Form of Work
Artykuły
(25)
Publikacje naukowe
(11)
Czasopisma
(10)
Publikacje fachowe
(9)
Publikacje popularnonaukowe
(3)
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Status
available
(2)
Branch
Wypożyczalnia
(2)
Author
Duk-Drąg Agnieszka
(3)
Bartnicki Adam (nauki techniczne)
(1)
Beck Józef
(1)
Białokur Marek (1974- )
(1)
Bryła Paweł (ekonomista)
(1)
Chimicz Dorota
(1)
Czarnowski Jan Wacław
(1)
Czerwińska Małgorzata (1961- )
(1)
Fuliński Benedykt (1881-1942)
(1)
Grygoruk Katarzyna
(1)
Gumołowska Teresa
(1)
Gładysz Bartłomiej
(1)
Jabłoński Marcin (nauczyciel)
(1)
Jakubiak Marek (1977- )
(1)
Jerzakowska-Kibenko Beata
(1)
Karp Czesław Jan (1898- )
(1)
Klimek Agnieszka (budowa maszyn)
(1)
Kopczyński Michał (1964- )
(1)
Kula Ewa
(1)
Maleńczyk Izabela
(1)
Michalski Grzegorz (1956- )
(1)
Miler-Zdanowska Kamila
(1)
Miller-Jankowska Maria
(1)
Motała Krystian
(1)
Peryt Antoni
(1)
Pękowska Marzena
(1)
Reńda Waldemar
(1)
Rotkiewicz Halina
(1)
Rudawski Leon
(1)
Sosiński Rajmund (1907-1980)
(1)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(1)
Tucholski Zbigniew (1975- )
(1)
Wajnert Włodzimierz ( -2008)
(1)
Wojciechowski Roman (1959- )
(1)
Wornbard Małgorzata
(1)
Woźniak Ewelina (filolog)
(1)
Zalewski Janusz (1949- )
(1)
Year
2020 - 2022
(9)
2010 - 2019
(15)
1990 - 1999
(1)
1970 - 1979
(3)
1960 - 1969
(2)
1950 - 1959
(3)
1940 - 1949
(2)
1930 - 1939
(1)
1920 - 1929
(1)
Time Period of Creation
2001-
(27)
1901-2000
(11)
1945-1989
(8)
1989-2000
(7)
1918-1939
(2)
Country
Poland
(36)
Ukraine
(1)
Language
Polish
(34)
English
(1)
Audience Group
Nauczyciele
(3)
Nauczyciele fizyki
(1)
Subject
Edukacja techniczna
(6)
Postęp techniczny
(6)
Biblioteki techniczne
(5)
Pomoce techniczne dla niepełnosprawnych
(5)
Biblioteka Główna Wojskowej Akademii Technicznej (Warszawa)
(4)
Biblioteki akademickie
(4)
Biblioteki wojskowe
(4)
Niewidomi
(3)
Wynalazki
(3)
Audiodeskrypcja
(2)
Czasopismo polskie
(2)
Innowacje
(2)
Inżynierowie
(2)
Nauka
(2)
Roboty i manipulatory
(2)
Szkolnictwo wyższe
(2)
Technika
(2)
Tematy i motywy
(2)
Współpraca naukowo-techniczna
(2)
Zbiory biblioteczne
(2)
Album
(1)
Analiza treści i zawartości mediów
(1)
Architektura
(1)
Biblioteka Główna Politechniki Warszawskiej
(1)
Bibliotekarstwo
(1)
Biblioteki cyfrowe
(1)
Biblioteki publiczne
(1)
Cywilizacja
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Czasopismo techniczne
(1)
Czytanie
(1)
Doskonalenie zawodowe
(1)
Dziecko niedowidzące
(1)
Dziecko niewidome
(1)
Dziecko z niepełnosprawnością
(1)
E-learning
(1)
Edukacja włączająca
(1)
Fizyka (przedmiot szkolny)
(1)
Fotografia polska
(1)
Gromadzenie i uzupełnianie zbiorów
(1)
Habermas, Jürgen
(1)
Hydrostatyka
(1)
Infrastruktura techniczna
(1)
Innowacje pedagogiczne
(1)
Język polski (przedmiot szkolny)
(1)
Kolejnictwo
(1)
Koła zainteresowań
(1)
Książki
(1)
Kształcenie
(1)
Kształcenie zawodowe
(1)
Kultura informacyjna
(1)
Lotnictwo
(1)
Maszyny hydrauliczne
(1)
Miejska Biblioteka Publiczna im. Józefa Wybickiego (Sopot)
(1)
Modele matematyczne
(1)
Narutowicz, Gabriel
(1)
Nauczanie
(1)
Nauki przyrodnicze
(1)
Naukowe odkrycie
(1)
Niedowidzący
(1)
Niepełnosprawność
(1)
Nowości wydawnicze
(1)
Opracowanie zbiorów
(1)
Orientacja przestrzenna
(1)
Oświata dorosłych
(1)
Patenty
(1)
Pismo dla niewidomych
(1)
Politechnika Warszawska
(1)
Polskie Koleje Państwowe (PKP)
(1)
Pomoce dydaktyczne
(1)
Praca kulturalno-oświatowa
(1)
Prawo do informacji
(1)
Prezydenci
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Rewolucja naukowo-techniczna
(1)
Społeczeństwo informacyjne
(1)
Systemy informatyczne
(1)
Szkolnictwo zawodowe
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Transport kolejowy
(1)
Transport powietrzny
(1)
Uczelnie techniczne
(1)
Uczniowie
(1)
Uczniowie ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi
(1)
Układ Warszawski
(1)
Usługi biblioteczne
(1)
Wojsko
(1)
Współpraca gospodarcza
(1)
Wydawnictwo Czasopism Technicznych NOT
(1)
Wydział Mechaniczny (Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego)
(1)
Zbiory specjalne
(1)
Zespół Szkół Technicznych im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich (Grudziądz)
(1)
Zespół Szkół Technicznych im. Sylwestra Kaliskiego (Turek)
(1)
Subject: work
Nauka Polska (Warszawa ; 1918)
(1)
Przegląd Techniczny (czasopismo)
(1)
Subject: time
2001-
(14)
1901-2000
(9)
1801-1900
(3)
1914-1918
(3)
1901-1914
(2)
1918-1939
(2)
1945-1989
(2)
1989-2000
(2)
1601-1700
(1)
Subject: place
Polska
(8)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(7)
Sopot (woj. pomorskie)
(1)
Turek (woj. wielkopolskie)
(1)
Świat
(1)
Genre/Form
Artykuł problemowy
(17)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(14)
Artykuł z czasopisma fachowego
(9)
Artykuł z czasopisma naukowego
(9)
Czasopismo polskie
(9)
Czasopismo techniczne
(7)
Artykuł z czasopisma bibliotekarskiego
(6)
Czasopismo popularnonaukowe
(4)
Artykuł z czasopisma historycznego
(3)
Artykuł z czasopisma popularnonaukowego
(3)
Czasopismo dla młodzieży
(3)
Artykuł fachowy
(2)
Artykuł z czasopisma fizycznego
(1)
Artykuł z pracy zbiorowej
(1)
Biografia
(1)
Czasopisma techniczne polskie
(1)
Czasopismo dla dzieci
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Czasopismo pedagogiczne
(1)
Czasopismo poradnikowe
(1)
Czasopismo przyrodnicze
(1)
Przyczynek
(1)
Raport z badań
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(13)
Inżynieria i technika
(12)
Historia
(7)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(6)
Nauka i badania
(6)
Informatyka i technologie informacyjne
(5)
Fizyka i astronomia
(3)
Media i komunikacja społeczna
(3)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Hobby i czas wolny
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Architektura i budownictwo
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Transport i logistyka
(1)
37 results Filter
No cover
Journal
In basket
Tytuł według okładki.
Od R. 4, nr 11 (1954) wydawca: Państwowe Wydawnictwo Literatury Dziecięcej "Nasza Księgarnia".
Od 1957, nr 1 redaktor naczelny Zbigniew Przyrowski.
Od 1957, nr 1 brak podtytułu.
Od 1959, nr 1 wydawca: Państwowe Wydawnictwo "Nasza Księgarnia".
Od 1959, nr 1: 25 cm.
Od 1960, nr 5 wydawca: Instytut Wydawniczy "Nasza Księgarnia".
Od R. 22, nr 1 (1972) podtytuł: popularny miesięcznik naukowo-techniczny.
Od R. 22 [i.e. 32], nr 1 (1982) redaktor naczelny Józef Trzionka.
Od R. 34, nr 1 (1984) podtytuł: popularny magazyn naukowo-techniczny.
Od R. 42, nr 7 (1991) brak podtytułu.
Od R. 43, nr 7/9 (1992) wydawca: Labor.
Od R. 44, nr 7/8 (1993) wydawca: Lupus.
Od 1995,1 częste zmiany redaktora.
Od 1995, 10 wydawca: Wydawnictwo AVT.
Od 1996, 8 redaktor naczelny Adam Dębowski.
Od 2011, nr 1 podtytuł: ciekawi świata są zawsze młodzi.
Od 2012, nr 9 odmienna interpretacja tytułu: m.technik.
Od 2012, nr 9 redaktor naczelny Wiesław Marciniak.
Od 2018, nr 3 redaktor naczelny Mirosław Usidus.
Zawartość zasobu C-718
R. 1 1950/1951 nr 1-24
R. 4 1953 nr 1-12
R. 5 1954/1955 nr 1-12
R. 6 1956 nr 1-16
R. 7 1957 nr 1-12
R. 8 1958 nr 1-12
R. 9 1959 nr 1-12
R. 10 1960 nr 1-12
R. 11 1961 nr 1-6
R. 11 1961 nr 7-12
R. 12 1962 nr 1-6
R. 12 1962 nr 7-12
R. 14 1964 nr 1-12
R. 15 1965 nr 1-12
R. 16 1966 nr 1-12
R. 17 1967 nr 1-12
R. 18 1968 nr 1-12
R. 19 1969 nr 1-6
R. 19 1969 nr 7-12
R. 20 1970 nr 1-12
R. 21 1971 nr 1-12
R. 40 1990 nr 7-12
R. 41 1991 nr 1-6
R. 41 1991 nr 7-12
R. 42 1992 nr 1-12
R. 43 1993 nr 1-12
R. 44 1994 nr 1-12
R. 45 1995 nr 1-6
No cover
Journal
In basket
Stanowi kontynuację: Horyzonty Techniki dla Dzieci.
Tytuł według okładki.
Od 1979, 6 wydawca: Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA Naczelna Organizacja Techniczna.
Zawartość zasobu C-273
R. 1 1971 nr 1-12
R. 2 1972 nr 1-12
R. 3 1973 nr 1-12
R. 4 1974 nr 1-12
R. 5 1975 nr 2-12
R. 6 1976 nr 1-12
R. 7 1977 nr 1-12
R. 8 1978 nr 1-12
R. 9 1979 nr 1-12
R. 11 1981 nr 1-11
R. 12 1982 nr 1-12
R. 13 1983 nr 1-12
R. 14 1984 nr 1-12 [brak nr 3!]
R. 15 1985 nr 1-12
R. 16 1986 nr 1-12
R. 17 1987 nr 1-12 [brak nr 8!]
R. 18 1988 nr 1-12
R. 19 1989 nr 1-12
R. 20 1990 nr 1-12 [brak nr 8!]

W publikacji zawarto artykuły:
No cover
Journal
In basket
Horyzonty Techniki dla Dzieci. - Warszawa : [wydawca nieznany], 1957-1970. - 25 cm.
Od 1957, nr 2 wydawca: Naczelna Organizacja Techniczna.
Od 1960, nr 9 redaktor naczelny Józef Beck.
Od 1963, nr 7 wydawca: Wydawnictwo Czasopism Technicznych NOT.
Nr próbny ukazał się w grudniu 1956 pod tytułem: Horyzonty Techniki dla Najmłodszych.
Zawartość zasobu C-273
R. 2 1958 nr 1-12
R. 3 1959 nr 1-12
R. 4 1960 nr 1-12
R. 5 1961 nr 1-12
R. 6 1962 nr 1-12
R. 8 1964 nr 1-12
R. 9 1965 nr 1-12
R. 10 1966 nr 1-12
R. 11 1967 nr 1-12
R. 12 1968 nr 1-12
R. 13 1969 nr 1-12
R. 14 1970 nr 1-12

W publikacji zawarto artykuły:
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 117943 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
Od R. 13, nr 1 (1973) podtytuł nagłówka: miesięcznik dla nauczycieli wychowania technicznego i plastycznego.
Od R. 14, nr 1 (1974) wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne.
Od R. 15, nr 1 (1975) drugi podtytuł: czasopismo dla nauczycieli, podtytuł nagłówka: miesięcznik Ministerstwa Oświaty i Wychowania.
Od R. 18, nr 1 (1978) brak drugiego podtytułu.
Od R. 24, nr 1 (1984) brak podtytułu okładki, podtytuł nagłówka: dwumiesięcznik Ministerstwa Oświaty i Wychowania.
Od R. 24, nr 1 (1984) redaktor naczelny B. Zarzecka.
Od R. 28, nr 1 (1988) podtytuł nagłówka: dwumiesięcznik Ministerstwa Edukacji Narodowej.
Od R. 3, nr 1 (1963) redaktor naczelny Zygmunt Dąbrowski.
Pismo metodyczne dla nauczycieli wychowania technicznego na różnych szczeblach nauczania, zawiera propozycje lekcji, rozkłady materiału, omawia formy doskonalenia zawodowego nauczycieli, publikuje także materiały z zakresu bhp, pracy z komputerem, porusza zagadnienia ekologii oraz bezpieczeństwa ruchu drogowego.
Zawartość zasobu C-336
R. 1 1961 nr 1-10
R. 2 1962 nr 1-10
R. 3 1963 nr 1-10
R. 4 1964 nr 1-10
R. 5 1965 nr 1-10
R. 6 1966 nr 1-10
R. 7 1967 nr 1-10
R. 8 1968 nr 1-10
R. 9 1969 nr 1-10
R. 10 1970 nr 1-10
R. 11 1971 nr 1-10
R. 12 1972 nr 1-10
R. 13 1973 nr 1-10
R. 14 1974 nr 1-10
R. 15 1975 nr 1-10
R. 16 1976 nr 1-10
R. 17 1977 nr 1-10
R. 18 1978 nr 1-10
R. 19 1979 nr 1-10
R. 20 1980 nr 1-10
R. 21 1981 nr 1-10
R. 22 1982 nr 1-10
R. 23 1983 nr 1-10
R. 24 1984 nr 1-6
R. 25 1985 nr 1-6
R. 26 1986 nr 1-6
R. 27 1987 nr 1-6
R. 28 1988 nr 1-6
R. 29 1989 nr 1-5
R. 30 1990 nr 1-5
R. 31 1991 nr 1-5
R. 32 1992 nr 1-5
R. 33 1993 nr 1-5
R. 34 1994 nr 1-5
R. 35 1995 nr 1-5
R. 36 1996 nr 1-5
R. 37 1997 nr 1-5
R. 38 1998 nr 1-5
R. 39 1999 nr 1-5
R. 40 2000 nr 1-5
R. 41 2001 nr 1-5
R. 42 2002 nr 1-4
R. 43 2003 nr 1-5
R. 44 2004 nr 1-5
R. 45 2005 nr 1-5
R. 46 2006 nr 1-5

W publikacji zawarto artykuły:
No cover
Journal
In basket
Od R. 9, nr 4 (1956) podtytuł: organ Naczelnej Organizacji Technicznej i Towarzystwa Wiedzy Powszechnej.
Od R. 26, nr 10 (1973) redaktor Józef Śnieciński.
Od R. 32, nr 1 (1979) odmienna interpretacja tytułu: HT Horyzonty Techniki.
Od R. 33, nr 1 (1980) wydawca: Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT.
Od R. 35, nr 1 (1982) podtytuł: czasopismo NOT i Towarzystwa Wiedzy Powszechnej.
Od R. 35, nr 1 (1982) wydawca: Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA Przedsiębiorstwo NOT.
Od R. 35, nr 3 (1982) redaktor naczelny A. Gładkowski.
Od R. 36, nr 1 (1983) redaktor naczelny T. Rathman.
Od R. 37, nr 1 (1984) podtytuł: miesięcznik Naczelnej Organizacji Technicznej i Towarzystwa Wiedzy Powszechnej.
Na przełomie lat 1962-1963 brak numeracji ciągłej.
Zawartość zasobu C-705
R. 2 1949 nr 1-12
R. 3 1950 nr 1-12
R. 4 1951 nr 1-12
R. 5 1952 nr 1-12
R. 6 1953 nr 1-12
R. 7 1954 nr 1-12
R. 8 1955 nr 1-12
R. 9 1956 nr 1-12
R. 10 1957 nr 1-12
R. 11 1958 nr 1-12
R. 12 1959 nr 1-12
R. 13 1960 nr 1-12
R. 14 1961 nr 1-12
R. 15 1962 nr 1-2
R. 18 1965 nr 1-12
R. 19 1966 nr 1-12
R. 20 1967 nr 1-12
R. 21 1968 nr 1-12
R. 22 1969 nr 1-12
R. 23 1970 nr 1-12
R. 24 1971 nr 1-12
R. 25 1972 nr 1-12
R. 26 1973 nr 1-12
R. 27 1974 nr 1-12
R. 28 1975 nr 1-12
R. 29 1976 nr 1-12
R. 30 1977 nr 1-12 [brak nr 7!]
R. 31 1978 nr 1-12
R. 32 1979 nr 1-12
R. 33 1980 nr 1-12
R. 34 1981 nr 1-12
R. 35 1982 nr 1-12
R. 36 1983 nr 1-12
R. 37 1984 nr 1-12
R. 38 1985 nr 1-12
R. 39 1986 nr 1-12
R. 40 1987 nr 1-12
R. 41 1988 nr 1-12
R. 42 1989 nr 1-12
R. 43 1990 nr 1-6

W publikacji zawarto artykuły:
No cover
Journal
In basket
Od 1972, nr 1 redaktor naczelny Włodzimierz Wajnert.
Od 1980, nr 1 wydawca: Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA - Przedsiębiorstwo Naczelnej Organizacji Technicznej.
Od 1989, nr 2 podtytuł: czasopismo dla dzieci.
Zawartość zasobu C-419
R. 1969 nr 1-3
R. 1970 nr 1-3
R. 1971 nr 1-3
R. 1972 nr 1-3
R. 1973 nr 1-4
R. 1974 nr 1-4
R. 1975 nr 1-4
R. 1977 nr 1-4
R. 1979 nr 1-4
R. 1980 nr 1-4
R. 1982 nr 1-4
R. 1984 nr 1-4
R. 1985 nr 1-3 [brak nr 4!]
R. 1986 nr 1-4
R. 1987 nr 1-4
R. 1988 nr 1-4
R. 1989 nr 1-4
R. 1990 nr 1-3
No cover
Journal
In basket
Przedwojenne czasopismo o charakterze popularnym przeznaczone dla dzieci i młodzieży uzdolnionej technicznie, zawierające porady jak samodzielnie majsterkować używając różnorodnych materiałów i pomysłów.
Zawartość zasobu C-295
R. 2 1932/33 nr 1-10
No cover
Journal
In basket
Od R. 15, nr 1 (1970) redaktor naczelny Kazimierz Opałek.
Od R. 20, nr 3/4 (1975) redaktor Irena Stasiewicz-Jasiukowa.
R. 25, nr 4 (1980) tytuł: Quarterly Journal of the History of Science and Technology.
Od R. 32, nr 2 (1987) redaktor naczelny Tadeusz Bieńkowski.
Od R. 36, nr 1 (1991) brak tytułu równoległego w języku rosyjskim.
Od R. 36, nr 1 (1991) wydawca: Wydawnictwo IHNOiT PAN.
Od R. 39, nr 1 (1994) redaktor naczelny Jerzy Róziewicz.
Od R. 39, nr 1 (1994) wydawca: Wydawnictwa IHN PAN.
Od R. 44, nr 1 (1999) redaktor naczelny Stefan Zamecki.
Od t. 63, nr 4 (2018) równoległa nazwa instytucji sprawczej: Institute for the History of Science. Polish Academy of Sciences.
Od t. 63, nr 4 (2018) wydawca: Wydawnictwa IHN PAN : Oficyna Wydawnicza Aspra-JR.
Od t. 64, nr 1 (2019) redaktor naczelny Joanna Schiller-Walicka, od nr 4 redaktor naczelny Zbigniew Tucholski.
Od R. 36, nr 1 (1991) streszczenie, spis treści angielski.
Tekst polski, streszczenie, spis treści angielski, rosyjski.
Zawartość zasobu C-247
R. 1 1956 nr 1-4
R. 2 1957 nr 1-4
R. 3 1958 nr 1-4
R. 4 1959 nr 1-4
R. 5 1960 nr 1-4
R. 6 1961 nr 1-4
R. 7 1962 nr 1-4
R. 8 1963 nr 1-4
R. 9 1964 nr 1-4
R. 10 1965 nr 1-4
R. 11 1966 nr 1-4
R. 12 1967 nr 1-4
R. 13 1968 nr 1-4
R. 14 1969 nr 1-4
R. 15 1970 nr 1-4
R. 16 1971 nr 1-4
R. 17 1972 nr 1-4
R. 18 1973 nr 1-4
R. 19 1974 nr 1-4
R. 20 1975 nr 1-4 (bibliografia za lata 1966-1975)
R. 21 1976 nr 1-4
R. 22 1977 nr 1-4
R. 23 1978 nr 1-4
R. 24 1979 nr 1-4
R. 25 1980 nr 1-4
R. 26 1981 nr 1-4
R. 27 1982 nr 1-4
R. 28 1983 nr 1-4
R. 29 1984 nr 1-4
R. 30 1985 nr 1-4
R. 31 1986 nr 1-4
R. 32 1987 nr 1-4
R. 33 1988 nr 1-4
R. 34 1989 nr 1-4
R. 35 1990 nr 1-4
R. 36 1991 nr 1-4
R. 37 1992 nr 1-4
R. 38 1993 nr 1-4
R. 39 1994 nr 1-4
R. 40 1995 nr 1-4
R. 41 1996 nr 1-4
R. 42 1997 nr 1-4
R. 43 1998 nr 1-4
R. 44 1999 nr 1-4
R. 45 2000 nr 1-4
R. 46 2001 nr 1-4
R. 47 2002 nr 1-4 (bibliografia za lata 1976-1990)
R. 48 2003 nr 1-4
R. 49 2004 nr 1-4
R. 50 2005 nr 1-4
Journal
In basket
Od R. 3, z. 1 (1924) wydawca: Książnica - Atlas. Zjednoczone Zakłady Kartograficzne i Wydawnicze Towarzystwa Nauczycieli Szkół Średnich i Wyższych Sp. Akc.
Od R. 4, z. 1 (1925) redaktor odpowiedzialny Marian Koczwara.
Od R. 8, z. 3 (1929) częste zmiany redaktora.
Od R. 10, z. 1 (1931) podtytuł: czasopismo poświęcone popularyzacji nauk przyrodniczych i technicznych
Od R. 11, z. 1 (1931) redaktor Anna d'Abancourt-Koczwarowa.
Nie ukazuje się w lipcu i sierpniu.
Zawartość zasobu C-193
R. 6 1927 nr 1-10
R. 7 1928
R. 9 1930
R. 13 1934
R. 17 1938
No cover
Journal
In basket
Tytuł według nagłówka.
Od 1953 podtytuł: ilustrowany tygodnik lotniczy
Od 1953 wydawca: Wydawnictwo Komunikacyjne.
Od 1962 podtyt.: ilustrowany tygodnik lotniczy i astronautyczny.
1978, nr 3-1981, nr 51/52 : tygodnik lotniczy i kosmonautyczny.
Od 1990, 1 redaktor naczelny Henryk Kucharski.
Od 1991, 1 wyd.: SD "Skrzydlata Polska" : PHU "Mirage".
Od 1993, nr 1 podtytuł: magazyn lotniczy.
Od 1997, nr 1 (styczeń) wydawca: Agencja Lotnicza "Altair".
Od R. 1, nr 4 (1945): Warszawa.
Od R. 13, nr 1 (1957) podtytuł: tygodnik lotniczy.
Od R. 17, nr 1 (1961) wydawca: Wydawnictwa Komunikacji i Łączności.
Od R. 18, nr 1 (1962) podtytuł: tygodnik lotniczy i astronautyczny.
Od R. 2, nr 5 (1946) redaktor naczelny Janusz Przymanowski.
Od R. 3, nr 4 (1947) wydawca: "Prasa Wojskowa" : przy współudziale Ligi Lotniczej.
Od R. 5, nr 6 (1949) brak redaktora naczelnego.
Od R. 6, nr 6 (1950) wydawca: Liga Lotnicza.
Od R. 8, nr 3 (1952) wydawca: Wydaw. Komunikacyjne.
Od R. 9, nr 5 (1953 redaktor naczelny Jerzy R. Konieczny.
Od R. 9, nr 5 (1953) podtytuł: ilustrowany tygodnik lotniczy.
Zawartość zasobu C-715
R. 8 1952 nr 1-12
No cover
No cover
Article
In basket
Obrazy bez barier / Beata Jerzakowska-Kibenko. W: Dyrektor Szkoły : miesięcznik kierowniczej kadry oświatowej. 2020, nr 5, s. 82-85. - 2020.
(Niezbędnik Dyrektora Szkoły)
Artykuł z czasopisma "Dyrektor Szkoły : miesięcznik kierowniczej kadry oświatowej".
No cover
Article
In basket
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again