Form of Work
Ksi膮偶ki
(319)
Publikacje naukowe
(32)
Publikacje fachowe
(22)
Poradniki i przewodniki
(11)
Czasopisma
(8)
Publikacje informacyjne
(5)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Proza
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
only on-site
(169)
available
(167)
unavailable
(3)
unknown
(1)
Branch
Wypo偶yczalnia
(167)
Czytelnia
(172)
Author
Eychler Barbara
(17)
Bie艅kowa Maria Barbara
(16)
Kawecka-Gryczowa Alodia (1903-1990)
(15)
K艂ossowski Andrzej (1938-1997)
(8)
Widacka Hanna
(8)
Sawoniak Henryk (1912-2003)
(7)
Straus Gra偶yna
(6)
Wolff Katarzyna
(6)
呕endara Alicja
(6)
Czarnecka Jadwiga (1914-2008)
(5)
Federowicz Gra偶yna (1959- )
(5)
Kostecki Janusz (1948- )
(5)
Lechowa Lidia
(5)
Pawlikowa Teresa
(5)
Pietrzykowska Jadwiga
(5)
Przybysz Marzena
(5)
S艂odkowska El偶bieta (1927-2007)
(5)
Dybowiczowa Leokadia
(4)
Kondek Stanis艂aw Adam (1949-2008)
(4)
Ko艂odziejska Jadwiga (1928-2016)
(4)
Lech Marian Julian
(4)
Ma艂achowska-Staszelis Maria (1919-1991)
(4)
Szczepa艅ska-Go艂膮bek Iwona (1928-1986)
(4)
Turowska Teresa
(4)
Bia艂kowska Barbara
(3)
Bilikiewicz-Blanc Danuta (1944- )
(3)
Brudnicki Jan Zdzis艂aw (1936- )
(3)
Buchwald-Pelcowa Paulina (1934-2021)
(3)
Dobrzy艅ska Bo偶ena (bibliografia)
(3)
Machnik Hanna
(3)
Maziarz Iwona (1946- )
(3)
Michalak Halina
(3)
Nowak Aleksandra
(3)
Rusek Adam (1953- )
(3)
Stankiewicz Krystyna
(3)
Stankiewicz Witold (1919- )
(3)
Wilgat Janina (1925- )
(3)
Zasacka Zofia
(3)
Ankudowicz Janusz (1934-1997)
(2)
Ba艅kowska-Bober Krystyna
(2)
Budy艅ska Barbara
(2)
B膮kowska Lidia
(2)
Cybulski Rados艂aw (1924-1999)
(2)
Czy偶ewicz Paulina
(2)
Dembowska Maria (1914-2008)
(2)
Franke Jerzy (1953- )
(2)
Grabowska Helena
(2)
Groniowski Krzysztof (1932- )
(2)
Huppenthal Janina
(2)
Hys Jolanta (1965- )
(2)
Karwowska-Bajdor Alicja
(2)
Koci臋cka Miros艂awa (1921-2006)
(2)
Konopka Agnieszka
(2)
Kra艣niewska Krystyna
(2)
Kwiatkowska Joanna (1974- )
(2)
Lach Maria
(2)
Lenartowicz Maria (1925- )
(2)
Maj Jerzy (1933- )
(2)
Markiewicz Ewa (1948- )
(2)
Muszy艅ska Krystyna (1923-1994)
(2)
Olszewska Irena
(2)
Ramlau-Klekowska Krystyna (1929-2008)
(2)
Siekierski Stanis艂aw (1929-2008)
(2)
Sterzycka El偶bieta
(2)
Stradecki Janusz (1920-1988)
(2)
St臋pniakowa Ewa
(2)
Trzci艅ska Janina
(2)
Urba艅ska Danuta
(2)
Wilska-Duszy艅ska Barbara
(2)
Adamczyk Anna
(1)
Akermann Janusz (1957- )
(1)
Alembert Jean le Rond de (1717-1783)
(1)
Antoszczuk Stanis艂aw
(1)
Antoszczuk Stanis艂aw (1900-1979)
(1)
Bara艅ska Ma艂gorzata (1951- )
(1)
Barteczko Ewa
(1)
Bartoszewicz-Fabia艅ska Bo偶ena
(1)
Bere藕nicki Kiejstut (1935- )
(1)
Bia艂ecka Beata Ewa (1966- )
(1)
Bielicka Lucyna Anna
(1)
Biernacka Maria Magdalena (1941- )
(1)
Bie艅kowski W艂adys艂aw (1906-1991)
(1)
Bobrowicz Anna (1951- )
(1)
Bogdany-Popielowa Wanda (1928-2005)
(1)
Brachfogel Agnieszka
(1)
Brzezi艅ska Leokadia
(1)
Burda El偶bieta
(1)
Chmielewska El偶bieta
(1)
Cie艣lakiewicz Jadwiga
(1)
Czarnocki Jerzy (bibliograf)
(1)
Czemarmazowicz El偶bieta
(1)
Czerniawski J贸zef (1954- )
(1)
Cze艣nik Henryk (1951- )
(1)
Danecka Aleksandra (1945- )
(1)
Danilewicz-Zieli艅ska Maria (1907-2003)
(1)
Dembski Janusz (1929-1997)
(1)
Dombek Ewa
(1)
Duraczy艅ski Eugeniusz (1931-2020)
(1)
D膮browski J贸zef
(1)
D膮browski Maciej
(1)
Year
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(22)
1990 - 1999
(114)
1980 - 1989
(60)
1970 - 1979
(64)
1960 - 1969
(50)
1950 - 1959
(10)
1940 - 1949
(2)
1930 - 1939
(1)
Time Period of Creation
1901-2000
(65)
1945-1989
(36)
1989-2000
(31)
2001-
(10)
1918-1939
(1)
Country
Poland
(327)
Language
Polish
(16)
Audience Group
Bibliotekarze
(8)
M艂odzie偶
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(3)
Subject
Bibliologia
(58)
Bibliotekarstwo
(42)
Czytelnictwo
(28)
Zbiory biblioteczne
(23)
Wydawnictwa ci膮g艂e
(17)
Biblioteka Narodowa
(16)
Bibliografia bibliografii
(14)
Biblioteki publiczne
(14)
Literatura polska
(14)
Edytorstwo
(10)
Bibliotekarze
(8)
Uniwersalna Klasyfikacja Dziesi臋tna
(8)
Biblioteki
(7)
Ksi臋garstwo
(6)
Polacy za granic膮
(6)
Polonica
(6)
Wsie
(6)
Czytelnictwo m艂odzie偶y
(5)
Opis bibliograficzny
(5)
Biblioteki dla dzieci i m艂odzie偶y
(4)
Bibliotekoznawstwo
(4)
J臋zyk hase艂 przedmiotowych Biblioteki Narodowej
(4)
Ksi膮偶ki
(4)
S艂u偶ba informacyjna biblioteczna
(4)
Wydawnictwa
(4)
Drukarstwo
(3)
J臋zyk polski
(3)
Katalog przedmiotowy
(3)
Kobieta
(3)
Ksi膮偶ka
(3)
Ochrona i konserwacja
(3)
Opracowanie rzeczowe
(3)
Tematy i motywy
(3)
Archiwistyka
(2)
Bibliofilstwo
(2)
Biblioteka Narodowa (Polska)
(2)
Biblioteki narodowe
(2)
Gromadzenie i uzupe艂nianie zbior贸w
(2)
Informacja naukowa
(2)
Katalog rzeczowy
(2)
Kawecka-Gryczowa, Alodia
(2)
Kopernik, Miko艂aj
(2)
Ko艣ciuszko, Tadeusz
(2)
Kwalifikacje zawodowe
(2)
MARC
(2)
Muzealnictwo
(2)
Muzyka polska
(2)
M艂odzie偶 wiejska
(2)
Na艂kowska, Zofia
(2)
Norwid, Cyprian Kamil
(2)
Organizacja
(2)
Organizacja pracy
(2)
Powstanie warszawskie (1944)
(2)
Promocja czytelnictwa
(2)
Sigla
(2)
Uczniowie szk贸艂 艣rednich
(2)
Zastosowania gier komputerowych w nauczaniu
(2)
Zbiory specjalne
(2)
Absolwenci szk贸艂 wy偶szych
(1)
Absolwenci szk贸艂 zawodowych
(1)
Absolwenci szk贸艂 艣rednich
(1)
Astronautyka
(1)
Astronomia
(1)
Astronomowie
(1)
Bajki i ba艣nie
(1)
Bibliografia
(1)
Bibliografowie
(1)
Biblioteka Czartoryskich (Krak贸w)
(1)
Biblioteka Polska (Londyn)
(1)
Biblioteka Potockich (Wilan贸w)
(1)
Biblioteka Raczy艅skich (Pozna艅)
(1)
Biblioteka Uniwersytecka (Warszawa)
(1)
Biblioteki (budynki)
(1)
Biblioteki akademii nauk
(1)
Biblioteki polonijne
(1)
Biblioteki prywatne
(1)
Broniewski, W艂adys艂aw
(1)
Cenzura
(1)
Chopin, Fryderyk
(1)
Czasopisma
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Czytelnictwo dzieci
(1)
Dietrichowie
(1)
Digitalizacja
(1)
Dmochowski, Franciszek Salezy
(1)
Dokumentacja techniczna
(1)
Dokumenty
(1)
Dokumenty audiowizualne
(1)
Dokumenty 偶ycia spo艂ecznego
(1)
Drukarze
(1)
Dziecko
(1)
D膮browska, Maria
(1)
Ekonomika
(1)
Emigracja
(1)
Estreicher, Karol
(1)
Format danych
(1)
Ga艂czy艅ski, Konstanty Ildefons
(1)
Girs, Anatol
(1)
Hleb-Kosza艅ska, Helena
(1)
Hobby
(1)
Subject: work
Konstytucja Polski (1791)
(1)
Polonica Zagraniczne
(1)
Rocznik Biblioteki Narodowej (czasop.)
(1)
Subject: time
1901-2000
(92)
1801-1900
(20)
1945-1989
(15)
1989-2000
(10)
1701-1800
(5)
1901-
(3)
1918-1939
(3)
1939-1945
(3)
2001-
(3)
1801-
(2)
1401-
(1)
1501-
(1)
1501-1600
(1)
1601-
(1)
1701-
(1)
Subject: place
Polska
(27)
Warszawa
(9)
Zab贸r rosyjski
(3)
Rosja
(2)
Krak贸w (woj. ma艂opolskie)
(1)
Kr贸lestwo Polskie (1815-1915)
(1)
Laski (woj. mazowieckie, gm. Izabelin)
(1)
Londyn (Wielka Brytania)
(1)
Norwegia
(1)
Pomorze
(1)
Pozna艅 (woj. wielkopolskie)
(1)
Tatry
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Wielka Brytania
(1)
Wielkopolska
(1)
Wilno (Litwa ; okr臋g)
(1)
Zakopane (woj. ma艂opolskie)
(1)
艁贸d藕 (woj. 艂贸dzkie)
(1)
Genre/Form
Bibliografia
(67)
Opracowanie
(26)
Raport z bada艅
(19)
Bibliografia osobowa
(18)
Bibliografia bibliografii
(17)
Praca zbiorowa
(17)
Katalogi centralne
(14)
Bibliografia narodowa polska
(12)
Poradnik
(10)
Materia艂y konferencyjne
(9)
Katalog zbior贸w
(8)
Portrety
(7)
Grafika
(6)
Informator
(5)
Katalog wystawy
(5)
Bibliografia zawarto艣ci czasopism
(4)
Bibliografia narodowa
(3)
Czasopismo polskie
(3)
Dane statystyczne
(3)
Instrukcja
(3)
Albumy
(2)
Bibliografia adnotowana
(2)
Bibliografia zalecaj膮ca
(2)
Czasopismo bibliotekarskie
(2)
Grafika europejska
(2)
Grafika polska
(2)
Katalog
(2)
Katalog rzeczowy
(2)
Podr臋cznik
(2)
R臋kopisy
(2)
Spis
(2)
Stare druki
(2)
S艂ownik hase艂 przedmiotowych
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Akwaforta
(1)
Antologia
(1)
Bibliografia narodowa szwedzka
(1)
Czasopisma bibliotekarskie polskie
(1)
Czasopisma nielegalne polskie
(1)
Czasopismo informacyjne
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Druki muzyczne
(1)
Ekslibrisy
(1)
Grafika francuska
(1)
Indeksy
(1)
Ksi臋ga pami膮tkowa
(1)
Literatura dla m艂odzie偶y
(1)
Literatura m艂odzie偶owa polska
(1)
Monografia
(1)
Pami臋tniki i wspomnienia
(1)
Powie艣膰 historyczna
(1)
Rysunek polski
(1)
R臋kopisy francuskie
(1)
R臋kopisy polskie
(1)
殴r贸d艂a historyczne
(1)
Domain
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(69)
Socjologia i spo艂ecze艅stwo
(19)
Literaturoznawstwo
(16)
Historia
(2)
Praca, kariera, pieni膮dze
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Zarz膮dzanie i marketing
(1)
327 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo偶yczalnia
All copies are currently unavailable
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. KB S-V-21/22 261642 KB (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 271846 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 94822, 94717 (2 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 73229 (1 egz.)
No cover
Journal
In basket
Tytu艂 wed艂ug nag艂贸wka.
Od 1958, nr 2 redaguj膮 Maria Dembowska i W艂adys艂aw Skoczylas.
Od 1962/1964, nr 1/2 redaktor Stanis艂aw Antoszczuk
Od 1972, nr 1 brak wyr贸偶nionego redaktora.
Od 1973, nr 1 redaktor Barbara Koc.
Od 1981, nr 1/4 redaktor Marek Hryniewicz redaktor.
Od 1982, nr 1/4 brak wyr贸偶nionego redaktora.
Od 1984, nr 1/2 Wac艂aw Sznee redaktor naczelny.
Od 1995, nr 1 Ewa Markiewicz redaktor naczelny.
Od 1995, nr 1: 29 cm.
Od 1999, nr 3 brak wyr贸偶nionego redaktora.
Od 2001 r. dost臋pny tak偶e w postaci elektronicznej.
Spis tre艣ci w j臋zyku polskim i francuskim, od 1984 w j臋zyku polskim i angielskim.
Czasopismo promuj膮ce dzia艂alno艣膰 Biblioteki Narodowej, omawia wydarzenia, wystawy, imprezy oraz prace bie偶膮ce plac贸wki, przedstawia dzia艂alno艣膰 innych bibliotek, zamieszcza recenzje ksi膮偶ek wydanych przez Bibliotek臋 Narodow膮.
Zawarto艣膰 zasobu C-394
R. 5-7 1962 nr 1-4
R. 8 1965 nr 1-4
R. 9 1966 nr 1-4
R. 10 1967 nr 1-4
R. 11 1968 nr 1-4
R. 12 1969 nr 1-4
R. 13 1970 nr 1-4
R. 14 1971 nr 1-4
R. 15 1972 nr 1-4
R. 16 1973 nr 1-4
R. 17 1974 nr 1-4
R. 18 1975 nr 1 oprawiony z rokioem 1974
R. 21 1978 nr 1-4
R. 22-24 1979-1981 nr 1-2
R. 25 1982 nr 1-4
R. 26 1983 nr 1-4
R. 27 1984 nr 1-4
R. 28 1985 nr 1-4
R. 29 1986 nr 1-4
R. 30 1987 nr 1-4
R. 31 1988 nr 1-2 [brak nr 3-4!]
R. 32 1989 nr 3-4 [brak nr 1-2!]
R. 33 1990 nr 1-4
R. 34 1991 nr 1-4
R. 35 1992 nr 1-4
R. 36 1993 nr 3-4 [brak nr 1-2!]
R. 37 1994 nr 1-4
R. 38 1995 nr 1-4
R. 39 1996 nr 1-4
R. 40 1997 nr 1-4
R. 41 1998 nr 1-4
R. 42 1999 nr 1-4
R. 43 2000 nr 1-4
R. 44 2001 nr 1-4
R. 45 2002 nr 1-4
R. 46 2003 nr 1-2
R. 47 2004 nr 1-4
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/22/1 105662 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-44 266599 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-I-19/3 264282 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. KB S-IX-35 252898 KB (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. KB S-IX-36 252904 KB (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-I-22/12 301942 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-2 278125 B (1 egz.)
Book
In basket
(Materia艂y Informacyjne Instytutu Ksi膮偶ki i Czytelnictwa ; nr 11)
Bibliogr. s. 189-206.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 177663, 177662, 177027 (3 egz.)
Book
In basket
(Materia艂y Informacyjne Instytutu Ksi膮偶ki i Czytelnictwa ; 24)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 237369 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 263423 (1 egz.)
Book
In basket
Uniwersalna Klasyfikacja Dziesi臋tna : publikacja nr UDC-PO22 autoryzowana przez Konsorcjum UKD nr licencji UDC-9709 / [tablice oprac. Lucyna Bielicka, Adam Stopa, Teresa Turowska]. - Wyd. skr. dla bie偶膮cej bibliografii narodowej i bibliotek publicznych. - Warszawa : Biblioteka Narodowa, 1997. - X, 419, [1] s. : errata ; 30 cm.
ISBN: 83-7009-227-6
Indeks.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 275988 (1 egz.)
Czytelnia
All copies are currently on loan: sygn. B-M-248 275989 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/22/2 105663 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/25/1 177474 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/25/2 177476 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-0-1/27/2 198759 B (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again