Form of Work
Książki
(180)
Publikacje naukowe
(168)
Artykuły
(158)
Publikacje dydaktyczne
(21)
Publikacje fachowe
(14)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Czasopisma
(1)
E-booki
(1)
IBUK Libra
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Publikacje religijne
(1)
Status
available
(139)
only on-site
(84)
unavailable
(3)
unknown
(1)
Branch
Wypożyczalnia
(143)
Czytelnia
(84)
Author
Dąbrowski Zdzisław (1930- )
(18)
Badora Sylwia
(13)
Gajewska Grażyna (pedagog)
(11)
Kawula Stanisław (1939-2014)
(6)
Lepalczyk Irena (1916-2003)
(6)
Opiela Maria (1964- )
(6)
Marzec Danuta Krystyna
(5)
Butrymowicz Brygida
(4)
Jusiak Roman (1946- )
(4)
Kulpiński Franciszek
(4)
Pyrzyk Ireneusz (1960- )
(4)
Łuczyński Andrzej
(4)
Bińczycka Jadwiga (1930-2019)
(3)
Brągiel Józefa (1941- )
(3)
Doliński Artur
(3)
Gruca-Miąsik Urszula
(3)
Jakubowski Marian ( -1996)
(3)
Jundziłł Elżbieta (1954- )
(3)
Kamińska Urszula
(3)
Krzesińska-Żach Beata
(3)
Kępski Czesław (1939- )
(3)
Maksymowicz Alicja
(3)
Pawłowska Róża (1946- )
(3)
Pietruszka Lidia
(3)
Skowrońska-Pućka Agnieszka
(3)
Szczęsna Anna (pedagogika)
(3)
Wach Tomasz (1961-2016)
(3)
Zięba-Kołodziej Beata
(3)
Antas-Jaszczuk Alicja
(2)
Apanel Danuta
(2)
Becker-Pestka Daria
(2)
Bejger Halina
(2)
Błeszyński Jacek (1963- )
(2)
Chudzik Stanisława
(2)
Danilewicz Wioletta Teresa
(2)
Duraj-Nowakowa Krystyna (1945- )
(2)
Grądzki Władysław
(2)
Górnicka Beata
(2)
Hajkowska Monika
(2)
Iwach Svitłana
(2)
Izdebska Jadwiga
(2)
Jundziłł Irena (1923- )
(2)
Kaput Małgorzata
(2)
Kelm Albin
(2)
Kolankiewicz Maria
(2)
Kornobis Agnieszka
(2)
Kozaczuk Franciszek
(2)
Lubińska-Bogacka Magdalena
(2)
Materne Jerzy (1937-2006)
(2)
Matyjas Bożena
(2)
Ogorzałek Małgorzata
(2)
Piekarz Edyta
(2)
Piątek Monika
(2)
Pstrąg Dorota
(2)
Sowa Józef (1939- )
(2)
Stochmiałek Jerzy
(2)
Stojecka-Zuber Renata
(2)
Stolińska-Pobralska Nella
(2)
Sędzicki Mieczysław
(2)
Zymróz Zofia
(2)
Čepìl' Marìâ Mironìvna (1961- )
(2)
Żebrowski Jan (1935- )
(2)
Al-Khamisy Danuta
(1)
Albański Leszek
(1)
Antoszewska Beata
(1)
Arczewska Magdalena
(1)
Babicki Józef Czesław (1880-1952)
(1)
Babicki Zbigniew (1968- )
(1)
Badura Jan
(1)
Bajkowski Tomasz
(1)
Balcerek Marian
(1)
Banach Marek (1962- )
(1)
Bednarz-Grzybek Renata
(1)
Białas Marcin (pedagog)
(1)
Biedroń Małgorzata (1965- )
(1)
Bieganowska-Skóra Anna
(1)
Bieńkowska Izabela
(1)
Bieńkowska Monika (pedagogika)
(1)
Bobik Bogumiła
(1)
Boroń Aleksandra
(1)
Bownik Zygmunt (1911-1992)
(1)
Buchla Małgorzata
(1)
Buczak Agnieszka
(1)
Buk-Cegiełka Marta
(1)
Bybluk Marian (1935- )
(1)
Chełpa Michalina
(1)
Cichy Bogusław
(1)
Ciczkowski Wiesław Andrzej (1951-2000)
(1)
Cudak Sławomir
(1)
Cygan Agata
(1)
Cylkowska-Nowak Mirosława
(1)
Czarnomski Michał (1943-2012)
(1)
Czech-Włodarczyk Celina
(1)
Danecka Marta (1971- )
(1)
Darowska Marta
(1)
Domżał Urszula Anna
(1)
Doroszewski Jerzy (1934- )
(1)
Drejer Fryderyk
(1)
Dzûbins'ka Hristina Anatolìïvna
(1)
Dąbrowski Kazimierz (bibliografia)
(1)
Year
2020 - 2022
(26)
2010 - 2019
(170)
2000 - 2009
(55)
1990 - 1999
(40)
1980 - 1989
(28)
1970 - 1979
(15)
1960 - 1969
(4)
1950 - 1959
(1)
1910 - 1919
(1)
1900 - 1909
(1)
Time Period of Creation
2001-
(199)
1901-2000
(23)
1989-2000
(18)
1945-1989
(6)
1801-1900
(2)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
1918-1939
(1)
1939-1945
(1)
Country
Poland
(341)
Language
Polish
(174)
English
(13)
Audience Group
Szkoły wyższe
(63)
Nauczyciele
(5)
Pedagodzy
(3)
Studenci
(3)
Katecheci
(1)
Pedagodzy resocjalizacyjni
(1)
Pedagodzy specjalni
(1)
Pedagodzy społeczni
(1)
Rodzice
(1)
Wychowawcy klas
(1)
Subject
Pedagogika opiekuńcza
(265)
Placówki opiekuńczo-wychowawcze
(78)
Wychowanie
(47)
Opieka społeczna
(42)
Dzieci
(28)
Pedagodzy
(27)
Korczak, Janusz
(25)
Pedagogika resocjalizacyjna
(23)
Wychowankowie placówek opiekuńczo-wychowawczych
(23)
Pedagogika społeczna
(22)
Wpływ i recepcja
(20)
Wychowanie w rodzinie
(19)
Młodzież
(18)
Rodzina
(18)
Wsparcie społeczne
(13)
Rodzina zastępcza
(12)
Niedostosowanie społeczne
(11)
Szkolnictwo
(11)
Socjalizacja
(10)
Wychowankowie domów dziecka
(10)
Pedagogika specjalna
(9)
Prawa dziecka
(9)
Dziecko
(8)
Dziecko z niepełnosprawnością
(8)
Młodzież trudna
(8)
Patologia społeczna
(8)
Piecza zastępcza
(8)
Polityka społeczna
(8)
Profilaktyka społeczna
(8)
Postawy
(7)
Uczniowie
(7)
Metody wychowawcze
(6)
Opieka nad dziećmi
(6)
Rodzice
(6)
System wartości
(6)
Współdziałanie
(6)
Wychowawstwo
(6)
Wykluczenie społeczne
(6)
Adopcja
(5)
Asystenci rodzin
(5)
Czasopismo pedagogiczne
(5)
Czasopismo polskie
(5)
Dom dziecka
(5)
Edmund Bojanowski
(5)
Kształcenie
(5)
Nauczyciele
(5)
Społeczności lokalne
(5)
Wychowanie przedszkolne
(5)
Adaptacja społeczna
(4)
Babicki, Józef Czesław
(4)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(4)
Dziewczęta
(4)
Nastolatki
(4)
Nauczanie
(4)
Nieletni przestępcy
(4)
Opiekunki i opiekunowie środowiskowi
(4)
Relacje międzyludzkie
(4)
Rodzina adopcyjna
(4)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(4)
Sieroctwo społeczne
(4)
Trudne sytuacje życiowe
(4)
Uczniowie ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi
(4)
Usamodzielnianie wychowanków
(4)
Wychowanie katolickie
(4)
Wychowanie religijne
(4)
Zachowania ryzykowne
(4)
Zakłady poprawcze i wychowawcze
(4)
Bronisław Markiewicz
(3)
Dziecko trudne
(3)
Dziecko ulicy
(3)
Dziecko zaniedbane
(3)
Internaty
(3)
Jeżewski, Kazimierz
(3)
Kompetencje społeczne
(3)
Motywacja
(3)
Nauczanie początkowe
(3)
Opiekunki i opiekunowie osób starszych
(3)
Osoby w wieku starszym
(3)
Pedagodzy szkolni
(3)
Praca socjalna
(3)
Pracownicy socjalni
(3)
Prawo rodzinne
(3)
Problemy społeczne
(3)
Psycholodzy
(3)
Psychologia dziecka
(3)
Psychoterapia
(3)
Rodzicielstwo
(3)
Rodzina dysfunkcyjna
(3)
Rodzina wieloproblemowa
(3)
Sieroctwo
(3)
Starość
(3)
Twórczość dzieci i młodzieży
(3)
Wychowanie do wartości
(3)
Wychowankowie domów poprawczych i wychowawczych
(3)
Aktywizacja społeczna
(2)
Aktywizacja zawodowa
(2)
Arteterapeuci
(2)
Arteterapia
(2)
Cele życiowe
(2)
Diagnoza
(2)
Subject: work
Problemy Opiekuńczo-Wychowawcze (czasopismo)
(5)
Echo Pragi (czasopismo)
(1)
Wioski dziecięce SOS - idea i zmiany
(1)
Subject: time
2001-
(143)
1901-2000
(78)
1801-1900
(22)
1989-2000
(17)
1945-1989
(14)
1701-1800
(8)
1918-1939
(6)
1914-1918
(5)
1501-1600
(3)
1601-1700
(3)
1901-1914
(3)
1918-
(3)
1401-1500
(2)
1939-1945
(2)
1-100
(1)
100-1 p.n.e.
(1)
1001-1100
(1)
101-200
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1901-
(1)
1989-
(1)
200-101 p.n.e.
(1)
201-300
(1)
300-201 p.n.e.
