Form of Work
Książki
(1364)
Artykuły
(86)
Publikacje naukowe
(73)
Publikacje fachowe
(64)
Czasopisma
(55)
Publikacje dydaktyczne
(21)
Publikacje informacyjne
(18)
E-booki
(11)
IBUK Libra
(11)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(6)
Poradniki i przewodniki
(6)
Dramat (rodzaj)
(1)
Poezja
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
only on-site
(1099)
available
(428)
unavailable
(11)
unknown
(5)
Branch
Wypożyczalnia
(434)
Czytelnia
(1109)
Author
Bartkowiak Anna
(78)
Estreicher Karol (1827-1908)
(76)
Malcówna Anna
(32)
Czachowska Jadwiga (1922-2013)
(27)
Bieńkowski Wiesław (1926-1999)
(24)
Brudnicki Jan Zdzisław (1936- )
(24)
Estreicher Stanisław (1869-1939)
(23)
Głuszek Stanisław (1929-2011)
(22)
Szambelan Jacek
(22)
Gąsiorowska-Szmydtowa Zofia (1893-1977)
(21)
Rogozińska Wanda
(21)
Bilikiewicz-Blanc Danuta (1944- )
(20)
Szczepańska-Gołąbek Iwona (1928-1986)
(18)
Baumgart Jan (1904-1989)
(17)
Bieńkowa Maria Barbara
(17)
Estreicher Karol (1827-1908). Bibliografia polska
(17)
Eychler Barbara
(16)
Grygiel Hanna
(16)
Perzanowska Irena (1924-2010)
(16)
Sawoniak Henryk (1912-2003)
(15)
Choryński Piotr (1948-2020)
(14)
Estreicher Karol (1906-1984)
(13)
Wereszczyńska-Choryńska Danuta (1948-)
(12)
Chojnacki Władysław (1920-1991)
(11)
Kędziora Tomasz
(11)
Nowak Beata
(11)
Grabowska Helena
(10)
Górska Halina (1951- )
(10)
Hertz Paweł (1918-2001)
(10)
Bańkowska-Bober Krystyna
(9)
Lam Andrzej (1929- )
(9)
Biesiada Jacek (1947- )
(8)
Dembowska Maria (1914-2008)
(8)
Formanowicz Janina
(8)
Grebelska-Karczmarczyk Wanda
(8)
Jabłkowska Anna
(8)
Andrysiak Ewa (1955- )
(7)
Budzyk Kazimierz (1911-1964)
(7)
Bzdawka Urszula
(7)
Gostyński Witold (1946- )
(7)
Jackowski Antoni (1935- )
(7)
Łukowiak Danuta (1939-)
(7)
Aptowicz Zofia
(6)
Franke Jerzy (1953- )
(6)
Hahn Wiktor (1871-1959)
(6)
Jarowiecki Jerzy (1930- )
(6)
Korpała Józef (1905-1989)
(6)
Korzeniewska Ewa (1910-1983)
(6)
Olszewska Helena
(6)
Suchodolski Witold (1887-1967)
(6)
Szweykowski Zygmunt (1894-1978)
(6)
Trojan Elżbieta
(6)
Dobrzyńska Bożena (bibliografia)
(5)
Dorosz Beata
(5)
Federowicz Grażyna (1959- )
(5)
Gruca Anna (1954- )
(5)
Maciejewska Maria Krystyna (1923-1992)
(5)
Michałowski Kornel (1923-1998)
(5)
Płoski Stanisław (1899-1966)
(5)
Staszyński Edmund (1924-2005)
(5)
Sypniewska Henryka ( -2010)
(5)
Ziomkowa Ewa
(5)
Aleksandrowska Elżbieta (1928-2018)
(4)
Banaszak Marian (1926-1997)
(4)
Bar Adam (1895-1955)
(4)
Baranowski Henryk (1920-2011)
(4)
Bronowicz Kazimierz
(4)
Bukowski Waldemar (1957- )
(4)
Dombek Ewa
(4)
Finkel Ludwik (1858-1930)
(4)
Friedbergowa Maria
(4)
Grzegorczyk Piotr (1894-1968)
(4)
Górska Halina
(4)
Hleb-Koszańska Helena (1903-1983)
(4)
Jakubowska Izabella
(4)
Jęśko Jolanta (1945- )
(4)
Kawecka-Gryczowa Alodia (1903-1990)
(4)
Korbut Gabriel (1862-1936)
(4)
Lamperski Jarosław (1938-2014)
(4)
Loth Roman (1931- )
(4)
Madurowicz-Urbańska Helena (1918-2008)
(4)
Pollak Roman (1886-1972)
(4)
Starnawski Jerzy (1922-2012)
(4)
Szałagan Alicja (1950- )
(4)
Tyszkiewicz Teresa (1929- )
(4)
Wiercińska Janina (1922-2003)
(4)
Żurawska-Włoszczyńska Aleksandra
(4)
Andrzejewski Roman (1938-2003)
(3)
Antczak Mariola
(3)
Biłek-Dąbrowska Zofia (1929- )
(3)
Bodych Anna
(3)
Borzym Irena (1939- )
(3)
Burbianka Marta (1898-1973)
(3)
Bębenek Stanisław (1920-2003)
(3)
Chojnacki Wojciech (1945- )
(3)
Dobrowolska Zofia
(3)
Dybowiczowa Leokadia
(3)
Dzierzbicka Anna ( -2009)
(3)
Fitzner-Trocińska Barbara
(3)
Grzebień Ludwik (1939- )
(3)
Year
2020 - 2020
(4)
2010 - 2019
(125)
2000 - 2009
(134)
1990 - 1999
(223)
1980 - 1989
(296)
1970 - 1979
(313)
1960 - 1969
(216)
1950 - 1959
(97)
1940 - 1949
(19)
1930 - 1939
(43)
1920 - 1929
(18)
1910 - 1919
(12)
1900 - 1909
(11)
1890 - 1899
(1)
1870 - 1879
(1)
1840 - 1849
(2)
1810 - 1819
(3)
Time Period of Creation
2001-
(91)
1901-2000
(67)
1945-1989
(46)
1989-2000
(15)
1801-1900
(2)
Country
Poland
(1504)
Ukraine
(10)
Lithuania
(2)
France
(1)
Germany
(1)
Language
Polish
(146)
Audience Group
Szkoły wyższe
(9)
Szkoły zawodowe
(7)
Szkoły średnie
(3)
Bibliotekarze
(1)
Biblioterapeuci
(1)
Nauczyciele nauczania początkowego
(1)
Terapeuci
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(6)
Subject
Pedagogika
(93)
Polonica
(55)
Zbiory biblioteczne
(51)
Bibliologia
(50)
Psychologia
(46)
Literaturoznawstwo
(43)
Publiczna Biblioteka Pedagogiczna (Poznań)
(39)
Pisarze polscy
(31)
Bibliografia
(27)
Bibliotekarstwo
(25)
Literatura polska
(23)
Bibliografia bibliografii
(21)
Przekłady polskie
(21)
Wydawnictwa
(21)
Szkolnictwo
(19)
Wychowanie
(18)
Literatura
(16)
Język polski
(15)
Filozofia
(14)
Nauczanie
(14)
Oświata
(14)
Bibliografia specjalna
(12)
Informacja naukowa
(12)
Nauczanie początkowe
(12)
Tematy i motywy
(12)
Turystyka
(12)
Wychowanie fizyczne (przedmiot szkolny)
(12)
Bibliografia terytorialna
(11)
Muzyka polska
(11)
Estreicher, Karol
(10)
Literatura dla dzieci
(10)
Literaturoznawcy
(10)
Publiczna Biblioteka Pedagogiczna (Konin)
(10)
Publiczna Biblioteka Pedagogiczna (Leszno)
(10)
Publiczna Biblioteka Pedagogiczna (Piła)
(10)
Normy
(9)
Chemia
(8)
Historia
(8)
Kultura
(8)
Matematyka
