Form of Work
Książki
(318)
Publikacje naukowe
(32)
Publikacje fachowe
(23)
Poradniki i przewodniki
(11)
Publikacje informacyjne
(9)
Czasopisma
(8)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Albumy i książki artystyczne
(1)
Proza
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(167)
only on-site
(167)
unavailable
(4)
Branch
Wypożyczalnia
(168)
Czytelnia
(169)
Author
Eychler Barbara
(17)
Bieńkowa Maria Barbara
(16)
Kawecka-Gryczowa Alodia (1903-1990)
(15)
Kłossowski Andrzej (1938-1997)
(8)
Widacka Hanna
(8)
Sawoniak Henryk (1912-2003)
(7)
Straus Grażyna
(6)
Wolff Katarzyna
(6)
Żendara Alicja
(6)
Czarnecka Jadwiga (1914-2008)
(5)
Federowicz Grażyna (1959- )
(5)
Kostecki Janusz (1948- )
(5)
Lechowa Lidia
(5)
Pawlikowa Teresa
(5)
Pietrzykowska Jadwiga
(5)
Przybysz Marzena
(5)
Słodkowska Elżbieta (1927-2007)
(5)
Dybowiczowa Leokadia
(4)
Kondek Stanisław Adam (1949-2008)
(4)
Kołodziejska Jadwiga (1928-2016)
(4)
Lech Marian Julian
(4)
Małachowska-Staszelis Maria (1919-1991)
(4)
Szczepańska-Gołąbek Iwona (1928-1986)
(4)
Turowska Teresa
(4)
Białkowska Barbara
(3)
Bilikiewicz-Blanc Danuta (1944- )
(3)
Brudnicki Jan Zdzisław (1936- )
(3)
Buchwald-Pelcowa Paulina (1934-2021)
(3)
Dobrzyńska Bożena (bibliografia)
(3)
Machnik Hanna
(3)
Maziarz Iwona (1946- )
(3)
Nowak Aleksandra
(3)
Rusek Adam (1953- )
(3)
Stankiewicz Krystyna
(3)
Stankiewicz Witold (1919- )
(3)
Wilgat Janina (1925- )
(3)
Zasacka Zofia
(3)
Ankudowicz Janusz (1934-1997)
(2)
Bańkowska-Bober Krystyna
(2)
Budyńska Barbara
(2)
Bąkowska Lidia
(2)
Cybulski Radosław (1924-1999)
(2)
Czyżewicz Paulina
(2)
Dembowska Maria (1914-2008)
(2)
Franke Jerzy (1953- )
(2)
Grabowska Helena
(2)
Groniowski Krzysztof (1932- )
(2)
Huppenthal Janina
(2)
Hys Jolanta (1965- )
(2)
Karwowska-Bajdor Alicja
(2)
Kocięcka Mirosława (1921-2006)
(2)
Konopka Agnieszka
(2)
Kraśniewska Krystyna
(2)
Kwiatkowska Joanna (1974- )
(2)
Lach Maria
(2)
Lenartowicz Maria (1925-2021)
(2)
Maj Jerzy (1934-2022)
(2)
Markiewicz Ewa (1948- )
(2)
Michalak Halina
(2)
Muszyńska Krystyna (1923-1994)
(2)
Olszewska Irena
(2)
Ramlau-Klekowska Krystyna (1929-2008)
(2)
Siekierski Stanisław (1929-2008)
(2)
Sterzycka Elżbieta
(2)
Stradecki Janusz (1920-1988)
(2)
Stępniakowa Ewa
(2)
Trzcińska Janina
(2)
Urbańska Danuta
(2)
Wilska-Duszyńska Barbara
(2)
Adamczyk Anna
(1)
Akermann Janusz (1957- )
(1)
Alembert Jean le Rond de (1717-1783)
(1)
Antoszczuk Stanisław
(1)
Antoszczuk Stanisław (1900-1979)
(1)
Barańska Małgorzata (1951- )
(1)
Barteczko Ewa
(1)
Bartoszewicz-Fabiańska Bożena
(1)
Bereźnicki Kiejstut (1935- )
(1)
Białecka Beata Ewa (1966- )
(1)
Bielicka Lucyna Anna
(1)
Biernacka Maria Magdalena (1941- )
(1)
Bieńkowski Władysław (1906-1991)
(1)
Bobrowicz Anna (1951- )
(1)
Bogdany-Popielowa Wanda (1928-2005)
(1)
Brachfogel Agnieszka
(1)
Brzezińska Leokadia
(1)
Burda Elżbieta
(1)
Chmielewska Elżbieta
(1)
Cieślakiewicz Jadwiga
(1)
Czarnocki Jerzy (bibliograf)
(1)
Czemarmazowicz Elżbieta
(1)
Czerniawski Józef (1954- )
(1)
Cześnik Henryk (1951- )
(1)
Danecka Aleksandra (1945- )
(1)
Danilewicz-Zielińska Maria (1907-2003)
(1)
Dembski Janusz (1929-1997)
(1)
Dombek Ewa
(1)
Duraczyński Eugeniusz (1931-2020)
(1)
Dąbrowski Józef
(1)
Dąbrowski Maciej
(1)
Year
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(22)
1990 - 1999
(114)
1980 - 1989
(60)
1970 - 1979
(63)
1960 - 1969
(50)
1950 - 1959
(10)
1940 - 1949
(2)
1930 - 1939
(1)
Time Period of Creation
1901-2000
(70)
1945-1989
(39)
1989-2000
(34)
2001-
(10)
1918-1939
(1)
Country
Poland
(326)
Language
Polish
(16)
Audience Group
Bibliotekarze
(8)
Młodzież
(3)
9-13 lat
(2)
14-17 lat
(1)
Bibliotekarze muzyczni
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(4)
Subject
Bibliologia
(58)
Bibliotekarstwo
(42)
Czytelnictwo
(28)
Zbiory biblioteczne
(23)
Wydawnictwa ciągłe
(17)
Biblioteka Narodowa
(16)
Literatura polska
(15)
Bibliografia bibliografii
(14)
Biblioteki publiczne
(14)
Edytorstwo
(10)
Bibliotekarze
(8)
Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna
(8)
Biblioteki
(7)
Księgarstwo
(6)
Polacy za granicą
(6)
Polonica
(6)
Wsie
(6)
Czytelnictwo młodzieży
(5)
Opis bibliograficzny
(5)
Biblioteki dla dzieci i młodzieży
(4)
Bibliotekoznawstwo
(4)
Język haseł przedmiotowych Biblioteki Narodowej
(4)
Książki
(4)
Organizacja
(4)
Służba informacyjna biblioteczna
(4)
Wydawnictwa
(4)
Drukarstwo
(3)
Język polski
(3)
Katalog przedmiotowy
(3)
Kobieta
(3)
Książka
(3)
Literatura dla młodzieży
(3)
Ochrona i konserwacja
(3)
Opracowanie rzeczowe
(3)
Tematy i motywy
(3)
Archiwistyka
(2)
Bibliofilstwo
(2)
Biblioteka Narodowa (Polska)
(2)
Biblioteki narodowe
(2)
Gromadzenie i uzupełnianie zbiorów
(2)
Informacja naukowa
(2)
Katalog rzeczowy
(2)
Kawecka-Gryczowa, Alodia
(2)
Kopernik, Mikołaj
(2)
Kościuszko, Tadeusz
(2)
Kwalifikacje zawodowe
(2)
MARC
(2)
Muzealnictwo
(2)
Muzyka polska
(2)
Młodzież wiejska
(2)
Nauczanie
(2)
Nałkowska, Zofia
(2)
Normalizacja
(2)
Organizacja pracy
(2)
Powstanie warszawskie (1944)
(2)
Promocja czytelnictwa
(2)
Sigla
(2)
Uczniowie szkół średnich
(2)
Zastosowania gier komputerowych w nauczaniu
(2)
Zbiory specjalne
(2)
Absolwenci szkół wyższych
(1)
Absolwenci szkół zawodowych
(1)
Absolwenci szkół średnich
(1)
Astronautyka
(1)
Astronomia
(1)
Astronomowie
(1)
Bajki i baśnie
(1)
Bibliografia
(1)
Bibliografowie
(1)
Biblioteka Czartoryskich (Kraków)
(1)
Biblioteka Polska (Londyn)
(1)
Biblioteka Potockich (Wilanów)
(1)
Biblioteka Raczyńskich (Poznań)
(1)
Biblioteka Uniwersytecka (Warszawa)
(1)
Biblioteki (budynki)
(1)
Biblioteki akademii nauk
(1)
Biblioteki polonijne
(1)
Biblioteki prywatne
(1)
Broniewski, Władysław
(1)
Cenzura
(1)
Chopin, Fryderyk
(1)
Czas wolny od pracy ucznia
(1)
Czasopisma
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Czytelnictwo dzieci
(1)
Dietrichowie
(1)
Digitalizacja
(1)
Dmochowski, Franciszek Salezy
(1)
Dokumentacja techniczna
(1)
Dokumenty
(1)
Dokumenty audiowizualne
(1)
Dokumenty życia społecznego
(1)
Drukarstwo muzyczne
(1)
Drukarze
(1)
Druki muzyczne
(1)
Dziecko
(1)
Dąbrowska, Maria
(1)
Ekonomika
(1)
Emigracja
(1)
Estreicher, Karol
(1)
Subject: work
Konstytucja Polski (1791)