(1)
301-400
(1)
400-301 p.n.e.
(1)
401-500
(1)
500-401 p.n.e.
(1)
501-600
(1)
600-501 p.n.e.
(1)
601-700
(1)
700-601 p.n.e.
(1)
701-800
(1)
800-701 p.n.e.
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
do 801 p.n.e.
(1)
Subject: place
Polska
(86)
Niemcy
(4)
Australia
(2)
Bytom (woj. śląskie)
(2)
Izrael
(2)
Lublin (woj. lubelskie)
(2)
Rzeszów (woj. podkarpackie)
(2)
Stany Zjednoczone (USA)
(2)
Toruń (woj. kujawsko-pomorskie)
(2)
Wielka Brytania
(2)
Galicja (kraina historyczna)
(1)
Gdańsk (woj. pomorskie)
(1)
Gmina Świdnik (woj. lubelskie, pow. świdnicki)
(1)
Kielce (woj. świętokrzyskie)
(1)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Krzeszowice (woj. małopolskie, pow. krakowski, gm. Krzeszowice)
(1)
Legnica (woj. dolnośląskie)
(1)
Lublin (woj. lubelskie ; okolice)
(1)
Nowy Jork (Stany Zjednoczone)
(1)
Olsztyn (woj. warmińsko-mazurskie)
(1)
Paryż (Francja)
(1)
Pomorze Zachodnie
(1)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(1)
Praga (Warszawa ; część miasta)
(1)
Słowacja
(1)
Tuligłowy (woj. lubelskie, pow. krasnostawski, gm. Krasnystaw)
(1)
Ukraina
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Województwo mazowieckie (1999- )
(1)
Województwo małopolskie (1999- )
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Województwo śląskie (1999- )
(1)
Zabór pruski
(1)
Zabór rosyjski
(1)
Łódź (woj. łódzkie)
(1)
Świdnik
(1)
Genre/Form
Artykuł z pracy zbiorowej
(134)
Artykuł problemowy
(90)
Podręcznik
(57)
Praca zbiorowa
(36)
Artykuł z czasopisma pedagogicznego
(21)
Artykuł z czasopisma naukowego
(20)
Opracowanie
(20)
Raport z badań
(15)
Materiały konferencyjne
(12)
Dane statystyczne
(7)
Biografia
(6)
Monografia
(6)
Program nauczania
(6)
Księga pamiątkowa
(4)
Artykuł przeglądowy
(2)
Biogram
(2)
Case study (studium przypadku)
(2)
Wywiad dziennikarski
(2)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Artykuł z czasopisma prawniczego
(1)
Bibliografia
(1)
Bibliografia osobowa
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Czasopismo pedagogiczne
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Film polski
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Poradnik
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Recenzja naukowa
(1)
Rozprawa habilitacyjna
(1)
Scenariusz zajęć
(1)
Skrypt (typ publikacji)
(1)
Wydawnictwo źródłowe
(1)
Wzory dokumentów
(1)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Źródła historyczne
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(249)
Socjologia i społeczeństwo
(92)
Historia
(31)
Psychologia
(15)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(11)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(11)
Religia i duchowość
(11)
Medycyna i zdrowie
(6)
Kultura i sztuka
(4)
Media i komunikacja społeczna
(4)
Nauka i badania
(4)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(4)
Filozofia i etyka
(3)
341 results Filter
No cover
Article
In basket
Date of publication: 2022
Prawne aspekty dni wolnych na opiekę nad dziećmi / Marcin Majchrzak. W: Monitor Dyrektora Przedszkola. T. 128, 2022, nr 3 (marzec), s. 14-17. - 2022.
Artykuł z czasopisma "Monitor Dyrektora Przedszkola".
Article
In basket
Date of publication: 2021
Artykuł z czasopisma "Problemy Opiekuńczo-Wychowawcze".
Bibliografia na stronach 28-29.
Streszczenie w języku angielskim.
No cover
Article
In basket
Date of publication: 2021
Artykuł z czasopisma "Problemy Opiekuńczo-Wychowawcze ".
Bibliografia, netografia na stronach 48-49.
Streszczenie w języku angielskim.
Article
In basket
Article
In basket
Date of publication: 2021
Artykuł z czasopisma "Problemy Opiekuńczo-Wychowawcze ".
Bibliografia na stronie 29.
Streszczenie w języku angielskim.
Article
In basket
Date of publication: 2021
Profesor Zdzisław Dąbrowski / Marzenna Zaorska. W: Szkoła Specjalna, T. 82, nr 1 (2021), s. 63-64. - 2021.
Streszczenie w języku angielskim.
No cover
Article
In basket
Article
In basket
No cover
Article
In basket
Date of publication: 2021
Artykuł z czasopisma "Problemy Opiekuńczo-Wychowawcze".
Bibliografia na stronach 28-30.
Streszczenie w języku angielskim.
Book
In basket
Date of publication: 2020
ISBN: 978-83-61609-82-7
Bibliografia przy pracach.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
No availability information: sygn. 325472, 325471
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322925 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2020
Bibliografia na stronach 281-298.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322932 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again