(8)
Nauki przyrodnicze
(8)
Językoznawstwo
(7)
Nauka
(7)
Pedeutologia
(7)
Sport
(7)
Teatr polski
(7)
Zakład Narodowy im. Ossolińskich (Wrocław)
(7)
Chopin, Fryderyk
(6)
Czasopismo polskie
(6)
Muzyka
(6)
Oświata dorosłych
(6)
Rodzina
(6)
Biblioteki wojewódzkie
(5)
Czytelnictwo
(5)
Edytorstwo
(5)
Historiografia
(5)
Młodzież
(5)
Nauczyciele
(5)
Opis bibliograficzny
(5)
Pedagogika pracy
(5)
Serie wydawnicze
(5)
Alkoholizm
(4)
Bibliografia narodowa
(4)
Biblioteki szkolne
(4)
Dziecko
(4)
Internet
(4)
Kopernik, Mikołaj
(4)
Książka
(4)
Modernizm
(4)
Nauczanie języków obcych
(4)
Nauki społeczne
(4)
Norwid, Cyprian Kamil
(4)
Opracowanie zbiorów
(4)
Polacy za granicą
(4)
Pozytywizm
(4)
Wojsko
(4)
Astronomowie
(3)
Biblioteka Uniwersytecka (Poznań)
(3)
Biblioteki cyfrowe
(3)
Biblioteki publiczne
(3)
Bibliotekoznawstwo
(3)
Czasopismo naukowe
(3)
Czytelnictwo dzieci
(3)
Dziecko z niepełnosprawnością intelektualną
(3)
Dziecko zdolne
(3)
Filologia polska
(3)
Geografia
(3)
Grochowiak, Stanisław
(3)
Historycy
(3)
Komisja Edukacji Narodowej
(3)
Kraszewski, Józef Ignacy
(3)
Księgarstwo
(3)
Mickiewicz, Adam
(3)
Onomastyka
(3)
Osoby z niepełnosprawnością
(3)
Pedagogika specjalna
(3)
Pisarze
(3)
Polska Akademia Umiejętności
(3)
Prasa (wydawnictwa)
(3)
Prawo
(3)
Subject: work
Polonica Zagraniczne
(42)
Bibliografia polska
(3)
Bibliografia polska 1901-1939
(3)
Biblioteka Narodowa (seria wyd.)
(3)
Przegląd Zachodni (czasop. ; 1945- )
(3)
Bibliografia Analityczna Bibliotekoznawstwa i Informacji Naukowej (czasopismo ; 1969- )
(2)
Echo Muzyczne, Teatralne i Artystyczne
(2)
Pamiętnik Literacki (czasop. ; 1902- )
(2)
Ruch Muzyczny (czasop.)
(2)
Athenaeum (czasop. ; 1841-1851)
(1)
Bibliografia Historii Polskiej za Rok...
(1)
Bibliografia Lubelszczyzny 1801-1944
(1)
Bibliografia historii Śląska
(1)
Bibliografia prac naukowych pracowników Uniwersytetu Szczecińskiego
(1)
Biblioteka Warszawska (czasopismo)
(1)
Czasopismo Psychologiczne
(1)
Gazeta Kaliska (1892-1939)
(1)
Gryf (czasop. ; Kościerzyna)
(1)
Kontrasty (czasopismo ; Białystok)
(1)
Krytyka (czasop. ; 1899-1914)
(1)
Legenda o świętym Aleksym
(1)
Literatura polska
(1)
Lud (czasop. ; 1895- )
(1)
Moja Przyjaciółka (czasopismo)
(1)
Pamiętnik Teatralny
(1)
Pamiętnik Towarzystwa Literackiego im. Adama Mickiewicza (czasop.)
(1)
Polska Bibliografia Literacka (czasopismo)
(1)
Przegląd Biblioteczny (czasop. ; 1927- )
(1)
Rocznik Biblioteki Narodowej (czasop.)
(1)
Roczniki Biblioteczne (czasop.)
(1)
Schlesische Bibliographie
(1)
Storia della filosofia antica
(1)
Wierchy (czasop.)