(1)
Polonica Zagraniczne
(1)
Rocznik Biblioteki Narodowej (czasop.)
(1)
Subject: time
1901-2000
(92)
1801-1900
(20)
1945-1989
(16)
1989-2000
(10)
1701-1800
(4)
1918-1939
(4)
1939-1945
(4)
1701-
(3)
1901-
(3)
2001-
(3)
1401-
(1)
1501-
(1)
1501-1600
(1)
1601-
(1)
1801-
(1)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
Subject: place
Polska
(28)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(10)
Zabór rosyjski
(3)
Rosja
(2)
Kraje socjalistyczne
(1)
Kraków (woj. małopolskie)
(1)
Królestwo Polskie (1815-1915)
(1)
Laski (woj. mazowieckie, gm. Izabelin)
(1)
Londyn (Wielka Brytania)
(1)
Norwegia
(1)
Pomorze
(1)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(1)
Tatry
(1)
Wielka Brytania
(1)
Wielkopolska
(1)
Wilno (Litwa ; okolice)
(1)
ZSRR
(1)
Zakopane (woj. małopolskie)
(1)
Łódź (woj. łódzkie)
(1)
Genre/Form
Bibliografia
(67)
Opracowanie
(26)
Raport z badań
(19)
Bibliografia bibliografii
(17)
Bibliografia osobowa
(17)
Praca zbiorowa
(17)
Katalogi centralne
(14)
Bibliografia narodowa polska
(12)
Poradnik
(10)
Materiały konferencyjne
(9)
Katalog zbiorów
(8)
Portrety
(7)
Grafika
(6)
Informator
(5)
Katalog wystawy
(5)
Bibliografia zawartości czasopism
(4)
Bibliografia narodowa
(3)
Czasopismo polskie
(3)
Dane statystyczne
(3)
Instrukcja
(3)
Album
(2)
Bibliografia adnotowana
(2)
Bibliografia zalecająca
(2)
Czasopismo bibliotekarskie
(2)
Grafika europejska
(2)
Katalog
(2)
Katalog rzeczowy
(2)
Podręcznik
(2)
Rękopisy
(2)
Spis
(2)
Stare druki
(2)
Słownik haseł przedmiotowych
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Antologia
(1)
Bibliografia narodowa szwedzka
(1)
Biografia
(1)
Czasopisma bibliotekarskie polskie
(1)
Czasopisma nielegalne polskie
(1)
Czasopismo informacyjne
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Ekslibrisy
(1)
Grafika francuska
(1)
Indeksy
(1)
Księga pamiątkowa
(1)
Monografia
(1)
Normy
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Powieść historyczna
(1)
Reprint
(1)
Rękopisy francuskie
(1)
Rękopisy polskie
(1)
Źródła historyczne
(1)
Domain
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(77)
Socjologia i społeczeństwo
(20)
Literaturoznawstwo
(17)
Historia
(7)
Zarządzanie i marketing
(3)
Edukacja i pedagogika
(2)
Kultura i sztuka
(2)
Praca, kariera, pieniądze
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
326 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 321458 GROM (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 321390 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 304332 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2010
ISBN: 978-83-7009-706-6
Bibliogr. przy niektórych rozdz.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 301939 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-I-22/10 301940 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-I-22/11 301941 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-I-22/12 301942 B (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 FOR (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
All copies are currently on loan: sygn. 295261 KB (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-M-329 295259 B (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2008
(Z Badań nad Czytelnictwem ; 32)
ISBN: 978-83-7009-696-0
Bibliografia na stronach 230-[240].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 295262 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2008
(Z Badań nad Czytelnictwem ; 31)
Bibliografia na stronach 147-[151].
Streszczenie: Omówienie wyników badań przeprowadzonych w l. 2005-2006 wśród studentów, którzy poprzednio brali udział w badaniach czytelnictwa jako uczniowie liceów ogólnokształcących (ukazanych w pracach tej samej autorki "Czytanie książek u progu liceum" Warszawa 2002, "Modelowi sukcesorzy, indywidualiści, eklektycy" Warszawa 2005). Przedstawiono opinie badanych nt.: grupy odniesienia, celowości czytania, książek wartych polecenia, pojmowania przez badanych klasyki i literatury pięknej, książek zapamiętanych z dzieciństwa i lektur szkolnych, obligatoryjnych i dobrowolnych wyborów lekturowych badanych, źródeł informacji i dostępu do książek.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 295263 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Date of publication: 2007
ISBN: 978-83-7009-768-4
Indeksy.
Na s. przytyt. także tyt. równol. ang. fr., niem., ros.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-I-22/9 295258 B (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2007
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-M-328 295266 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Date of publication: 2006
ISBN: 83-7009-590-9
Indeksy.
Na s. przytyt. także tyt. równol. ang. fr., niem., ros.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-I-22/7 295256 B (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Date of publication: 2006
ISBN: 83-7009-455-4
Na s. przytyt. także tyt. równol. ang. fr., niem., ros.
Indeksy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-I-22/8 295257 B (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2006
ISBN: 83-7009-447-3
Indeks.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 02 UNI, 296111 Oprac., 292037 Gromadz. (3 egz.)
Czytelnia
No availability information: sygn. 292038 Oprac.
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 320453 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Date of publication: 2005
Bibliografia Polska 1901-1939. T. 6, Do-Elb / red. tomu Bożena Dobrzyńska [et al. ; materiały zawarte w t. 6 oprac. Lidia Bąkowska et al.] ; Biblioteka Narodowa. Instytut Bibliograficzny. - Warszawa : Biblioteka Narodowa, 2005. - IX, [1], 644, [1] s. ; 25 cm + zał.: Bibliografia polska 1901-1939. T. 6, Do-Elb. Indeks alfabetyczny / oprac. Iwona Maziarz. - 88, [1] s. ; 25 cm.
ISBN: 83-7009-571-1 (t. 6) ; 83-04-01899-3 (całość)
Na s. przytyt. także tyt. równol. ang. fr., niem., ros.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. B-I-22/6 295255 B (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 296839 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again