Forma i typ
Książki
(46)
Publikacje dydaktyczne
(20)
Poradniki i przewodniki
(6)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(28)
tylko na miejscu
(19)
Placówka
Wypożyczalnia
(28)
Czytelnia
(19)
Autor
Drabczyński Marian
(3)
Poszepczyński Władysław (1925-2000)
(3)
Kafel Mieczysław (1912-1971)
(2)
Kańska Helena
(2)
Rerutkiewicz Jan
(2)
Szwarcsztajn Edward (1909-1994)
(2)
Witkowska Sabina (1909-1991)
(2)
Zjawiński Zygmunt (1917-2006)
(2)
Bednarczuk Eugeniusz
(1)
Beuth Bohdan
(1)
Brandhuber Jerzy (1897-1981)
(1)
Bączyńska Krystyna
(1)
Cholewa Edmund
(1)
Cieślak Franciszek
(1)
Czapliński Franciszek
(1)
Czarnecka Józefa
(1)
Czerwiński Jerzy (1916-1999)
(1)
Dziamara Henryk
(1)
Galewski Tadeusz
(1)
Gasperowicz Wanda
(1)
Godlewski Zdzisław
(1)
Golka Bartłomiej (1934- )
(1)
Jaworski Michał
(1)
Karaś Adam
(1)
Kluge Tadeusz
(1)
Knobloch Mieczysław
(1)
Koczorowska-Pielińska Ewa (1925-1991)
(1)
Krzywicka Alicja
(1)
Kłos Zbigniew
(1)
Kłossowski Tadeusz
(1)
Lehman Bogusław
(1)
Lewandowska Pola
(1)
Liszka Roman
(1)
Mikulski Antoni
(1)
Niedbalska Zofia
(1)
Nowakowski Antoni
(1)
Nowicka Ludmiła
(1)
Persz Tadeusz Franciszek (1917-2005)
(1)
Peters Stanisław (1906-1972)
(1)
Przyjemska Helena (fryzjerstwo)
(1)
Radwańska Halina
(1)
Rekwart Kazimierz
(1)
Reński Antoni
(1)
Rydzewski Julian
(1)
Siczek Jadwiga
(1)
Sucharczuk Michał
(1)
Szaniawska Wanda
(1)
Trzaska Filip (1919-2014)
(1)
Wcisło Stanisław
(1)
Wiśniowski Kazimierz
(1)
Wyderkowa Teresa
(1)
Śliwa Stanisław (1894-?)
(1)
Rok wydania
1960 - 1969
(35)
1950 - 1959
(12)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(47)
Odbiorca
Szkoły zawodowe
(19)
Garbarze
(1)
Technikum
(1)
Wyprawiacze skór futerkowych
(1)
Temat
Drukarstwo
(6)
Mięso
(4)
Edytorstwo
(3)
Papiernictwo
(3)
Piekarstwo
(3)
Zdrowe odżywianie
(3)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(2)
Introligatorstwo
(2)
Materiałoznawstwo
(2)
Obuwie
(2)
Przemysł rolno-spożywczy
(2)
Włókiennictwo
(2)
Zabawki
(2)
Cechy (rzemiosło)
(1)
Charakteryzacja teatralna
(1)
Cholewkarstwo
(1)
Cukiernictwo
(1)
Czcionki
(1)
Dziewiarstwo
(1)
Garbarstwo
(1)
Higiena szkolna
(1)
Ikebana
(1)
Kelnerstwo
(1)
Metaloplastyka
(1)
Mikrobiologia
(1)
Mikrobiologia przemysłowa
(1)
Młynarstwo
(1)
Odzież
(1)
Perukarstwo
(1)
Pismo
(1)
Przemysł mięsny
(1)
Przemysł skórzany
(1)
Skóry
(1)
Stołówki szkolne
(1)
Szkolenie zawodowe
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Tłuszcze
(1)
Uczniowie
(1)
Zawód
(1)
Zbiory archiwalne
(1)
Gatunek
Podręcznik
(22)
Poradnik
(6)
Materiały pomocnicze
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
słownik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(19)
Biologia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
47 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63229 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 230.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 35169 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 74934 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tymczasowy podręcznik dla kl. 2-5 technikum przemysłu skórzanego specjalność technik obuwnik, również dla pracowników technicznych przemysłu obuwniczego i dla szkolnictwa zakładowego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 003724 Pd (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr.
