975 nr 1-6
R. 17 1976 nr 1-6
R. 18 1977 nr 1-6
R. 19 1978 nr 1-6
R. 21 1980 nr 1-6
R. 22 1981 nr 1-6
R. 23 1982 nr 1-6
R. 24 1983 nr 1-6
R. 25 1984 nr 1-6
R. 26 1985 nr 1-6
R. 27 1986 nr 1-6
R. 28 1987 nr 1-6
R. 29 1988 nr 1-6
R. 30 1989 nr 1-6
R. 31 1990 nr 1-3
R. 32 1991 nr 1-6
R. 33 1992 nr 1-6
R. 34 1993 nr 1-6
No cover
Journal
In basket
Tytuł według nagłówka.
Na zbiorczej karcie tytułowej podtytuł: wydawnictwo Komisji Języka Polskiego Polskiej Akademji Umiejętności.
Od R. 13, 6 (1928) redaktor Kazimierz Nitsch.
Od R. 13, 6 (1928) wydawca: z polecenia Zarządu Głównego Tow. Miłośn. Języka Polskiego Kazimierz Nitsch.
Od R. 16, 1 (1931) wydawca: Towarzystwo Miłośników Języka Polskiego.
Od R. 39, 1 (1959) redaktor Zenon Klemensiewicz.
Od R. 49, 4 (1969) redaktor Jan Safarewicz.
Od R. 5, 1 (1920) podtytuł: wydawnictwo Komisji Języka Polskiego Polskiej Akademji Umiejętności w Krakowie.
Od R. 6, 1 (1921) podtytuł: organ Towarzystwa Miłośników Języka Polskiego.
Od R. 6, 1 (1921) wydawca: Towarzystwo Miłośników Języka Polskiego.
Od R. 62, 1 (1982) redaktor Stanisław Urbańczyk.
Od R. 78, 1/2 (1998) redaktor Marian Kucała.
Od R. 85, 1 (2005) redaktor Krystyna Pisarkowa.
Od R. 90, 3 (2010) brak redaktora.
Od R. 91, 1 (2011) redaktor naczelny Piotr Żmigrodzki.
Zeszyt jubileuszowy : Bibliografia zawartości roczników 1-50 Kraków, 1971, 3682 poz.
W R. 17 (1932) i R. 20 (1935) ukazało się 5 zeszytów.
Zawartość zasobu C-13
R. 2 1914 nr 1-10
R. 3 1916 nr 1-10
R. 7 1922 nr 5
R. 8 1923 nr 1-2
R. 9 1924 nr 3
R. 9 1924 nr 4
R. 12 1927 nr 2-3
R. 15 1930 nr 1-6
R. 16 1931 nr 4
R. 18 1933 nr 5-6
R. 19 1934 nr 3-6
R. 20 1935 nr 1-4
R. 22 1937 nr 4
R. 24 1939 nr 4-5
R. 25 1945 nr 1-4
R. 26 1946 nr 1-4
R. 27 1947 nr 1-6
R. 28 1948 nr 1-6
R. 29 1949 nr 1-4
R. 30 1950 nr 1-5 wspolopr. z r.1949
R. 31 1951 nr 1-5 [brak nr 4!]
R. 32 1952 nr 1-5
R. 33 1953 nr 1-5
R. 34 1954 nr 1-5
R. 35 1955 nr 1-5
R. 36 1956 nr 1-5
R. 37 1957 nr 1-5
R. 38 1958 nr 1-5
R. 39 1959 nr 1-5
R. 40 1960 nr 1-5
R. 41 1961 nr 1-5
R. 42 1962 nr 1-5
R. 43 1963 nr 1-5
R. 44 1964 nr 1-5
R. 45 1965 nr 1-5
R. 46 1966 nr 1-5
R. 47 1967 nr 1-5
R. 48 1968 nr 1-5
R. 49 1969 nr 1-5
R. 50 1970 nr 1-5
R. 51 1971 nr 1-5 + bibliografia roczników 1-50
R. 52 1972 nr 1-5
R. 53 1973 nr 1-5
R. 54 1974 nr 1-5
R. 55 1975 nr 1-5
R. 56 1976 nr 1-4
R. 57 1977 nr 1-4
R. 58 1978 nr 1-5
R. 59 1979 nr 1-5
R. 60 1980 nr 1-5
R. 61 1981 nr 1-5
R. 62 1982 nr 1-5
R. 63 1983 nr 1-5
R. 64 1984 nr 1-5
R. 65 1985 nr 1-5
R. 66 1986 nr 1-5
R. 67 1987 nr 1-5
R. 68 1988 nr 1-5
R. 69 1989 nr 1-5
R. 70 1990 nr 1-5
R. 71 1991 nr 1-5
R. 72 1992 nr 1-5
R. 73 1993 nr 1-5
R. 74 1994 nr 1-5
R. 75 1995 nr 1-5
R. 76 1996 nr 1-5
R. 77 1997 nr 1-5
R. 78 1998 nr 1-5
R. 79 1999 nr 1-5
R. 80 2000 nr 1-5
R. 81 2001 nr 1-5
R. 82 2002 nr 1-5
R. 83 2003 nr 1-5
R. 84 2004 nr 1-5
R. 85 2005 nr 1-5
R. 86 2006 nr 1-5
R. 87 2007 nr 1-5
R. 88 2008 nr 1-5
R. 89 2009 nr 1-5
R. 90 2010 nr 1-5
R. 91 2011 nr 2-3
No cover
Journal
In basket
Tytuł według nagłówka.
Na zbiorczej karcie tytułowej podtytuł: miesięcznik poświęcony poprawności i czystości języka polskiego.
Od R. 27 (1932) podtytuł: miesięcznik poświęcony poprawności języka : organ Towarzystwa Poprawności Języka Polskiego.
Od R. 27 (1932): Warszawa.
Od R. 29 (1934) podtytuł: organ Towarzystwa Krzewienia Poprawności i Kultury Języka.
Od 1935/1936 redaktor Witold Doroszewski.
Od 1935/1936 wydawca: St. Machowski.
Od 1948 wydawca: Państwowy Instytut Wydawniczy.
Od 1954, nr 1 podtytuł: miesięcznik redakcji Słownika Języka Polskiego.
Od 1958, nr 1 wydawca: Wiedza Powszechna.
Od 1971, z. 1 podtytuł: organ Towarzystwa Kultury Języka.
Od 1979, z. 1 redaktor M. Szymczak.
Od 1984, z. 2: Warszawa ; Łódź.
Od 1986, nr 1 redaktor naczelna Danuta Buttler.
Od 1991, nr 1/2 redaktor naczelna Halina Satkiewicz.
Od 1992, nr 1: Warszawa : Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego.
Od 2008, z. 7 redaktor naczelny Stanisław Dubisz.
Od 2013, z. 1 wydawca: TKJ : Dom Wydawniczy "Elipsa".
Nie ukazywało się w latach: 1939-1947.
Zawartość zasobu C-32
R. 1903 nr 1-10
R. 1905 nr 1-12, 1906 nr 1-12
R. 1911 nr 1-10
R. 1902, 1908, 1910, 1912, 1922
R. 1934 nr 7, 9, 10, 1935 nr 1-5, 1935/36 nr 1-8/9, 1936/37 nr 1-9
R. 8 1951 nr 1-10 [brak nr 5, 7, 10!]
R. 10 1953 nr 1-10
R. 11 1954 nr 1-10
R. 12 1955 nr 1-10
R. 13 1956 nr 1-10
R. 14 1957 nr 1-10
R. 15 1958 nr 1-10
R. 16 1959 nr 1-10
R. 17 1960 nr 1-10
R. 18 1961 nr 6-9
R. 19 1962 nr 1-10
R. 20 1963 nr 5-6
R. 21 1964 nr 1-10
R. 22 1965 nr 1-10
R. 23 1966 nr 1-10
R. 24 1967 nr 1-10
R. 25 1968 nr 1-10
R. 26 1969 nr 1-10
R. 27 1970 nr 1-10
R. 28 1971 nr 1-10
R. 29 1972 nr 1-10
R. 30 1973 nr 1-10
R. 31 1974 nr 1-10
R. 32 1975 nr 1-10
R. 33 1976 nr 1-10
R. 34 1977 nr 1-10
R. 35 1978 nr 1-10
R. 36 1979 nr 1-10
R. 37 1980 nr 1-10
R. 38 1981 nr 1-3
R. 39 1982 nr 1-10
R. 40 1983 nr 1-10 [brak nr 2!]
R. 41 1984 nr 1-10
R. 42 1985 nr 1-10
R. 43 1986 nr 1-10 [brak nr 3!]
R. 44 1987 nr 1-10 [brak nr 9-10!]
R. 45 1988 nr 1-10
R. 46 1989 nr 1-10
R. 47 1990 nr 1-10 [brak nr 4, 6!]
R. 48 1991 nr 1-10 [brak nr 5/6!]
R. 49 1992 nr 1-7
R. 50 1993 nr 1-10
R. 51 1994 nr 1-10
R. 52 1995 nr 1-10
R. 53 1996 nr 1-10
R. 54 1997 nr 1-10
R. 55 1998 nr 1-10
R. 56 1999 nr 1-10
R. 57 2000 nr 1-10
R. 58 2001 nr 1-5
R. 58 2001 nr 6-10
R. 59 2002 nr 1-5
R. 59 2002 nr 6-10
R. 60 2003 nr 1-5
R. 60 2003 nr 6-10
R. 61 2004 nr 1-10
R. 62 2005 nr 1-10
R. 63 2006 nr 1-5
R. 63 2006 nr 6-10
R. 64 2007 nr 1-10
R. 65 2008 nr 1-5
R. 65 2008 nr 6-10
R. 66 2009 nr 1-5
R. 66 2009 nr 6-10
R. 67 2010 nr 1-5
R. 67 2010 nr 6-10
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 179627 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 191778 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 203187 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Bibliogr. przy ref.
Tekst pol. fr. Streszcz. ang. fr. Spis treści ang. pol. fr.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 270634 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Bibliogr. przy ref.
Tekst pol. fr. Streszcz. ang. fr. Spis treści ang. pol. fr.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 172998 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 94655 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 177557 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Niereg.
Bibliogr. przy ref.
Tekst pol. fr. Streszcz. ang. fr. Spis treści ang. pol. fr.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 266495 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Niereg.
Bibliogr. przy ref.
Tekst pol. fr. Streszcz. ang. fr. Spis treści fr. pol.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 273849 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 267566 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 265928 (1 egz.)
Journal
In basket
Od R. 2, z. 1/4 (1955) brak redaktora.
Od R. 21, z. 1 (1974) redaktor naczelny Franciszek Grucza.
R. 29, z. 1/2 (1983)-R. 37, z. 4 (1990): Warszawa ; Poznań.
Od R. 49, z. 1 (2002) wydawca: "Elipsa".
Od R. 55, z. 1 (2008) wydawca: WNS PAN.
Od R. 56, z. 3 (2009): Warszawa : WNS PAN ; Łódź : SWSzPiZ.
Od R. 58, z. 3 (2011) wydawca: WNHiS PAN : SWSzPiZ.
Od R. 59, z. 1 (2012) wydawca: WNHiS PAN : SAN.
Od R. 66, z. 3 (2019) wydawca: Polska Akademia Nauk. Wydział I Nauk Humanistycznych i Społecznych.
Od R. 67, z. 1 (2020): Warszawa.
Tekst polski. Streszczenia rosyjski, francuski.
Od R. 6, nr 1 (1959) tekst polski, angielski, niemiecki, rosyjski, francuski.
Zawartość zasobu C-256
R. 2 1955 nr 1-4
R. 3 1956 nr 1-4
R. 4 1957 nr 1-4
R. 5 1958 nr 1-4
R. 6 1959 nr 1-4
R. 7 1960 nr 1-4
R. 8 1961 nr 1-4
R. 9 1962 nr 1-4
R. 10 1963 nr 1-4
R. 11 1964 nr 1-4
R. 12 1965 nr 1-4
R. 13 1966 nr 1-4
R. 14 1967 nr 1-4
R. 15 1968 nr 1-4
R. 16 1969 nr 1-4
R. 17 1970 nr 1-4
R. 18 1971 nr 1-4
R. 19 1972 nr 1-4
R. 20 1973 nr 1-4
R. 21 1974 nr 1-4
R. 22 1975 nr 1-4
R. 24 1977 nr 1-4
R. 25 1978 nr 1-4
R. 26 1979 nr 1-4
R. 27 1980 nr 1-4
R. 28 1981 nr 1-4
R. 30 1983 nr 1-4
R. 31 1984 nr 1-4
R. 32 1985 nr 1-4
R. 33 1986 nr 1-4
R. 34 1987 nr 1-4
R. 35 1988 nr 1-4
R. 36 1989 nr 1-3
R. 37 1990 nr 2-4
R. 38 1991 nr 1-4
R. 39 1992 nr 1-3
R. 40 1993 nr 1-4
R. 41 1994 nr 1-4
R. 42 1995 nr 1-4
R. 43 1996 nr 1-4
R. 44 1997 nr 1,3
R. 45 1998 nr 1-4
R. 46 1999 nr 1-2
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again