Form of Work
Ksi膮偶ki
(19)
Czasopisma
(4)
Publikacje naukowe
(3)
Artyku艂y
(2)
E-booki
(2)
IBUK Libra
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Status
available
(17)
only on-site
(3)
Branch
Wypo偶yczalnia
(17)
Czytelnia
(3)
Author
Kubin Jerzy (1924-2009)
(2)
Nowakowska Maria (?-1989)
(2)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(2)
呕ywczok Alicja
(2)
Bajer Magdalena (1934- )
(1)
Beveridge William Ian Beardmore (1908-2006)
(1)
Bujak Franciszek (1875-1953)
(1)
Choynowski Mieczys艂aw (1909-2001)
(1)
Dydowicz Janina (1930-2003)
(1)
Gasparski Wojciech (1936- )
(1)
Jakubowski Jan Zygmunt (1909-1975)
(1)
Jarosz Adam (1928-2020)
(1)
Ja艂owiecki Bohdan (1934-2020)
(1)
Kawalec Pawe艂 (1971- )
(1)
Kotarbi艅ski Tadeusz (1886-1981)
(1)
Kowalewska Salomea (1924-2004)
(1)
Malecki Ignacy (1912-2004)
(1)
Mierzejewski Ryszard (1943- )
(1)
Miszczuk Robert
(1)
Okrasa W艂odzimierz
(1)
Or艂owski Boles艂aw
(1)
Padzi艅ska Irmina
(1)
Pieter J贸zef (1904-1989)
(1)
Pszczo艂owski Tadeusz (1922-1999)
(1)
Pytkowski Wac艂aw (1904-1989)
(1)
Ratajewski Jerzy (1928-1999)
(1)
Walentynowicz Bohdan
(1)
Wasiuty艅ski Zbigniew (1902-1974)
(1)
Wasiuty艅ski Zbigniew (1902-1974). Pisma
(1)
Wojciechowski Jacek
(1)
呕egle艅 Urszula M. (1949- )
(1)
呕ytkowicz Helena
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(3)
1980 - 1989
(9)
1970 - 1979
(5)
1960 - 1969
(3)
1950 - 1959
(1)
1940 - 1949
(1)
1930 - 1939
(1)
Time Period of Creation
1901-2000
(5)
1945-1989
(4)
1989-2000
(4)
2001-
(3)
Country
Poland
(27)
Language
Polish
(8)
Audience Group
Szko艂y 艣rednie
(2)
Szko艂y wy偶sze
(1)
Subject
Naukoznawstwo
(25)
Nauka
(7)
Informacja naukowa
(3)
Biografia
(2)
Psychologia
(2)
Statystyka matematyczna
(2)
Uczeni
(2)
Bibliologia
(1)
Biblioteki
(1)
Edytorstwo
(1)
Historia gospodarcza
(1)
Prakseologia
(1)
Szkolnictwo wy偶sze
(1)
Technika
(1)
Subject: time
2001-
(2)
1901-2000
(1)
Genre/Form
Czasopismo naukowe
(4)
Czasopismo polskie
(4)
Artyku艂 z pracy zbiorowej
(2)
Podr臋cznik
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Program nauczania
(2)
Artyku艂 problemowy
(1)
Artyku艂 wst臋pny
(1)
Materia艂y konferencyjne
(1)
Domain
Nauka i badania
(6)
Edukacja i pedagogika
(2)
Socjologia i spo艂ecze艅stwo
(2)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(1)
29 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 142755 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 98379, 98378 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 250438, 250437 (2 egz.)
Book
In basket
Nauka i wiedza / J贸zef Pieter. - Warszawa : "Nasza Ksi臋garnia", 1967. - 302, [2] s. ; 21 cm.
(Biblioteka Wiedzy Pedagogicznej)
Bibliogr. s. 303-[303].
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 75407, 64179, 64178 (3 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. I-S-XIII-12 64181 PNS (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Materia艂y Szkoleniowe / Centrum Informacji Naukowej, Technicznej i Ekonomicznej ; D)
Bibliogr. s. 81-87.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 108336 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Organizacja bada艅 i ocena prac naukowych / Wac艂aw Pytkowski. - Wyd. 2. - Warszawa : Pa艅stwowe Wydawnictwo Naukowe, 1985. - 427, [1] s. : ilustracje ; 21 cm.
ISBN: 83-01-03048-8
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 217643 (1 egz.)
Authority data
Naukoznawstwo (has艂o formalne)
Naukoznawstwo (has艂o przedmiotowe)
(termin podrz臋dny) zob. te偶 has艂o szersze Nauki spo艂eczne (has艂o przedmiotowe)
zob. te偶 Nauka (has艂o przedmiotowe)
Nieu偶ywane formy has艂a: Nauka - badanie
No cover
Book
In basket
(Skrypty Uniwersytetu 艢l膮skiego ; nr 480)
Bibliogr. s. 135-136.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 267297, 267296 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
(Pisma / Zbigniew Wasiuty艅ski ; t. 3)
ISBN: 83-01-01642-6 ; 83-01-00745-1
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 156620/3/1 (1 egz.)
Authority data
No cover
Book
In basket
(Prace Habilitacyjne / Polska Akademia Nauk)
ISBN: 83-04-02570-1
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 260822 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 217874/1 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 217874/2 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 131664, 131663 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 131667 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Fundacji Dyskusje o Nauce ; 2)
ISBN: 83-902582-7-7 (FNP) ; 83-87367-28-1 ("Scholar")
Mater. z konferencji, Serock 16 i 17 pa藕dziernika 1997 r.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 286127 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
Tytu艂 wed艂ug ok艂adki.
Od 1946, t.2, nr 9/10 redaktor Bogus艂aw Le艣nodorski.
Od 1947, t.3, nr 13/14 wydawca: Konwersatorium Naukoznawcze.
Od 1948, t.6, nr 31/32 do 1948, t.7, nr 40/42 redaguj膮 Mieczys艂aw Choynowski i Bogus艂aw Le艣nodorski].
Od R. 5, nr 1/2 (1950): brak podtytu艂u.
Od R. 5, nr 1/2 (1950): Warszawa ; wydawca nieznany.
Od R.7, nr 1/2 (1952) brak redaktora.
Od R.7, nr 1/2 (1952) wydawca: Pa艅stwowe Wydawnictwo Naukowe.
W 1969 : Bibliografia zawarto艣ci 1946-1952.
Od 1951 pojawia si臋 okre艣lenie rocznika.
Streszczenie angielskie.
Zawarto艣膰 zasobu C-47
T. 1 1946 nr 1-6
T. 2 1946 nr 7-12
T. 3 1947 nr 13-18
T. 4 1947 nr 19-22
T. 5 1948 nr 25-30
T. 6 1948 nr 31-36
T. 7 1949 nr 37-42
T. 8 1949 nr 43-48
R. 5 [T. 9] 1950 nr 1-12
R. 6 [T. 10] 1951 nr 1-12
R. 7 1952 nr 1-2, 5

W publikacji zawarto artyku艂y:
No cover
Journal
In basket
Tytu艂 wed艂ug ok艂adki.
Od t. 1, z. 2/3 (1965) tytu艂y r贸wnoleg艂e w j臋zykach angielskim i rosyjskim.
Od t. 4, z. 1 (1968) brak podtytu艂u.
Od t. 12, z. 1 (1976) redaktor naczelny Bohdan Walentynowicz.
Od t. 21, z. 2 (1985) redaktor naczelny Tadeusz Pszczo艂owski.
Od t. 31, z. 1/2 (1995) redaktor naczelna Salomea Kowalewska.
Streszczenia angielskie, rosyjskie.
Zawarto艣膰 zasobu C-403
R. 1 1965 z. 1-4
R. 2 1966 z. 1-4
R. 3 1967 z. 1-4
R. 5 1969 z. 1-4
R. 6 1970 z. 1-4
R. 7 1971 z. 1-4
R. 8 1972 z. 1-4
R. 9 1973 z. 1-4
R. 10 1974 z. 1-4
R. 11 1975 z. 1-4
R. 12 1976 z. 1-4
R. 13 1977 z. 1-4
R. 14 1978 z. 1-4
R. 15 1979 z. 1-4
R. 16 1980 z. 1-4
R. 17 1981 z. 1-4
R. 18 1982 z. 1-4
R. 19 1983 z. 1-4
R. 20 1984 z. 1-4
R. 21 1985 z. 1-4
R. 22 1986 z. 1-4
R. 23 1987 z. 1-4 [brak nr 3!]
R. 24 1988 z. 1-4
R. 25 1989 z. 1-4
R. 26 1990 z. 1-4
R. 27 1991 z. 1-4
R. 30 1994 z. 1-4
R. 31 1995 z. 1-4
No cover
Journal
In basket
Streszczenia angielskie, rosyjskie.
Zawarto艣膰 zasobu C-463
R. 1 1978 nr 1-4
R. 2 1979 nr 1-4
R. 3 1980 nr 1-4
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again