Form of Work
E-booki
(158)
IBUK Libra
(158)
Książki
(90)
Publikacje fachowe
(25)
Publikacje naukowe
(19)
Poradniki i przewodniki
(7)
Publikacje dydaktyczne
(4)
Publikacje informacyjne
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Proza
(1)
Status
available
(75)
only on-site
(16)
Branch
Wypożyczalnia
(75)
Czytelnia
(16)
Author
zbiorowa Praca
(20)
Polskich Stowarzyszenie Bibliotekarzy
(19)
Zybert Elżbieta Barbara
(11)
Nowicki Janusz
(8)
Stachowska-Musiał Ewa
(5)
Antczak Mariola
(4)
Sosińska-Kalata Barbara
(4)
Wojciechowski Jacek
(4)
Woźniak-Kasperek Jadwiga
(4)
Biliński Lucjan
(3)
Drzewiecki Marcin
(3)
Górska Elżbieta (1942- )
(3)
Kempa Andrzej (1936-2009)
(3)
Lewandowicz-Nosal Grażyna (1963- )
(3)
Szyszko Mieczysław
(3)
Szyszko Mieczysław (1939-2010)
(3)
Żmigrodzki Zbigniew
(3)
Andrzejewska Jadwiga
(2)
Banacka Marianna
(2)
Bartoszewicz-Fabiańska Bożena
(2)
Białkowska Emilia (1908-1990)
(2)
Biliński Lucjan (1930-2015)
(2)
Burska Joanna
(2)
Dembowska Maria (1914-2008)
(2)
Dobrowolski Zdzisław
(2)
Gliński Wiesław
(2)
Grygrowski Dariusz
(2)
Górska Elżbieta
(2)
Głowacka Teresa (1936-2022)
(2)
Howorka Bolesław
(2)
Janiszewska Kamila
(2)
Kołodziejska Jadwiga
(2)
Leszczyński Grzegorz
(2)
Materska Katarzyna
(2)
Papuzińska Joanna
(2)
Pioterek Paweł
(2)
Radwański Aleksander
(2)
Sałaciński Krzysztof
(2)
Spóz Andrzej
(2)
Stępień Kamil
(2)
Sulimierski Witold Zbigniew
(2)
Taraszkiewicz Beata
(2)
Walczak-Niewiadomska Agata (1977- )
(2)
Wojciechowska Maja (bibliotekoznawca)
(2)
Woźniak Jadwiga
(2)
Zając Michał
(2)
Aleksandrowicz Renata
(1)
Andrzejewska Jadwiga (1923-2010)
(1)
Babik Wiesław
(1)
Badoń Stanisław (1926-1997)
(1)
Bajor Agnieszka
(1)
Barańska Krystyna
(1)
Batorowska Hanna
(1)
Białkowska Barbara
(1)
Blicharski Marcin
(1)
Bober Anna (1956- )
(1)
Bojar Bożenna
(1)
Borecka Irena (1948-2008)
(1)
Buchwald-Pelcowa Paulina
(1)
Buck Andrzej (1953- )
(1)
Budyńska Barbara
(1)
Burakowski Jan
(1)
Bystroń Jan Stanisław
(1)
Chapska Joanna
(1)
Cyrklaff Magdalena J
(1)
Czajkowski Franciszek (1936- )
(1)
Czerwińska Małgorzata
(1)
Czerwińska Małgorzata (1961- )
(1)
Dembowska Maria
(1)
Demby Stefan
(1)
Diduszko Hanna
(1)
Drożdż Andrzej (1953-2010)
(1)
Drzewiecki Marcin (1948-2012)
(1)
Dura Anna
(1)
Falkowska Helena (1909-1988)
(1)
Fedyna Helina
(1)
Figiel Grzegorz
(1)
Firlej-Buzon Aneta
(1)
Franke Jerzy
(1)
Gajowniczek-Woźniak Maria
(1)
Gill Phillip
(1)
Gruberska Ewa
(1)
Grygrowski Dariusz (1962- )
(1)
Góralska Małgorzata
(1)
Gębołyś Zdzisław
(1)
Hombek Danuta
(1)
Howorka Bolesław (1932- )
(1)
Hrabia Stanisław
(1)
Idziak Barbara Drewniewska
(1)
Janczewski Krzysztof
(1)
Janowska Maria
(1)
Januszko Wojciech
(1)
Jaruga Dariusz
(1)
Jazdon Artur (1956- )
(1)
Jezierska Małgorzata
(1)
Jurewicz Ignacy
(1)
Kemp Ivor
(1)
Kempa Andrzej
(1)
Kisilowska Małgorzata
(1)
Klukowski Bogdan
(1)
Year
2020 - 2022
(7)
2010 - 2019
(30)
2000 - 2009
(137)
1990 - 1999
(63)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(6)
1960 - 1969
(2)
1950 - 1959
(1)
Time Period of Creation
2001-
(35)
1901-2000
(18)
1989-2000
(14)
1945-1989
(5)
Country
Poland
(248)
Language
Polish
(181)
Audience Group
Bibliotekarze
(14)
Nauczyciele
(3)
Nauczyciele bibliotekarze
(3)
Szkoły wyższe
(2)
Animatorzy kultury
(1)
Biblioterapeuci
(1)
Dyrektorzy bibliotek
(1)
Pedagodzy
(1)
Terapeuci zajęciowi
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Bibliotekarstwo
(20)
Biblioteki publiczne
(11)
Zbiory biblioteczne
(7)
Bibliotekarze
(5)
Biblioteki
(5)
Biblioteki szkolne
(5)
Internet
(5)
Literatura dla dzieci
(5)
MARC
(5)
Organizacja pracy
(5)
Biblioteki dla chorych i niepełnosprawnych
(4)
Czytelnictwo dzieci
(4)
Informatyzacja
(4)
Język haseł przedmiotowych KABA
(4)
Promocja czytelnictwa
(4)
Biblioteki dla dzieci i młodzieży
(3)
Biblioterapia
(3)
Gromadzenie i uzupełnianie zbiorów
(3)
Opis bibliograficzny
(3)
Pedagogika biblioteczna
(3)
Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich
(3)
Tematy i motywy
(3)
Biblioteki cyfrowe
(2)
Czytelnictwo młodzieży
(2)
Dokumenty ikonograficzne
(2)
Dzieci
(2)
Estreicher, Karol
(2)
Kompetencje medialne
(2)
Książka
(2)
Literatura
(2)
Literatura dla młodzieży
(2)
Ochrona i konserwacja
(2)
Opracowanie zbiorów
(2)
Osoby w wieku starszym
(2)
Prawo autorskie
(2)
Teatr dziecięcy i młodzieżowy
(2)
Usługi biblioteczne
(2)
Agresywność
(1)
Alkoholizm
(1)
Analiza danych
(1)
Antykwariusze
(1)
Bańka filtrująca
(1)
Bezrobocie
(1)
Bibliofilstwo
(1)
Bibliografowie
(1)
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego (Poznań)
(1)
Biblioteki akademickie
(1)
Biblioteki dla niewidomych
(1)
Biblioteki ekonomiczne
(1)
Biblioteki naukowe
(1)
Biblioteki pedagogiczne
(1)
Big data
(1)
Blog
(1)
Budżet
(1)
Budżety terenowe
(1)
CD ROM
(1)
Chorzy w rodzinie
(1)
Czasopismo literackie
(1)
Czytelnictwo
(1)
Dokumenty elektroniczne
(1)
Doskonalenie zawodowe
(1)
Dzieciństwo
(1)
Dziecko niewidome
(1)
Dziecko z niepełnosprawnością
(1)
E-booki
(1)
Edukacja medialna
(1)
Efekt potwierdzenia
(1)
Elektroniczne dostarczanie dokumentów
(1)
Finanse
(1)
Folksonomia
(1)
Gromadzenie informacji
(1)
Gromadzenie zbiorów bibliotecznych
(1)
Gry komputerowe
(1)
Informacja naukowa
(1)
Innowacje
(1)
Internauci
(1)
Język haseł przedmiotowych Biblioteki Narodowej
(1)
Języki deskryptorowe
(1)
Języki informacyjne
(1)
Językoznawstwo
(1)
Kartoteka wzorcowa
(1)
Katalog przedmiotowy
(1)
Komputeryzacja
(1)
Komunikacja elektroniczna
(1)
Księgarze
(1)
Literatura polska
(1)
MAK (informat.)
(1)
Marketing społecznościowy
(1)
Minikomputery i mikrokomputery
(1)
Miłość
(1)
Multimedia
(1)
Młodzież
(1)
Narracja
(1)
Nauczyciele bibliotekarze
(1)
Obsługa i eksploatacja
(1)
Opracowanie rzeczowe
(1)
Pismo dla niewidomych
(1)
Prawo
(1)
Przyjaźń
(1)
Przysposobienie biblioteczne
(1)
Subject: work
Bibliografia polska
(2)
Subject: time
1901-2000
(20)
2001-
(17)
1989-2000
(13)
1945-1989
(8)
1801-
(2)
1801-1900
(2)
1001-1100
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1901-
(1)
1939-1945
(1)
1989-
(1)
Subject: place
Polska
(10)
Bydgoszcz (woj. kujawsko-pomorskie)
(1)
Piła (woj. wielkopolskie)
(1)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(1)
Województwo poznańskie (1975-1998)
(1)
Genre/Form
Praca zbiorowa
(23)
Materiały konferencyjne
(18)
Poradnik
(12)
Opracowanie
(11)
Podręcznik
(6)
Bibliografia narodowa
(4)
Biografia
(4)
Instrukcja
(4)
Bibliografia
(3)
Scenariusz zajęć
(3)
Antologia
(2)
Bibliografia adnotowana
(2)
Bibliografia narodowa polska
(2)
Kalendarium
(2)
Monografia
(2)
Bibliografia terytorialna
(1)
Bibliografia zalecająca
(1)
Czasopismo dla młodzieży
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Informator
(1)
Katalog rzeczowy
(1)
Komentarz do ustawy
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Recenzja literacka
(1)
Wydawnictwa dla niewidomych
(1)
Wytyczne
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Domain
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(44)
Literaturoznawstwo
(9)
Edukacja i pedagogika
(6)
Informatyka i technologie informacyjne
(6)
Socjologia i społeczeństwo
(4)
Psychologia
(3)
Zarządzanie i marketing
(3)
Media i komunikacja społeczna
(2)
Historia
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
248 results Filter
Book
In basket
Date of publication: 2021
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; t. 204)
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 237-259.
Spis treści także w języku angielskim.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 326182, 325948 (2 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2021
(Literatura dla Dzieci i Młodzieży : studia / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich = Studies in Children's and Young Adult Literature / The Polish Librarians' Association ; 16)
ISBN: 978-83-65741-72-1
Bibliografia, netografia na stronach 231-245. Indeks.
Spis treści także w języku angielskim.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 324588 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2021
(Biblioteczka Poradnika Bibliotekarza ; nr 37)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 324606 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2020
(Literatura dla Dzieci i Młodzieży - Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich ; t. 15)
ISBN: 978-83-65741-58-5
Bibliografia, netografia na stronach 247-253. Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322894 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2020
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 196)
Bibliografia, netografia na stronach 247-264. Indeksy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322607 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2020
(Biblioteczka "Poradnika Bibliotekarza" ; 36)
Na stronie przedtytułowej podtytuł: kurs podstawowy (40-44 godziny).