(1)
Subject: time
1901-2000
(280)
1801-1900
(101)
2001-
(68)
1945-1989
(46)
1989-2000
(27)
1701-1800
(23)
1501-1600
(20)
1601-1700
(20)
1401-1500
(16)
1901-
(16)
1918-1939
(15)
1901-1914
(12)
1001-1100
(9)
1101-1200
(9)
1201-1300
(9)
1301-1400
(9)
1801-
(9)
901-1000
(9)
1914-1918
(6)
1501-
(5)
1601-
(4)
1701-
(4)
1939-1945
(4)
1401-
(3)
401-500
(3)
1-100
(2)
1201-
(2)
1301-
(2)
1939-
(2)
2001-0
(2)
201-300
(2)
301-400
(2)
501-600
(2)
601-700
(2)
801-900
(2)
100-1 p.n.e.
(1)
1001-
(1)
1101-
(1)
1918-
(1)
2001
(1)
901-
(1)
Subject: place
Wielkopolska
(122)
Polska
(112)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(12)
Kalisz (woj. wielkopolskie)
(6)
Kraków (woj. małopolskie)
(6)
Warszawa
(4)
Śląsk
(4)
Katowice (woj. śląskie)
(3)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(3)
Kalisz (woj. wielkopolskie ; okręg)
(2)
Lublin (woj. lubelskie ; okolice)
(2)
Lublin (woj. lubelskie ; okręg)
(2)
Lublin (woj. lubelskie)
(2)
Mazury
(2)
NRD
(2)
Pomorze Zachodnie
(2)
Tatry (góry)
(2)
Śląsk Cieszyński
(2)
Ameryka Łacińska
(1)
Białystok (woj. podlaskie)
(1)
Bliski Wschód
(1)
Egipt
(1)
Europa Środkowo-Wschodnia
(1)
Folklor
(1)
Galicja
(1)
Kielce (woj. świętokrzyskie)
(1)
Kraków (woj. małopolskie ; okręg)
(1)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(1)
Krzyżackie, państwo
(1)
Litwa
(1)
Lubelszczyzna
(1)
Lwów (Ukraina)
(1)
Małopolska
(1)
Mirmeki (Ukraina ; miasto dawne)
(1)
Niemcy
(1)
Olsztyn (woj. warmińsko-mazurskie)
(1)
Podhale
(1)
Podtatrze
(1)
Pomorze
(1)
Pomorze Gdańskie
(1)
Poznań (woj. wielkopolskie ; okręg)
(1)
Prusy (kraina hist.)
(1)
Region bałtycki
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Szczecin (woj. zachodniopomorskie)
(1)
Tallinn (Estonia)
(1)
Tatry
(1)
Warmia
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie ; okolice)
(1)
Wilno (Litwa)
(1)
Wisła (rzeka)
(1)
Województwo warmińsko-mazurskie (1999- )
(1)
Województwo świętokrzyskie (1999- )
(1)
Wrocław (woj. dolnośląskie)
(1)
Łużyce
(1)
Świętokrzyskie, województwo
(1)
Żarnowiec (woj. podkarpackie)
(1)
Genre/Form
Bibliografia
(882)
Literatura polska
(195)
Bibliografia terytorialna
(120)
Bibliografia adnotowana
(116)
Bibliografia osobowa
(115)
Bibliografia narodowa polska
(101)
Literatura
(51)
Artykuł problemowy
(48)
Artykuł z pracy zbiorowej
(48)
Stare druki
(43)
Wykaz nabytków
(41)
Bibliografia zawartości czasopism
(40)
Podręcznik
(30)
Biografia
(27)
Bibliografia bibliografii
(26)
Słownik biograficzny
(24)
Artykuł z czasopisma bibliotekarskiego
(23)
Artykuł z czasopisma fachowego
(23)
Czasopisma polskie
(22)
Literatura dziecięca polska
(21)
Literatura młodzieżowa polska
(21)
Przekłady polskie
(12)
Bibliografia zalecająca
(11)
Artykuł z czasopisma naukowego
(10)
Bibliografia narodowa
(9)
Indeksy
(9)
Katalog wydawniczy
(9)
Artykuł fachowy
(8)
Dramat polski
(8)
Księga pamiątkowa
(8)
Poezja polska
(8)
Artykuł z czasopisma historycznego
(7)
Informator
(7)
Katalogi księgarskie
(7)
Materiały konferencyjne
(7)
Bibliografia specjalna
(5)
Czasopisma polonijne
(5)
Katalog zbiorów
(5)
Poradnik
(5)
Artykuł monograficzny
(4)
Bibliografia załącznikowa
(4)
Literatura dla młodzieży
(4)
Literatura niemiecka
(4)
Opracowanie
(4)
Pamiętniki i wspomnienia
(4)
Praca zbiorowa
(4)
Antologia
(3)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(3)
Bibliografie
(3)
Czasopisma literackie polskie
(3)
Czasopisma naukowe polskie
(3)
Czasopisma regionalne i lokalne polskie
(3)
Czasopisma społeczno-kulturalne polskie
(3)
Inwentarze biblioteczne
(3)
Katalog
(3)
Literatura angielska
(3)
Literatura dla dzieci
(3)
Malarstwo polskie
(3)
Rękopisy
(3)
Czasopisma etnograficzne polskie
(2)
Czasopisma muzyczne polskie
(2)
Czasopisma o sztuce polskie
(2)
Czasopisma polityczne polskie
(2)
Czasopisma rolnicze polskie
(2)
Druki muzyczne
(2)
Ekslibrisy polskie
(2)
Gazety polskie
(2)
Kalendarze polskie
(2)
Katalogi tematyczne
(2)
Literatura dziecięca
(2)
Literatury skandynawskie
(2)
Pamiętniki polskie
(2)
Poezja łacińska
(2)
Rysunek polski
(2)
Artykuł przeglądowy
(1)
Artykuł publicystyczny
(1)
Artykuł z czasopisma psychologicznego
(1)
Bajka i baśń ludowa polska
(1)
Bibliografia narodowa szwedzka
(1)
Czasopisma bibliotekarskie polskie
(1)
Czasopisma dziecięce polskie
(1)
Czasopisma kaszubskie
(1)
Czasopisma katolickie polskie
(1)
Czasopisma ludowe polskie
(1)
Czasopisma medyczne polskie
(1)
Czasopisma nielegalne polskie
(1)
Czasopisma sportowe polskie
(1)
Czasopisma teatralne polskie
(1)
Czasopisma turystyczne polskie
(1)
Dramat (gatunek literacki)
(1)
Ekslibrisy
(1)
Elementarze polskie
(1)
Emblematy (lit.)
(1)
Encyklopedia
(1)
Film
(1)
Film przyrodniczy
(1)
Grafika polska
(1)
Ilustracje
(1)
Inkunabuły
(1)
Kalendarium
(1)
Domain
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(136)
Literaturoznawstwo
(34)
Edukacja i pedagogika
(29)
Historia
(25)
Językoznawstwo
(4)
Media i komunikacja społeczna
(4)
Kultura i sztuka
(3)
Filozofia i etyka
(2)
Psychologia
(2)
Religia i duchowość
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Archeologia
(1)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(1)
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Nauka i badania
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
1564 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 92945 (1 egz.)
Czytelnia
All copies are currently unavailable
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 61432 B-0-16 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/22/1 105662 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/25/1 177474 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-44 266599 B (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/5 83564 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/24/1 148977 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/28/1 223604/1 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 264726 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 266363 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/29/1 224862 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Bibliografia bibliografij polskich / Wiktor Hahn. - Wyd. 2 znacznie rozsz. - Wrocław : Zakład im. Ossolińskich. Wydawnictwo, 1956. - 645, [1] s. ; 25 cm.
Indeksy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 34273 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 259136 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/30/1 238858 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/36/1 248046 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 272742 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/ 27/1 198758 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 259804 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 262381 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 237157 B (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again