Form of Work
Czasopisma
(1)
Author
Klemensiewicz Zenon (1891-1969)
(1)
Nitsch Kazimierz (1874-1958)
(1)
Safarewicz Jan (1904-1992)
(1)
Urbańczyk Stanisław (1909-2001)
(1)
Żmigrodzki Piotr (1966- )
(1)
Year
1910 - 1919
(1)
Time Period of Creation
1901-2000
(1)
1918-1939
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Genre/Form
Czasopismo filologiczne
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Domain
Językoznawstwo
(1)
1 result Filter
No cover
Journal
In basket
Tytuł według nagłówka.
Na zbiorczej karcie tytułowej podtytuł: wydawnictwo Komisji Języka Polskiego Polskiej Akademji Umiejętności.
Od R. 13, 6 (1928) redaktor Kazimierz Nitsch.
Od R. 13, 6 (1928) wydawca: z polecenia Zarządu Głównego Tow. Miłośn. Języka Polskiego Kazimierz Nitsch.
Od R. 16, 1 (1931) wydawca: Towarzystwo Miłośników Języka Polskiego.
Od R. 39, 1 (1959) redaktor Zenon Klemensiewicz.
Od R. 49, 4 (1969) redaktor Jan Safarewicz.
Od R. 5, 1 (1920) podtytuł: wydawnictwo Komisji Języka Polskiego Polskiej Akademji Umiejętności w Krakowie.
Od R. 6, 1 (1921) podtytuł: organ Towarzystwa Miłośników Języka Polskiego.
Od R. 6, 1 (1921) wydawca: Towarzystwo Miłośników Języka Polskiego.
Od R. 62, 1 (1982) redaktor Stanisław Urbańczyk.
Od R. 78, 1/2 (1998) redaktor Marian Kucała.
Od R. 85, 1 (2005) redaktor Krystyna Pisarkowa.
Od R. 90, 3 (2010) brak redaktora.
Od R. 91, 1 (2011) redaktor naczelny Piotr Żmigrodzki.
Zeszyt jubileuszowy : Bibliografia zawartości roczników 1-50 Kraków, 1971, 3682 poz.
W R. 17 (1932) i R. 20 (1935) ukazało się 5 zeszytów.
Zawartość zasobu C-13
R. 2 1914 nr 1-10
R. 3 1916 nr 1-10
R. 7 1922 nr 5
R. 8 1923 nr 1-2
R. 9 1924 nr 3
R. 9 1924 nr 4
R. 12 1927 nr 2-3
R. 15 1930 nr 1-6
R. 16 1931 nr 4
R. 18 1933 nr 5-6
R. 19 1934 nr 3-6
R. 20 1935 nr 1-4
R. 22 1937 nr 4
R. 24 1939 nr 4-5
R. 25 1945 nr 1-4
R. 26 1946 nr 1-4
R. 27 1947 nr 1-6
R. 28 1948 nr 1-6
R. 29 1949 nr 1-4
R. 30 1950 nr 1-5 wspolopr. z r.1949
R. 31 1951 nr 1-5 [brak nr 4!]
R. 32 1952 nr 1-5
R. 33 1953 nr 1-5
R. 34 1954 nr 1-5
R. 35 1955 nr 1-5
R. 36 1956 nr 1-5
R. 37 1957 nr 1-5
R. 38 1958 nr 1-5
R. 39 1959 nr 1-5
R. 40 1960 nr 1-5
R. 41 1961 nr 1-5
R. 42 1962 nr 1-5
R. 43 1963 nr 1-5
R. 44 1964 nr 1-5
R. 45 1965 nr 1-5
R. 46 1966 nr 1-5
R. 47 1967 nr 1-5
R. 48 1968 nr 1-5
R. 49 1969 nr 1-5
R. 50 1970 nr 1-5
R. 51 1971 nr 1-5 + bibliografia roczników 1-50
R. 52 1972 nr 1-5
R. 53 1973 nr 1-5
R. 54 1974 nr 1-5
R. 55 1975 nr 1-5
R. 56 1976 nr 1-4
R. 57 1977 nr 1-4
R. 58 1978 nr 1-5
R. 59 1979 nr 1-5
R. 60 1980 nr 1-5
R. 61 1981 nr 1-5
R. 62 1982 nr 1-5
R. 63 1983 nr 1-5
R. 64 1984 nr 1-5
R. 65 1985 nr 1-5
R. 66 1986 nr 1-5
R. 67 1987 nr 1-5
R. 68 1988 nr 1-5
R. 69 1989 nr 1-5
R. 70 1990 nr 1-5
R. 71 1991 nr 1-5
R. 72 1992 nr 1-5
R. 73 1993 nr 1-5
R. 74 1994 nr 1-5
R. 75 1995 nr 1-5
R. 76 1996 nr 1-5
R. 77 1997 nr 1-5
R. 78 1998 nr 1-5
R. 79 1999 nr 1-5
R. 80 2000 nr 1-5
R. 81 2001 nr 1-5
R. 82 2002 nr 1-5
R. 83 2003 nr 1-5
R. 84 2004 nr 1-5
R. 85 2005 nr 1-5
R. 86 2006 nr 1-5
R. 87 2007 nr 1-5
R. 88 2008 nr 1-5
R. 89 2009 nr 1-5
R. 90 2010 nr 1-5
R. 91 2011 nr 2-3
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again