Bibliografie, netografie przy większości rozdziałów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322569 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2020
(Biblioteki - Dzieci - Młodzież ; 11)
ISBN: 978-83-65741-54-7
Bibliografie przy niektórych rozdziałach.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322241 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Propozycje i Materiały / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich ; 101)
ISBN: 978-83-65741-36-3 (oprawa miękka)
Netografia, wykaz aktów prawnych, bibliografia na stronach 77-79.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 320789 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Seria Historyczna ; 3)
ISBN: 978-83-65741-38-7 (SBP) ; 978-83-64393-48-8 (Pro Libris)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 320947 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Propozycje i Materiały / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich ; 103)
Rozdziały lub artykuły tej książki skatalogowano pod własnymi tytułami. Dostępne pod tytułem pracy zbiorowej.
Bibliografie, netografie przy pracach.

W publikacji zawarto artykuły:
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322207 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Propozycje i Materiały / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich ; 102)
Bibliografia na stronach 13-15 i przy rozdziałach.
Streszczenie w języku angielskim. Spis treści także w języku angielskim.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322219 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka)
ISBN: 978-83-65741-26-4
Bibliografia, netografia przy pracach. Indeksy.
Spis treści także w języku angielskim.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 320724 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2017
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 176)
ISBN: 978-83-64203-86-2 (SBP) ; 978-83-8088-713-8 (WUŁ) ; 978-83-8088-714-5 (WUŁ ; e-ISBN)
Artykuły tej książki skatalogowano pod własnymi tytułami, są dostępne pod tytułem pracy zbiorowej.
Bibliografia, netografia przy pracach
Streszczenie w języku angielskim. Spis treści także w języku angielskim.

W publikacji zawarto artykuły:
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 317158, 316893 (2 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2017
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 177)
ISBN: 978-83-64203-87-9 (SBP) ; 978-83-8088-715-2 (WUŁ) ; 978-83-8088-716-9 (WUŁ ; e-ISBN)
Artykuły tej książki skatalogowano pod własnymi tytułami, są dostępne pod tytułem pracy zbiorowej.
Bibliografia, netografia przy pracach.
Streszczenie w języku angielskim. Spis treści także w języku angielskim.

W publikacji zawarto artykuły:
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 317159, 317123, 316891 (3 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
ISBN: 978-83-64203-44-2
Bibliografia na stronach 336-371.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 312021 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Biblioteczka "Poradnika Bibliotekarza" ; 23)
ISBN: 978-83-64203-41-1 (oprawa miękka)
Bibliografia na stronach 149-151.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 312359 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 160)
ISBN: 978-83-64203-47-3 (wersja papierowa ; Wydaw. SBP) ; 978-83-7969-789-2 (wersja papierowa) ; 978-83-7969-790-8 (wersja elektroniczna)
Bibliografia przy pracach.
Tekst częściowo w języku angielskim. Streszczenie angielskie, polskie przy pracach. Spis treści także angielski.
Dla badaczy kultury, bibliotekarzy, nauczycieli, socjologów, psychologów, pedagogów, literaturoznawców, rodziców oraz studentów kierunków humanistycznych.

W publikacji zawarto artykuły:
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 312547 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka ; 162)
Bibliogr. s. 297-339. Indeks.
Spis treści także w jęz. ang.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 312930 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Biblioteczka "Poradnika Bibliotekarza" ; nr 24)
ISBN: 978-83-64203-42-8 (oprawa miękka)
Bibliografia na stronach 121-[123].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 311973, 311972 (2 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2014
Biblioblog w pigułce : poradnik dla bibliotekarzy / Barbara Maria Morawiec. - Warszawa : Wydawnictwo SBP, 2014. - 114, [2] strony : ilustracje ; 21 cm.
(Biblioteczka "Poradnika Bibliotekarza" ; nr 22)
ISBN: 978-83-64203-36-7 (oprawa miękka)
Bibliografia na stronach 114-[115].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 311622 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again