Dla charakteryzatorów, perukarzy i uczniów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63802 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zatwierdz. przez Min. Oświaty do użytku szkolnego w charakterze podręcznika zastępczego dla technikum przemysłu spożywczego (wszystkich specjalności).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 001557 Pd (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61520 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Technologia przetwórstwa mięsnego. Cz. 3 / J. Czerwiński. - Wyd. 2 popr. - Warszawa : Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego, 1962. - 390, [2] s. : ilustracje ; 21 cm.
Bibliogr. s. 392.
Zatwierdz. przez Min. Oświaty dla technikum przem. spoż. specjalność technologia przetwórstwa mięsnego kl. 4 oraz jako książka pomocnicza dla zasadniczej szkoły przemysłu spożywczego, zawód: masarz kl. 1 2.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 003418 Pd (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38864, 36568 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zecerstwo / Marian Drabczyński. - Warszawa : Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego, 1957. - 301, [1] s. : ilustracje ; 21 cm.
Bibliogr. s. [302].
Dla składaczy, mistrzów, techników i inżynierów poligrafów oraz dla uczniów technikum poligraficznego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36140 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zecerstwo / Marian Drabczyński. - Wyd. 2 / popr. i uzup. Bogusław Lehman. - Warszawa : Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego, 1964. - 287, [1], VI, [1] s. : ilustracje ; 23 cm.
Dla składaczy, mistrzów, techników i inżynierów poligrafów oraz dla uczniów technikum poligraficznego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 55557 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Dziewiarstwo / H. Dziamara. - Warszawa : Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego, 1966. - 311, [1] s. : ilustracje ; 21 cm.
Bibliogr. s. 310.
Dla kl. 1-3 zasadniczej szkoły dziewiarstwa, zawód dziewiarz, przedmiot technologia, również dla wykwalifikowanych robotników.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 004087 Pd (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 69442 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zatwierdz. przez Min. Oświaty w charakterze podręcznika zastępczego dla technikum przemysłu spożywczego, wydział technologii piekarnictwa, kl. 3.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 001519 Pd (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37384 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 315.
Dla technikum włókienniczego kl. 1-3 i zasadniczej szkoły włókienniczej kl. 1-2.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 003496 Pd (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zarys techniki wydawniczej / Mieczysław Kafel. - Warszawa : Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego, 1955. - 419, [1] s., 17 k. tabl. : ilustracje ; 22 cm.
Bibliogr. s. 407-411. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37688 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zabawki : praca zbiorowa / Adam Karaś [et. al.]. - Warszawa : Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego, 1967. - 298, [2] s., [12] k. il. kolor. : ilustracje, 2 k. zał. ; 25 cm.
Bibliogr. s. [300].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65212 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Technologia młynarstwa : dla kl. 2 i 3 : (praca zbiorowa). Cz. 1 / Tadeusz Kluge [et al.]. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Warszawa : Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego, 1963. - 425, [3] s., [1] k. tabl. : ilustracje ; 21 cm.
Dla kl. 2 i 3 technikum przemysłu spożywczego, specjalność młynarstwo, również dla mistrzów i techników przemysłu młynarskiego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 003723 Pd (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Surowce podstawowe w przemyśle mięsnym / Tadeusz Kłossowski. - Wyd. 3 popr. i uzup. - Warszawa : Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego, 1964. - 351, [1] s. : ilustracje ; 21 cm.
Dla kl. 2 techników przemysłu spożywczego, specjalność technologia przetwórstwa mięsnego. Również dla pracowników przemysłu mięsnego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 003432 Pd (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej