Forma i typ
Książki
(319)
Publikacje naukowe
(32)
Publikacje fachowe
(22)
Poradniki i przewodniki
(11)
Czasopisma
(8)
Publikacje informacyjne
(5)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Proza
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(169)
dostępne
(167)
wypożyczone
(3)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(167)
Czytelnia
(172)
Autor
Eychler Barbara
(17)
Bieńkowa Maria Barbara
(16)
Kawecka-Gryczowa Alodia (1903-1990)
(15)
Kłossowski Andrzej (1938-1997)
(8)
Widacka Hanna
(8)
Sawoniak Henryk (1912-2003)
(7)
Straus Grażyna
(6)
Wolff Katarzyna
(6)
Żendara Alicja
(6)
Czarnecka Jadwiga (1914-2008)
(5)
Federowicz Grażyna (1959- )
(5)
Kostecki Janusz (1948- )
(5)
Lechowa Lidia
(5)
Pawlikowa Teresa
(5)
Pietrzykowska Jadwiga
(5)
Przybysz Marzena
(5)
Słodkowska Elżbieta (1927-2007)
(5)
Dybowiczowa Leokadia
(4)
Kondek Stanisław Adam (1949-2008)
(4)
Kołodziejska Jadwiga (1928-2016)
(4)
Lech Marian Julian
(4)
Małachowska-Staszelis Maria (1919-1991)
(4)
Szczepańska-Gołąbek Iwona (1928-1986)
(4)
Turowska Teresa
(4)
Białkowska Barbara
(3)
Bilikiewicz-Blanc Danuta (1944- )
(3)
Brudnicki Jan Zdzisław (1936- )
(3)
Buchwald-Pelcowa Paulina (1934-2021)
(3)
Dobrzyńska Bożena (bibliografia)
(3)
Machnik Hanna
(3)
Maziarz Iwona (1946- )
(3)
Michalak Halina
(3)
Nowak Aleksandra
(3)
Rusek Adam (1953- )
(3)
Stankiewicz Krystyna
(3)
Stankiewicz Witold (1919- )
(3)
Wilgat Janina (1925- )
(3)
Zasacka Zofia
(3)
Ankudowicz Janusz (1934-1997)
(2)
Bańkowska-Bober Krystyna
(2)
Budyńska Barbara
(2)
Bąkowska Lidia
(2)
Cybulski Radosław (1924-1999)
(2)
Czyżewicz Paulina
(2)
Dembowska Maria (1914-2008)
(2)
Franke Jerzy (1953- )
(2)
Grabowska Helena
(2)
Groniowski Krzysztof (1932- )
(2)
Huppenthal Janina
(2)
Hys Jolanta (1965- )
(2)
Karwowska-Bajdor Alicja
(2)
Kocięcka Mirosława (1921-2006)
(2)
Konopka Agnieszka
(2)
Kraśniewska Krystyna
(2)
Kwiatkowska Joanna (1974- )
(2)
Lach Maria
(2)
Lenartowicz Maria (1925- )
(2)
Maj Jerzy (1933- )
(2)
Markiewicz Ewa (1948- )
(2)
Muszyńska Krystyna (1923-1994)
(2)
Olszewska Irena
(2)
Ramlau-Klekowska Krystyna (1929-2008)
(2)
Siekierski Stanisław (1929-2008)
(2)
Sterzycka Elżbieta
(2)
Stradecki Janusz (1920-1988)
(2)
Stępniakowa Ewa
(2)
Trzcińska Janina
(2)
Urbańska Danuta
(2)
Wilska-Duszyńska Barbara
(2)
Adamczyk Anna
(1)
Akermann Janusz (1957- )
(1)
Alembert Jean le Rond de (1717-1783)
(1)
Antoszczuk Stanisław
(1)
Antoszczuk Stanisław (1900-1979)
(1)
Barańska Małgorzata (1951- )
(1)
Barteczko Ewa
(1)
Bartoszewicz-Fabiańska Bożena
(1)
Bereźnicki Kiejstut (1935- )
(1)
Białecka Beata Ewa (1966- )
(1)
Bielicka Lucyna Anna
(1)
Biernacka Maria Magdalena (1941- )
(1)
Bieńkowski Władysław (1906-1991)
(1)
Bobrowicz Anna (1951- )
(1)
Bogdany-Popielowa Wanda (1928-2005)
(1)
Brachfogel Agnieszka
(1)
Brzezińska Leokadia
(1)
Burda Elżbieta
(1)
Chmielewska Elżbieta
(1)
Cieślakiewicz Jadwiga
(1)
Czarnocki Jerzy (bibliograf)
(1)
Czemarmazowicz Elżbieta
(1)
Czerniawski Józef (1954- )
(1)
Cześnik Henryk (1951- )
(1)
Danecka Aleksandra (1945- )
(1)
Danilewicz-Zielińska Maria (1907-2003)
(1)
Dembski Janusz (1929-1997)
(1)
Dombek Ewa
(1)
Duraczyński Eugeniusz (1931-2020)
(1)
Dąbrowski Józef
(1)
Dąbrowski Maciej
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(22)
1990 - 1999
(114)
1980 - 1989
(60)
1970 - 1979
(64)
1960 - 1969
(50)
1950 - 1959
(10)
1940 - 1949
(2)
1930 - 1939
(1)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(65)
1945-1989
(36)
1989-2000
(31)
2001-
(10)
1918-1939
(1)
Kraj wydania
Polska
(327)
Język
polski
(16)
Odbiorca
Bibliotekarze
(8)
Młodzież
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(3)
Temat
Bibliologia
(58)
Bibliotekarstwo
(42)
Czytelnictwo
(28)
Zbiory biblioteczne
(23)
Wydawnictwa ciągłe
(17)
Biblioteka Narodowa
(16)
Bibliografia bibliografii
(14)
Biblioteki publiczne
(14)
Literatura polska
(14)
Edytorstwo
(10)
Bibliotekarze
(8)
Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna
(8)
Biblioteki
(7)
Księgarstwo
(6)
Polacy za granicą
(6)
Polonica
(6)
Wsie
(6)
Czytelnictwo młodzieży
(5)
Opis bibliograficzny
(5)
Biblioteki dla dzieci i młodzieży
(4)
Bibliotekoznawstwo
(4)
Język haseł przedmiotowych Biblioteki Narodowej
(4)
Książki
(4)
Służba informacyjna biblioteczna
(4)
Wydawnictwa
(4)
Drukarstwo
(3)
Język polski
(3)
Katalog przedmiotowy
(3)
Kobieta
(3)
Książka
(3)
Ochrona i konserwacja
(3)
Opracowanie rzeczowe
(3)
Tematy i motywy
(3)
Archiwistyka
(2)
Bibliofilstwo
(2)
Biblioteka Narodowa (Polska)
(2)
Biblioteki narodowe
(2)
Gromadzenie i uzupełnianie zbiorów
(2)
Informacja naukowa
(2)
Katalog rzeczowy
(2)
Kawecka-Gryczowa, Alodia
(2)
Kopernik, Mikołaj
(2)
Kościuszko, Tadeusz
(2)
Kwalifikacje zawodowe
(2)
MARC
(2)
Muzealnictwo
(2)
Muzyka polska
(2)
Młodzież wiejska
(2)
Nałkowska, Zofia
(2)
Normalizacja
(2)
Norwid, Cyprian Kamil
(2)
Organizacja
(2)
Organizacja pracy
(2)
Powstanie warszawskie (1944)
(2)
Promocja czytelnictwa
(2)
Sigla
(2)
Uczniowie szkół średnich
(2)
Zastosowania gier komputerowych w nauczaniu
(2)
Zbiory specjalne
(2)
Absolwenci szkół wyższych
(1)
Absolwenci szkół zawodowych
(1)
Absolwenci szkół średnich
(1)
Astronautyka
(1)
Astronomia
(1)
Astronomowie
(1)
Bajki i baśnie
(1)
Bibliografia
(1)
Bibliografowie
(1)
Biblioteka Czartoryskich (Kraków)
(1)
Biblioteka Polska (Londyn)
(1)
Biblioteka Potockich (Wilanów)
(1)
Biblioteka Raczyńskich (Poznań)
(1)
Biblioteka Uniwersytecka (Warszawa)
(1)
Biblioteki (budynki)
(1)
Biblioteki akademii nauk
(1)
Biblioteki polonijne
(1)
Biblioteki prywatne
(1)
Broniewski, Władysław
(1)
Cenzura
(1)
Chopin, Fryderyk
(1)
Czasopisma
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Czytelnictwo dzieci
(1)
Dietrichowie
(1)
Digitalizacja
(1)
Dmochowski, Franciszek Salezy
(1)
Dokumentacja techniczna
(1)
Dokumenty
(1)
Dokumenty audiowizualne
(1)
Dokumenty życia społecznego
(1)
Drukarze
(1)
Dziecko
(1)
Dąbrowska, Maria
(1)
Ekonomika
(1)
Emigracja
(1)
Estreicher, Karol
(1)
Format danych
(1)
Gałczyński, Konstanty Ildefons
(1)
Girs, Anatol
(1)
Hleb-Koszańska, Helena
(1)
Temat: dzieło
Konstytucja Polski (1791)
(1)
Polonica Zagraniczne
(1)
Rocznik Biblioteki Narodowej (czasop.)
(1)
Temat: czas
1901-2000
(94)
1801-1900
(22)
1945-1989
(16)
1989-2000
(10)
1918-1939
(4)
1939-1945
(4)
1701-
(3)
1701-1800
(3)
2001-
(3)
1901-
(2)
1401-
(1)
1501-
(1)
1501-1600
(1)
1601-
(1)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
Temat: miejsce
Polska
(27)
Warszawa
(9)
Zabór rosyjski
(3)
Rosja
(2)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Królestwo Polskie (1815-1915)
(1)
Laski (woj. mazowieckie, gm. Izabelin)
(1)
Londyn (Wielka Brytania)
(1)
Norwegia
(1)
Pomorze
(1)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(1)
Tatry
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Wielka Brytania
(1)
Wielkopolska
(1)
Wilno (Litwa ; okolice)
(1)
Zakopane (woj. małopolskie)
(1)
Łódź (woj. łódzkie)
(1)
Gatunek
Bibliografia
(67)
Opracowanie
(26)
Raport z badań
(19)
Bibliografia osobowa
(18)
Bibliografia bibliografii
(17)
Praca zbiorowa
(17)
Katalogi centralne
(14)
Bibliografia narodowa polska
(12)
Poradnik
(10)
Materiały konferencyjne
(9)
Katalog zbiorów
(8)
Portrety
(7)
Grafika
(6)
Informator
(5)
Katalog wystawy
(5)
Bibliografia zawartości czasopism
(4)
Bibliografia narodowa
(3)
Czasopismo polskie
(3)
Dane statystyczne
(3)
Instrukcja
(3)
Album
(2)
Bibliografia adnotowana
(2)
Bibliografia zalecająca
(2)
Czasopismo bibliotekarskie
(2)
Grafika europejska
(2)
Grafika polska
(2)
Katalog
(2)
Katalog rzeczowy
(2)
Podręcznik
(2)
Rękopisy
(2)
Spis
(2)
Stare druki
(2)
Słownik haseł przedmiotowych
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Akwaforta
(1)
Antologia
(1)
Bibliografia narodowa szwedzka
(1)
Czasopisma bibliotekarskie polskie
(1)
Czasopisma nielegalne polskie
(1)
Czasopismo informacyjne
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Druki muzyczne
(1)
Ekslibrisy
(1)
Grafika francuska
(1)
Indeksy
(1)
Księga pamiątkowa
(1)
Literatura dla młodzieży
(1)
Literatura młodzieżowa polska
(1)
Monografia
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Powieść historyczna
(1)
Rysunek polski
(1)
Rękopisy francuskie
(1)
Rękopisy polskie
(1)
Źródła historyczne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(71)
Socjologia i społeczeństwo
(20)
Literaturoznawstwo
(16)
Historia
(8)
Praca, kariera, pieniądze
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
327 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/20/2 223604/2 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/32/2 240623 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/33/2 242454 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/18 152275 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/35/2 244223 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/36/2 248047 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1//2 261676 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/2 263471 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/2 264727 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/2 266712 B (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 255514, 255513 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-I-19 271726 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-I-19/2 243935 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 263438 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-XI-324 259135 B (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 295261 KB (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 55990 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-III-19 55989 B (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 75760 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-III-41 75761 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Działu Zbiorów Specjalnych Biblioteki Narodowej ; t. 1)
Bibliogr. prac A. Kaweckiej-Gryczowej s. 10-28.
Streszcz. ang., ros., niem. przy rozdz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 266364/1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Działu Zbiorów Specjalnych Biblioteki Narodowej ; t. 1)
Indeks.
Streszc. fr., ros., ang. przy rozdz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 266364/2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 269489 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej