Forma i typ
Książki
(319)
Publikacje naukowe
(32)
Publikacje fachowe
(22)
Poradniki i przewodniki
(11)
Czasopisma
(8)
Publikacje informacyjne
(5)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Proza
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(169)
dostępne
(166)
wypożyczone
(4)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(167)
Czytelnia
(172)
Autor
Eychler Barbara
(17)
Bieńkowa Maria Barbara
(16)
Kawecka-Gryczowa Alodia (1903-1990)
(15)
Kłossowski Andrzej (1938-1997)
(8)
Widacka Hanna
(8)
Sawoniak Henryk (1912-2003)
(7)
Straus Grażyna
(6)
Wolff Katarzyna
(6)
Żendara Alicja
(6)
Czarnecka Jadwiga (1914-2008)
(5)
Federowicz Grażyna (1959- )
(5)
Kostecki Janusz (1948- )
(5)
Lechowa Lidia
(5)
Pawlikowa Teresa
(5)
Pietrzykowska Jadwiga
(5)
Przybysz Marzena
(5)
Słodkowska Elżbieta (1927-2007)
(5)
Dybowiczowa Leokadia
(4)
Kondek Stanisław Adam (1949-2008)
(4)
Kołodziejska Jadwiga (1928-2016)
(4)
Lech Marian Julian
(4)
Małachowska-Staszelis Maria (1919-1991)
(4)
Szczepańska-Gołąbek Iwona (1928-1986)
(4)
Turowska Teresa
(4)
Białkowska Barbara
(3)
Bilikiewicz-Blanc Danuta (1944- )
(3)
Brudnicki Jan Zdzisław (1936- )
(3)
Buchwald-Pelcowa Paulina (1934-2021)
(3)
Dobrzyńska Bożena (bibliografia)
(3)
Machnik Hanna
(3)
Maziarz Iwona (1946- )
(3)
Michalak Halina
(3)
Nowak Aleksandra
(3)
Rusek Adam (1953- )
(3)
Stankiewicz Krystyna
(3)
Stankiewicz Witold (1919- )
(3)
Wilgat Janina (1925- )
(3)
Zasacka Zofia
(3)
Ankudowicz Janusz (1934-1997)
(2)
Bańkowska-Bober Krystyna
(2)
Budyńska Barbara
(2)
Bąkowska Lidia
(2)
Cybulski Radosław (1924-1999)
(2)
Czyżewicz Paulina
(2)
Dembowska Maria (1914-2008)
(2)
Franke Jerzy (1953- )
(2)
Grabowska Helena
(2)
Groniowski Krzysztof (1932- )
(2)
Huppenthal Janina
(2)
Hys Jolanta (1965- )
(2)
Karwowska-Bajdor Alicja
(2)
Kocięcka Mirosława (1921-2006)
(2)
Konopka Agnieszka
(2)
Kraśniewska Krystyna
(2)
Kwiatkowska Joanna (1974- )
(2)
Lach Maria
(2)
Lenartowicz Maria (1925- )
(2)
Maj Jerzy (1933- )
(2)
Markiewicz Ewa (1948- )
(2)
Muszyńska Krystyna (1923-1994)
(2)
Olszewska Irena
(2)
Ramlau-Klekowska Krystyna (1929-2008)
(2)
Siekierski Stanisław (1929-2008)
(2)
Sterzycka Elżbieta
(2)
Stradecki Janusz (1920-1988)
(2)
Stępniakowa Ewa
(2)
Trzcińska Janina
(2)
Urbańska Danuta
(2)
Wilska-Duszyńska Barbara
(2)
Adamczyk Anna
(1)
Akermann Janusz (1957- )
(1)
Alembert Jean le Rond de (1717-1783)
(1)
Antoszczuk Stanisław
(1)
Antoszczuk Stanisław (1900-1979)
(1)
Barańska Małgorzata (1951- )
(1)
Barteczko Ewa
(1)
Bartoszewicz-Fabiańska Bożena
(1)
Bereźnicki Kiejstut (1935- )
(1)
Białecka Beata Ewa (1966- )
(1)
Bielicka Lucyna Anna
(1)
Biernacka Maria Magdalena (1941- )
(1)
Bieńkowski Władysław (1906-1991)
(1)
Bobrowicz Anna (1951- )
(1)
Bogdany-Popielowa Wanda (1928-2005)
(1)
Brachfogel Agnieszka
(1)
Brzezińska Leokadia
(1)
Burda Elżbieta
(1)
Chmielewska Elżbieta
(1)
Cieślakiewicz Jadwiga
(1)
Czarnocki Jerzy (bibliograf)
(1)
Czemarmazowicz Elżbieta
(1)
Czerniawski Józef (1954- )
(1)
Cześnik Henryk (1951- )
(1)
Danecka Aleksandra (1945- )
(1)
Danilewicz-Zielińska Maria (1907-2003)
(1)
Dembski Janusz (1929-1997)
(1)
Dombek Ewa
(1)
Duraczyński Eugeniusz (1931-2020)
(1)
Dąbrowski Józef
(1)
Dąbrowski Maciej
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(22)
1990 - 1999
(114)
1980 - 1989
(60)
1970 - 1979
(64)
1960 - 1969
(50)
1950 - 1959
(10)
1940 - 1949
(2)
1930 - 1939
(1)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(65)
1945-1989
(36)
1989-2000
(31)
2001-
(10)
1918-1939
(1)
Kraj wydania
Polska
(327)
Język
polski
(16)
Odbiorca
Bibliotekarze
(8)
Młodzież
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(3)
Temat
Bibliologia
(58)
Bibliotekarstwo
(42)
Czytelnictwo
(28)
Zbiory biblioteczne
(23)
Wydawnictwa ciągłe
(17)
Biblioteka Narodowa
(16)
Bibliografia bibliografii
(14)
Biblioteki publiczne
(14)
Literatura polska
(14)
Edytorstwo
(10)
Bibliotekarze
(8)
Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna
(8)
Biblioteki
(7)
Księgarstwo
(6)
Polacy za granicą
(6)
Polonica
(6)
Wsie
(6)
Czytelnictwo młodzieży
(5)
Opis bibliograficzny
(5)
Biblioteki dla dzieci i młodzieży
(4)
Bibliotekoznawstwo
(4)
Język haseł przedmiotowych Biblioteki Narodowej
(4)
Książki
(4)
Służba informacyjna biblioteczna
(4)
Wydawnictwa
(4)
Drukarstwo
(3)
Język polski
(3)
Katalog przedmiotowy
(3)
Kobieta
(3)
Książka
(3)
Ochrona i konserwacja
(3)
Opracowanie rzeczowe
(3)
Tematy i motywy
(3)
Archiwistyka
(2)
Bibliofilstwo
(2)
Biblioteka Narodowa (Polska)
(2)
Biblioteki narodowe
(2)
Gromadzenie i uzupełnianie zbiorów
(2)
Informacja naukowa
(2)
Katalog rzeczowy
(2)
Kawecka-Gryczowa, Alodia
(2)
Kopernik, Mikołaj
(2)
Kościuszko, Tadeusz
(2)
Kwalifikacje zawodowe
(2)
MARC
(2)
Muzealnictwo
(2)
Muzyka polska
(2)
Młodzież wiejska
(2)
Nałkowska, Zofia
(2)
Norwid, Cyprian Kamil
(2)
Organizacja
(2)
Organizacja pracy
(2)
Powstanie warszawskie (1944)
(2)
Promocja czytelnictwa
(2)
Sigla
(2)
Uczniowie szkół średnich
(2)
Zastosowania gier komputerowych w nauczaniu
(2)
Zbiory specjalne
(2)
Absolwenci szkół wyższych
(1)
Absolwenci szkół zawodowych
(1)
Absolwenci szkół średnich
(1)
Astronautyka
(1)
Astronomia
(1)
Astronomowie
(1)
Bajki i baśnie
(1)
Bibliografia
(1)
Bibliografowie
(1)
Biblioteka Czartoryskich (Kraków)
(1)
Biblioteka Polska (Londyn)
(1)
Biblioteka Potockich (Wilanów)
(1)
Biblioteka Raczyńskich (Poznań)
(1)
Biblioteka Uniwersytecka (Warszawa)
(1)
Biblioteki (budynki)
(1)
Biblioteki akademii nauk
(1)
Biblioteki polonijne
(1)
Biblioteki prywatne
(1)
Broniewski, Władysław
(1)
Cenzura
(1)
Chopin, Fryderyk
(1)
Czasopisma
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Czytelnictwo dzieci
(1)
Dietrichowie
(1)
Digitalizacja
(1)
Dmochowski, Franciszek Salezy
(1)
Dokumentacja techniczna
(1)
Dokumenty
(1)
Dokumenty audiowizualne
(1)
Dokumenty życia społecznego
(1)
Drukarze
(1)
Dziecko
(1)
Dąbrowska, Maria
(1)
Ekonomika
(1)
Emigracja
(1)
Estreicher, Karol
(1)
Format danych
(1)
Gałczyński, Konstanty Ildefons
(1)
Girs, Anatol
(1)
Hleb-Koszańska, Helena
(1)
Hobby
(1)
Temat: dzieło
Konstytucja Polski (1791)
(1)
Polonica Zagraniczne
(1)
Rocznik Biblioteki Narodowej (czasop.)
(1)
Temat: czas
1901-2000
(93)
1801-1900
(20)
1945-1989
(16)
1989-2000
(10)
1701-1800
(5)
1918-1939
(3)
1939-1945
(3)
2001-
(3)
1801-
(2)
1901-
(2)
1401-
(1)
1501-
(1)
1501-1600
(1)
1601-
(1)
1701-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(27)
Warszawa
(9)
Zabór rosyjski
(3)
Rosja
(2)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Królestwo Polskie (1815-1915)
(1)
Laski (woj. mazowieckie, gm. Izabelin)
(1)
Londyn (Wielka Brytania)
(1)
Norwegia
(1)
Pomorze
(1)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(1)
Tatry
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Wielka Brytania
(1)
Wielkopolska
(1)
Wilno (Litwa ; okręg)
(1)
Zakopane (woj. małopolskie)
(1)
Łódź (woj. łódzkie)
(1)
Gatunek
Bibliografia
(67)
Opracowanie
(26)
Raport z badań
(19)
Bibliografia osobowa
(18)
Bibliografia bibliografii
(17)
Praca zbiorowa
(17)
Katalogi centralne
(14)
Bibliografia narodowa polska
(12)
Poradnik
(10)
Materiały konferencyjne
(9)
Katalog zbiorów
(8)
Portrety
(7)
Grafika
(6)
Informator
(5)
Katalog wystawy
(5)
Bibliografia zawartości czasopism
(4)
Bibliografia narodowa
(3)
Czasopismo polskie
(3)
Dane statystyczne
(3)
Instrukcja
(3)
Albumy
(2)
Bibliografia adnotowana
(2)
Bibliografia zalecająca
(2)
Czasopismo bibliotekarskie
(2)
Grafika europejska
(2)
Grafika polska
(2)
Katalog
(2)
Katalog rzeczowy
(2)
Podręcznik
(2)
Rękopisy
(2)
Spis
(2)
Stare druki
(2)
Słownik haseł przedmiotowych
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Akwaforta
(1)
Antologia
(1)
Bibliografia narodowa szwedzka
(1)
Czasopisma bibliotekarskie polskie
(1)
Czasopisma nielegalne polskie
(1)
Czasopismo informacyjne
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Druki muzyczne
(1)
Ekslibrisy
(1)
Grafika francuska
(1)
Indeksy
(1)
Księga pamiątkowa
(1)
Literatura dla młodzieży
(1)
Literatura młodzieżowa polska
(1)
Monografia
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Powieść historyczna
(1)
Rysunek polski
(1)
Rękopisy francuskie
(1)
Rękopisy polskie
(1)
Źródła historyczne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(69)
Socjologia i społeczeństwo
(19)
Literaturoznawstwo
(16)
Historia
(2)
Praca, kariera, pieniądze
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
327 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. KB S-V-21/22 261642 KB (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 271846 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94822, 94717 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 73229 (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Tytuł według nagłówka.
Od 1958, nr 2 redagują Maria Dembowska i Władysław Skoczylas.
Od 1962/1964, nr 1/2 redaktor Stanisław Antoszczuk
Od 1972, nr 1 brak wyróżnionego redaktora.
Od 1973, nr 1 redaktor Barbara Koc.
Od 1981, nr 1/4 redaktor Marek Hryniewicz redaktor.
Od 1982, nr 1/4 brak wyróżnionego redaktora.
Od 1984, nr 1/2 Wacław Sznee redaktor naczelny.
Od 1995, nr 1 Ewa Markiewicz redaktor naczelny.
Od 1995, nr 1: 29 cm.
Od 1999, nr 3 brak wyróżnionego redaktora.
Od 2001 r. dostępny także w postaci elektronicznej.
Spis treści w języku polskim i francuskim, od 1984 w języku polskim i angielskim.
Czasopismo promujące działalność Biblioteki Narodowej, omawia wydarzenia, wystawy, imprezy oraz prace bieżące placówki, przedstawia działalność innych bibliotek, zamieszcza recenzje książek wydanych przez Bibliotekę Narodową.
Zawartość zasobu C-394
R. 5-7 1962 nr 1-4
R. 8 1965 nr 1-4
R. 9 1966 nr 1-4
R. 10 1967 nr 1-4
R. 11 1968 nr 1-4
R. 12 1969 nr 1-4
R. 13 1970 nr 1-4
R. 14 1971 nr 1-4
R. 15 1972 nr 1-4
R. 16 1973 nr 1-4
R. 17 1974 nr 1-4
R. 18 1975 nr 1 oprawiony z rokioem 1974
R. 21 1978 nr 1-4
R. 22-24 1979-1981 nr 1-2
R. 25 1982 nr 1-4
R. 26 1983 nr 1-4
R. 27 1984 nr 1-4
R. 28 1985 nr 1-4
R. 29 1986 nr 1-4
R. 30 1987 nr 1-4
R. 31 1988 nr 1-2 [brak nr 3-4!]
R. 32 1989 nr 3-4 [brak nr 1-2!]
R. 33 1990 nr 1-4
R. 34 1991 nr 1-4
R. 35 1992 nr 1-4
R. 36 1993 nr 3-4 [brak nr 1-2!]
R. 37 1994 nr 1-4
R. 38 1995 nr 1-4
R. 39 1996 nr 1-4
R. 40 1997 nr 1-4
R. 41 1998 nr 1-4
R. 42 1999 nr 1-4
R. 43 2000 nr 1-4
R. 44 2001 nr 1-4
R. 45 2002 nr 1-4
R. 46 2003 nr 1-2
R. 47 2004 nr 1-4
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/22/1 105662 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-44 266599 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-I-19/3 264282 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. KB S-IX-35 252898 KB (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. KB S-IX-36 252904 KB (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-I-22/12 301942 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-2 278125 B (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Materiały Informacyjne Instytutu Książki i Czytelnictwa ; nr 11)
Bibliogr. s. 189-206.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 177663, 177662, 177027 (3 egz.)
Książka
W koszyku
(Materiały Informacyjne Instytutu Książki i Czytelnictwa ; 24)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 237369 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 263423 (1 egz.)
Książka
W koszyku
ISBN: 83-7009-227-6
Indeks.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 275988 (1 egz.)
Czytelnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. B-M-248 275989 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/22/2 105663 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/25/1 177474 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/25/2 177476 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B-0-1/27/2 198759 B (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej