Form of Work
Książki
(1359)
Artykuły
(109)
Publikacje naukowe
(82)
Publikacje fachowe
(80)
Publikacje informacyjne
(59)
Czasopisma
(49)
Publikacje dydaktyczne
(24)
E-booki
(11)
IBUK Libra
(11)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(5)
Poradniki i przewodniki
(5)
Druki ulotne
(4)
Poezja
(4)
Publikacje urzędowe i akty prawne
(4)
Dramat (rodzaj)
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
only on-site
(1097)
available
(443)
unavailable
(12)
unknown
(9)
Branch
Wypożyczalnia
(454)
Czytelnia
(1107)
Author
Bartkowiak Anna
(78)
Estreicher Karol (1827-1908)
(74)
Malcówna Anna
(32)
Czachowska Jadwiga (1922-2013)
(28)
Brudnicki Jan Zdzisław (1936- )
(25)
Bieńkowski Wiesław (1926-1999)
(24)
Estreicher Stanisław (1869-1939)
(23)
Głuszek Stanisław (1929-2011)
(22)
Szambelan Jacek (1942-1990)
(22)
Gąsiorowska-Szmydtowa Zofia (1893-1977)
(21)
Rogozińska Wanda
(21)
Bilikiewicz-Blanc Danuta (1944- )
(20)
Szczepańska-Gołąbek Iwona (1928-1986)
(18)
Baumgart Jan (1904-1989)
(17)
Bieńkowa Maria Barbara
(17)
Estreicher Karol (1827-1908). Bibliografia polska
(17)
Sawoniak Henryk (1912-2003)
(17)
Eychler Barbara
(16)
Grygiel Hanna
(16)
Perzanowska Irena (1924-2010)
(16)
Trojan Elżbieta
(15)
Choryński Piotr (1948-2020)
(14)
Estreicher Karol (1906-1984)
(12)
Wereszczyńska-Choryńska Danuta (1948-)
(12)
Chojnacki Władysław (1920-1991)
(11)
Kędziora Tomasz
(11)
Nowak Beata
(11)
Grabowska Helena
(10)
Górska Halina (1951- )
(10)
Hertz Paweł (1918-2001)
(10)
Bańkowska-Bober Krystyna
(9)
Lam Andrzej (1929- )
(9)
Biesiada Jacek (1947- )
(8)
Dembowska Maria (1914-2008)
(8)
Formanowicz Janina
(8)
Grebelska-Karczmarczyk Wanda
(8)
Jabłkowska Anna
(8)
Andrysiak Ewa (1955- )
(7)
Budzyk Kazimierz (1911-1964)
(7)
Bzdawka Urszula
(7)
Gostyński Witold (1946- )
(7)
Jackowski Antoni (1935- )
(7)
Łukowiak Danuta (1939-)
(7)
Aptowicz Zofia
(6)
Franke Jerzy (1953- )
(6)
Gruca Anna (1954- )
(6)
Hahn Wiktor (1871-1959)
(6)
Jarowiecki Jerzy (1930- )
(6)
Korpała Józef (1905-1989)
(6)
Korzeniewska Ewa (1910-1983)
(6)
Olszewska Helena
(6)
Suchodolski Witold (1887-1967)
(6)
Szweykowski Zygmunt (1894-1978)
(6)
Dobrzyńska Bożena (bibliografia)
(5)
Dorosz Beata
(5)
Federowicz Grażyna (1959- )
(5)
Maciejewska Maria Krystyna (1923-1992)
(5)
Michałowski Kornel (1923-1998)
(5)
Płoski Stanisław (1899-1966)
(5)
Staszyński Edmund (1924-2005)
(5)
Sypniewska Henryka ( -2010)
(5)
Ziomkowa Ewa
(5)
Aleksandrowska Elżbieta (1928-2018)
(4)
Banaszak Marian (1926-1997)
(4)
Bar Adam (1895-1955)
(4)
Baranowski Henryk (1920-2011)
(4)
Bronowicz Kazimierz
(4)
Bukowski Waldemar (1957- )
(4)
Dombek Ewa
(4)
Finkel Ludwik (1858-1930)
(4)
Friedbergowa Maria
(4)
Grzegorczyk Piotr (1894-1968)
(4)
Górska Halina
(4)
Hleb-Koszańska Helena (1903-1983)
(4)
Jakubowska Izabella
(4)
Jęśko Jolanta (1945- )
(4)
Korbut Gabriel (1862-1936)
(4)
Loth Roman (1931- )
(4)
Madurowicz-Urbańska Helena (1918-2008)
(4)
Pollak Roman (1886-1972)
(4)
Starnawski Jerzy (1922-2012)
(4)
Szałagan Alicja (1950- )
(4)
Tyszkiewicz Teresa (1929- )
(4)
Wiercińska Janina (1922-2003)
(4)
Żurawska-Włoszczyńska Aleksandra
(4)
Andrzejewski Roman (1938-2003)
(3)
Antczak Mariola
(3)
Biłek-Dąbrowska Zofia (1929- )
(3)
Bodych Anna
(3)
Borzym Irena (1939- )
(3)
Burbianka Marta (1898-1973)
(3)
Bębenek Stanisław (1920-2003)
(3)
Chojnacki Wojciech (1945- )
(3)
Czarnecki Feliks
(3)
Dobrowolska Zofia
(3)
Dybowiczowa Leokadia
(3)
Dzierzbicka Anna ( -2009)
(3)
Fitzner-Trocińska Barbara
(3)
Grabowska Hanna (bibliotekarz)
(3)
Grzebień Ludwik (1939-2020)
(3)
Year
2020 - 2022
(23)
2010 - 2019
(131)
2000 - 2009
(134)
1990 - 1999
(220)
1980 - 1989
(299)
1970 - 1979
(311)
1960 - 1969
(215)
1950 - 1959
(98)
1940 - 1949
(17)
1930 - 1939
(42)
1920 - 1929
(17)
1910 - 1919
(11)
1900 - 1909
(11)
1890 - 1899
(1)
1870 - 1879
(1)
1840 - 1849
(2)
1810 - 1819
(3)
Time Period of Creation
2001-
(126)
1901-2000
(124)
1945-1989
(90)
1989-2000
(28)
1918-1939
(6)
1801-1900
(4)
1914-1918
(2)
1939-1945
(2)
100-1 p.n.e.
(1)
1901-1914
(1)
Country
Poland
(1522)
Ukraine
(10)
Lithuania
(2)
France
(1)
Germany
(1)
Language
Polish
(168)
Audience Group
Szkoły wyższe
(10)
Szkoły zawodowe
(7)
Bibliotekarze
(5)
Młodzież
(5)
Studenci
(4)
Szkoły średnie
(4)
Wychowawcy świetlic
(4)
Nauczyciele języka polskiego
(3)
9-13 lat
(2)
Arteterapeuci
(2)
14-17 lat
(1)
Bibliotekarze muzyczni
(1)
Biblioterapeuci
(1)
Doktoranci
(1)
Muzykolodzy
(1)
Muzykoterapeuci
(1)
Nauczyciele nauczania początkowego
(1)
Pracownicy oświaty
(1)
Psychoterapeuci
(1)
Terapeuci
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(9)
Literatura łacińska
(1)
Subject
Literatura polska
(210)
Pedagogika
(93)
Polonica
(55)
Zbiory biblioteczne
(53)
Bibliologia
(51)
Psychologia
(46)
Literaturoznawstwo
(43)
Starodruki
(40)
Literatura dla dzieci
(39)
Publiczna Biblioteka Pedagogiczna (Poznań)
(39)
Literatura
(37)
Pisarze polscy
(34)
Bibliografia
(31)
Literatura dla młodzieży
(31)
Przekłady polskie
(24)
Bibliografia bibliografii
(21)
Szkolnictwo
(21)
Tematy i motywy
(20)
Wydawnictwa
(20)
Bibliotekarstwo
(19)
Czasopismo polskie
(19)
Nauczanie
(18)
Informacja naukowa
(17)
Wychowanie
(17)
Język polski
(15)
Bibliografia specjalna
(14)
Bibliografia terytorialna
(14)
Filozofia
(14)
Oświata
(14)
Nauczanie początkowe
(12)
Turystyka
(12)
Wychowanie fizyczne (przedmiot szkolny)
(12)
Muzyka polska
(11)
Estreicher, Karol
(10)
Literaturoznawcy
(10)
Publiczna Biblioteka Pedagogiczna (Konin)
(9)
Publiczna Biblioteka Pedagogiczna (Leszno)
(9)
Publiczna Biblioteka Pedagogiczna (Piła)
(9)
Sport
(9)
Chemia
(8)
Historia
(8)
Kultura
(8)
Matematyka
(8)
Nauki przyrodnicze
(8)
Językoznawstwo
(7)
Nauka
(7)
Pedeutologia
(7)
Chopin, Fryderyk
(6)
Czytelnictwo
(6)
Muzyka
(6)
Oświata dorosłych
(6)
Poezja
(6)
Biblioteki wojewódzkie
(5)
Bibliotekoznawstwo
(5)
Edytorstwo
(5)
Historiografia
(5)
Młodzież
(5)
Nauczyciele
(5)
Pedagogika pracy
(5)
Teatr polski
(5)
Alkoholizm
(4)
Bibliografia narodowa
(4)
Biblioteki
(4)
Dzieci
(4)
Internet
(4)
Kopernik, Mikołaj
(4)
Książka
(4)
Literatura angielska
(4)
Modernizm
(4)
Nauczanie języków obcych
(4)
Nauki społeczne
(4)
Normalizacja
(4)
Norwid, Cyprian Kamil
(4)
Opis bibliograficzny
(4)
Opracowanie zbiorów
(4)
Pisarze
(4)
Prasa (wydawnictwa)
(4)
Psychologia dziecka
(4)
Serie wydawnicze
(4)
Teoria literatury
(4)
Wojsko
(4)
Astronomowie
(3)
Biblioteka Uniwersytecka (Poznań)
(3)
Biblioteki cyfrowe
(3)
Biblioteki naukowe
(3)
Biblioteki publiczne
(3)
Biblioteki szkolne
(3)
Czasopisma
(3)
Czasopismo naukowe
(3)
Czytelnictwo dzieci
(3)
Dramat (gatunek literacki)
(3)
Dziecko
(3)
Dziecko z niepełnosprawnością intelektualną
(3)
Dziecko zdolne
(3)
Edukacja międzykulturowa
(3)
Filologia polska
(3)
Geografia
(3)
Grochowiak, Stanisław
(3)
Historia wychowania
(3)
Historycy
(3)
Subject: work
Polonica Zagraniczne
(42)
Bibliografia polska
(3)
Bibliografia polska 1901-1939
(3)
Przegląd Zachodni (czasop. ; 1945- )
(3)
Bibliografia Analityczna Bibliotekoznawstwa i Informacji Naukowej (czasopismo ; 1969- )
(2)
Biblioteka Narodowa (seria wydawnicza)
(2)
Echo Muzyczne, Teatralne i Artystyczne
(2)
Pamiętnik Literacki (czasop. ; 1902- )
(2)
Ruch Muzyczny (czasop.)
(2)
Athenaeum (czasop. ; 1841-1851)
(1)
Bibliografia Historii Polskiej za Rok...
(1)
Bibliografia Lubelszczyzny 1801-1944
(1)
Bibliografia historii Śląska
(1)
Bibliografia prac naukowych pracowników Uniwersytetu Szczecińskiego
(1)
Biblioteka Warszawska (czasopismo)
(1)
Czasopismo Psychologiczne
(1)
Gazeta Kaliska (1892-1939)
(1)
Gryf (czasop. ; Kościerzyna)
(1)
Kontrasty (czasopismo ; Białystok)
(1)
Krytyka (czasop. ; 1899-1914)
(1)
Legenda o świętym Aleksym
(1)
Literatura polska
(1)
Lud (czasop. ; 1895- )
(1)
Moja Przyjaciółka (czasopismo)
(1)
Pamiętnik Teatralny
(1)
Pamiętnik Towarzystwa Literackiego im. Adama Mickiewicza (czasop.)
(1)
Polska Bibliografia Literacka (czasopismo)
(1)
Przegląd Biblioteczny (czasop. ; 1927- )
(1)
Rocznik Biblioteki Narodowej (czasop.)
(1)
Roczniki Biblioteczne (czasop.)
(1)
Schlesische Bibliographie
(1)
Storia della filosofia antica
(1)
Wierchy (czasop.)
(1)
Subject: time
1901-2000
(304)
1801-1900
(107)
2001-
(87)
1945-1989
(64)
1989-2000
(35)
1701-1800
(32)
1501-1600
(27)
1601-1700
(24)
1901-
(24)
1801-
(22)
1918-1939
(20)
1401-1500
(18)
1901-1914
(14)
1939-1945
(12)
1301-1400
(9)
1001-1100
(8)
1101-1200
(8)
1201-1300
(8)
901-1000
(8)
1601-
(7)
1914-1918
(7)
1401-
(5)
1501-
(5)
1701-
(5)
1939-
(3)
1-100
(2)
1001-
(2)
1101-
(2)
1201-
(2)
1301-
(2)
201-300
(2)
301-400
(2)
401-500
(2)
501-600
(2)
601-700
(2)
801-900
(2)
901-
(2)
100-1 p.n.e.
(1)
401-
(1)
Subject: place
Polska
(205)
Wielkopolska
(122)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(11)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(8)
Kalisz (woj. wielkopolskie)
(7)
Kraków (woj. małopolskie)
(6)
Lublin (woj. lubelskie ; okolice)
(4)
Śląsk
(4)
Katowice (woj. śląskie)
(3)
Mazury
(3)
Kalisz (woj. wielkopolskie ; okolice)
(2)
Lublin (woj. lubelskie)
(2)
NRD
(2)
Pomorze Zachodnie
(2)
Tatry (góry)
(2)
Warmia
(2)
Województwo świętokrzyskie (1999- )
(2)
Śląsk Cieszyński
(2)
Ameryka Łacińska
(1)
Australia
(1)
Białystok (woj. podlaskie)
(1)
Bliski Wschód
(1)
Egipt
(1)
Europa Środkowo-Wschodnia
(1)
Folklor
(1)
Galicja
(1)
Kielce (woj. świętokrzyskie)
(1)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Kraków (woj. małopolskie ; okolice)
(1)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(1)
Litwa
(1)
Lubelszczyzna
(1)
Lwów (Ukraina)
(1)
Małopolska
(1)
Mirmeki (Ukraina ; miasto dawne)
(1)
Niemcy
(1)
Nowa Zelandia
(1)
Olsztyn (woj. warmińsko-mazurskie)
(1)
Państwo krzyżackie
(1)
Podhale
(1)
Podtatrze
(1)
Pomorze
(1)
Pomorze Gdańskie
(1)
Poznań (woj. wielkopolskie ; okolice)
(1)
Prusy (kraina hist.)
(1)
Region bałtycki
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie ; okolice)
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Szczecin (woj. zachodniopomorskie)
(1)
Tallinn (Estonia)
(1)
Tatry
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie ; okolice)
(1)
Wilno (Litwa)
(1)
Wisła (rzeka)
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Województwo warmińsko-mazurskie (1999- )
(1)
Wrocław (woj. dolnośląskie)
(1)
Łużyce
(1)
Żarnowiec (woj. podkarpackie)
(1)
Genre/Form
Bibliografia
(938)
Bibliografia terytorialna
(119)
Bibliografia osobowa
(118)
Bibliografia adnotowana
(117)
Bibliografia narodowa
(85)
Artykuł z pracy zbiorowej
(58)
Artykuł problemowy
(57)
Literatura polska
(46)
Bibliografia zawartości czasopism
(41)
Wykaz nabytków
(41)
Artykuł z czasopisma bibliotekarskiego
(33)
Artykuł z czasopisma fachowego
(33)
Podręcznik
(31)
Biografia
(27)
Bibliografia bibliografii
(26)
Słownik biograficzny
(26)
Bibliografia narodowa polska
(24)
Praca zbiorowa
(18)
Artykuł z czasopisma naukowego
(12)
Przekłady polskie
(12)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(10)
Bibliografia zalecająca
(10)
Normy
(10)
Indeksy
(9)
Informator
(9)
Katalog wydawniczy
(9)
Artykuł fachowy
(8)
Księga pamiątkowa
(8)
Opracowanie
(8)
Artykuł z czasopisma historycznego
(7)
Katalogi księgarskie
(7)
Materiały konferencyjne
(7)
Czasopisma polskie
(6)
Czasopismo polskie
(6)
Katalog zbiorów
(6)
Poradnik
(6)
Bibliografia specjalna
(5)
Czasopisma polonijne
(5)
Artykuł monograficzny
(4)
Dramat polski
(4)
Wiersze
(4)
Antologia
(3)
Bibliografia załącznikowa
(3)
Bibliografie
(3)
Czasopisma literackie polskie
(3)
Czasopisma naukowe polskie
(3)
Czasopisma regionalne i lokalne polskie
(3)
Czasopisma społeczno-kulturalne polskie
(3)
Dramat (gatunek literacki)
(3)
Inwentarze biblioteczne
(3)
Katalog
(3)
Nadbitki i odbitki
(3)
Pamiętniki i wspomnienia
(3)
Reprint
(3)
Stare druki
(3)
Czasopisma etnograficzne polskie
(2)
Czasopisma muzyczne polskie
(2)
Czasopisma o sztuce polskie
(2)
Czasopisma polityczne polskie
(2)
Czasopisma rolnicze polskie
(2)
Czasopismo bibliotekarskie
(2)
Czasopismo informacyjne
(2)
Ekslibrisy polskie
(2)
Gazety polskie
(2)
Kalendarze polskie
(2)
Katalogi tematyczne
(2)
Literatura niemiecka
(2)
Literatury skandynawskie
(2)
Monografia
(2)
Rysunek polski
(2)
Rękopisy
(2)
Artukuł z czasopisma pedagogicznego
(1)
Artykuł przeglądowy
(1)
Artykuł publicystyczny
(1)
Artykuł z czasopisma psychologicznego
(1)
Bibliografia narodowa szwedzka
(1)
Biogram
(1)
Czasopisma bibliotekarskie polskie
(1)
Czasopisma dziecięce polskie
(1)
Czasopisma kaszubskie
(1)
Czasopisma katolickie polskie
(1)
Czasopisma ludowe polskie
(1)
Czasopisma medyczne polskie
(1)
Czasopisma nielegalne polskie
(1)
Czasopisma sportowe polskie
(1)
Czasopisma teatralne polskie
(1)
Czasopisma turystyczne polskie
(1)
Czasopismo pedagogiczne
(1)
Ekslibrisy
(1)
Emblematy (lit.)
(1)
Encyklopedia
(1)
Film przyrodniczy
(1)
Gry planszowe
(1)
Inkunabuły
(1)
Kalendarium
(1)
Katalog wystawy
(1)
Katalogi centralne
(1)
Literatura austriacka
(1)
Literatura chińska
(1)
Literatura czeska
(1)
Domain
Literaturoznawstwo
(234)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(227)
Historia
(69)
Edukacja i pedagogika
(52)
Psychologia
(13)
Kultura i sztuka
(9)
Socjologia i społeczeństwo
(6)
Językoznawstwo
(4)
Media i komunikacja społeczna
(4)
Informatyka i technologie informacyjne
(3)
Nauka i badania
(3)
Filozofia i etyka
(2)
Kultura fizyczna i sport
(2)
Religia i duchowość
(2)
Archeologia
(1)
Architektura i budownictwo
(1)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(1)
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
1536 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 92945 (1 egz.)
Czytelnia
All copies are currently unavailable
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 61432 B-0-16 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/22/1 105662 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/25/1 177474 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-44 266599 B (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/5 83564 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/24/1 148977 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/28/1 223604/1 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 264726 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 266363 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/29/1 224862 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Bibliografia bibliografij polskich / Wiktor Hahn. - Wyd. 2 znacznie rozsz. - Wrocław : Zakład im. Ossolińskich. Wydawnictwo, 1956. - 645, [1] s. ; 25 cm.
Indeksy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 34273 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/30/1 238858 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 259136 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/36/1 248046 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 237157 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 272742 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/ 27/1 198758 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/32/1 240622 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1//1 259804 B (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again