Form of Work
Książki
(24)
Poradniki i przewodniki
(2)
Artykuły
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Status
available
(17)
only on-site
(10)
Branch
Wypożyczalnia
(17)
Czytelnia
(10)
Author
Dembowska Maria (1914-2008)
(5)
Sawoniak Henryk (1912-2003)
(3)
Hleb-Koszańska Helena (1903-1983)
(2)
Woźniak-Kasperek Jadwiga
(2)
Bierczyński Piotr
(1)
Bieńkowski Władysław (1906-1991)
(1)
Dombek Ewa
(1)
Gawecka Aldona
(1)
Keckówna Janina (1903-1988)
(1)
Kossonoga Jan (1894-1972)
(1)
Koszarski Włodzimierz
(1)
Kowalczyk Jakobina
(1)
Kram Jerzy (1916-1995)
(1)
Lutyńska Krystyna (1931-2016)
(1)
Marczuk Mieczysław (1924-2016)
(1)
Michalak Halina
(1)
Nowak Aleksandra
(1)
Ochmański Mikołaj
(1)
Pacek Jarosław (1975- )
(1)
Ponińska Irena
(1)
Sitarska Anna (1938- )
(1)
Sowińska Bożena
(1)
Wawrzyńczyk Elżbieta
(1)
Woźnica Antoni
(1)
Żebrowska Katarzyna
(1)
Żmigrodzki Zbigniew (1931- )
(1)
Year
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(5)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(3)
1970 - 1979
(5)
1960 - 1969
(3)
1950 - 1959
(3)
Time Period of Creation
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Country
Poland
(25)
Language
Polish
(3)
Audience Group
Nauczyciele nauczania początkowego
(1)
Subject
Estreicher, Karol
(3)
Metody nauczania
(2)
Nauczanie początkowe
(2)
Geografia
(1)
Grywalizacja
(1)
Informacja naukowa
(1)
Internet
(1)
Język haseł przedmiotowych Biblioteki Narodowej
(1)
Język polski
(1)
Nauczanie dorosłych
(1)
Opracowanie rzeczowe
(1)
Oświata dorosłych
(1)
Pedagogika
(1)
Przypisy bibliograficzne
(1)
Socjologia
(1)
Subject: work
Bibliografia polska
(3)
Bibliografia polska 1901-1939
(1)
Subject: time
1801-
(3)
1901-2000
(2)
1901-
(1)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
1918-1939
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Subject: place
Polska
(1)
Genre/Form
Bibliografia
(14)
Bibliografia narodowa
(4)
Bibliografia narodowa polska
(4)
Bibliografia specjalna
(2)
Poradnik
(2)
Artykuł fachowy
(1)
Artykuł z czasopisma bibliotekarskiego
(1)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Bibliografia adnotowana
(1)
Bibliografia bibliografii
(1)
Bibliografia terytorialna
(1)
Bibliografia zalecająca
(1)
Bibliografia załącznikowa
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Podręcznik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(2)
25 results Filter
No cover
Article
In basket
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Biblioteczka "Poradnika Bibliotekarza" ; nr 25)
Bibliogr. s. 156-161. Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 312771 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-M-334 305315 B (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2010
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 120)
Bibliogr. s. 219-[238]. Indeks.
Spis treści także ang.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-M-333 299894 B (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2009
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 106)
ISBN: 978-83-61464-06-8
Bibliogr. przy art.
Tekst częśc. ang. Spis treści także ang.
Streszczenie: Tu m.in. Małgorzata Jaskowska, Agnieszka Korycińska-Huras, Maria Próchnicka "Bibliografia jako źródło informacji naukowej - w opinii studentów"; Krakowska Monika "Kształcenie z zakresu bibliografii jako sposób wspierania rozwoju kompetencji informacyjnych w szkolnictwie wyższym"; Agnieszka Bajor, Hanna Langer "Wykorzystanie bibliograficznych baz danych w dydaktyce Instytutu Bibliotekoznawstwa i Informacji Naukowej Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach".
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-M-330 296283 B (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2006
(Propozycje i Materiały / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich = Contributions and Materials / Polish Librarians Association ; 64)
Spis treści także ang.
Bibliogr. przy niektórych pracach.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 292146 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-M-316 292147 B (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 285520 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2000
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 38)
Bibliogr. s. 322-332. Indeksy.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 281326 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-M-304 281327 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-IV-187 280725 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Date of publication: 1994
Bibliogr. s. 26-27, Bibliogr. metodologicznych problemów andragogiki s. 211-252.
Spis treści także ang., niem., ros.
Streszczenie: Praca składa się z 5 części: w trzech pierwszych zebrano rozprawy dot. ogólnych problemów andragogiki jako nauki (np. T.Wujek Andragogika - jej działy i związki z innymi dyscyplinami nauki; L.Turos Przedmiot, zadania i uwarunkowania rozwoju andragogiki ogólnej), teoretycznych podstaw nauczania i uczenia się (M.Marczuk Uczeń dorosły i uczenie się dorosłych-przegląd stanu badań) oraz wychowania dorosłych (S.Kaczor Problemy i dylematy teorii wychowania dorosłych; H.M.Griese Z badań nad socjalizacją dorosłych jako podstawową kategorią andragogiki), w cz. czwartej omówiono wybrane metody i techniki badań (teoretyczne problemy pomiaru, metoda indywidualnych przypadków, wywiad narracyjny, metoda biograficzna), cz. piątą stanowi obszerna bibliogr. problemów metodologicznych andragogiki.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 269021 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. I-O-a-45 PNS 269022 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-V-368 262677 B (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 1987
ISBN: 83-230-0467-6
Bibliogr. s. 45-56. Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 242476 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Date of publication: 1986
(Prace Instytutu Bibliograficznego / Biblioteka Narodowa ; nr 25)
ISBN: 83-7009-016-8
Spis ważniejszych oprac. na temat bibliogr. zalecającej s. 124-126, spis poradników oprac. w Zakładzie Bibliografii Zalecającej IB BN w latach 1951-1982 s. 127-[132] . Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 238119, 238117 (2 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-M-223 193471 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 106793 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Date of publication: 1973
(Instytut Kształcenia Nauczycieli i Badań Oświatowych w Katowicach ; Nr 102)
Do użytku służ.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 118121 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Date of publication: 1971
Nowe metody i techniki bibliografii / Anna Sitarska. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1971. - 186, [5] s. : ilustracje ; 24 cm.
Bibliogr.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 93300, 93299 (2 egz.)
Czytelnia
All copies are currently unavailable
No cover
Book
In basket
Date of publication: 1971
(Prace Instytutu Bibliograficznego1 ; nr 17)
Bibliogr.
Streszcz. ang.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 92945 (1 egz.)
Czytelnia
All copies are currently unavailable
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 80235, 80234 (2 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 56398, 56397 (2 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again