Form of Work
E-booki
(158)
IBUK Libra
(158)
Ksi膮偶ki
(89)
Publikacje fachowe
(24)
Publikacje naukowe
(18)
Poradniki i przewodniki
(7)
Publikacje dydaktyczne
(4)
Publikacje informacyjne
(2)
Proza
(1)
Status
available
(72)
only on-site
(16)
unavailable
(1)
unknown
(1)
Branch
Wypo偶yczalnia
(74)
Czytelnia
(16)
Author
zbiorowa Praca
(20)
Polskich Stowarzyszenie Bibliotekarzy
(19)
Zybert El偶bieta Barbara
(11)
Nowicki Janusz
(8)
Stachowska-Musia艂 Ewa
(5)
Antczak Mariola
(4)
Sosi艅ska-Kalata Barbara
(4)
Wojciechowski Jacek
(4)
Bili艅ski Lucjan
(3)
Drzewiecki Marcin
(3)
G贸rska El偶bieta (1942- )
(3)
Kempa Andrzej (1936-2009)
(3)
Lewandowicz-Nosal Gra偶yna (1963- )
(3)
Szyszko Mieczys艂aw
(3)
Szyszko Mieczys艂aw (1939-2010)
(3)
Wo藕niak-Kasperek Jadwiga
(3)
呕migrodzki Zbigniew
(3)
Andrzejewska Jadwiga
(2)
Banacka Marianna
(2)
Bartoszewicz-Fabia艅ska Bo偶ena
(2)
Bia艂kowska Emilia (1908-1990)
(2)
Bili艅ski Lucjan (1930-2015)
(2)
Burska Joanna
(2)
Dembowska Maria (1914-2008)
(2)
Dobrowolski Zdzis艂aw
(2)
Gli艅ski Wies艂aw
(2)
Grygrowski Dariusz
(2)
G贸rska El偶bieta
(2)
G艂owacka Teresa (1936- )
(2)
Howorka Boles艂aw
(2)
Janiszewska Kamila
(2)
Ko艂odziejska Jadwiga
(2)
Leszczy艅ski Grzegorz
(2)
Materska Katarzyna
(2)
Papuzi艅ska Joanna
(2)
Pioterek Pawe艂
(2)
Radwa艅ski Aleksander
(2)
Sa艂aci艅ski Krzysztof
(2)
Sp贸z Andrzej
(2)
St臋pie艅 Kamil
(2)
Sulimierski Witold Zbigniew
(2)
Taraszkiewicz Beata
(2)
Walczak-Niewiadomska Agata (1977- )
(2)
Wojciechowska Maja (bibliotekoznawca)
(2)
Wo藕niak Jadwiga
(2)
Zaj膮c Micha艂
(2)
Aleksandrowicz Renata
(1)
Andrzejewska Jadwiga (1923-2010)
(1)
Babik Wies艂aw
(1)
Bado艅 Stanis艂aw (1926-1997)
(1)
Bajor Agnieszka
(1)
Bara艅ska Krystyna
(1)
Batorowska Hanna
(1)
Bia艂kowska Barbara
(1)
Blicharski Marcin
(1)
Bober Anna (1956- )
(1)
Bojar Bo偶enna
(1)
Borecka Irena (1948-2008)
(1)
Buchwald-Pelcowa Paulina
(1)
Buck Andrzej (1953- )
(1)
Budy艅ska Barbara
(1)
Burakowski Jan
(1)
Bystro艅 Jan Stanis艂aw
(1)
Chapska Joanna
(1)
Cyrklaff Magdalena J
(1)
Czajkowski Franciszek (1936- )
(1)
Czerwi艅ska Ma艂gorzata
(1)
Czerwi艅ska Ma艂gorzata (1961- )
(1)
Dembowska Maria
(1)
Demby Stefan
(1)
Diduszko Hanna
(1)
Dro偶d偶 Andrzej (1953-2010)
(1)
Drzewiecki Marcin (1948-2012)
(1)
Dura Anna
(1)
Falkowska Helena (1909-1988)
(1)
Fedyna Helina
(1)
Figiel Grzegorz
(1)
Firlej-Buzon Aneta
(1)
Franke Jerzy
(1)
Gajowniczek-Wo藕niak Maria
(1)
Gill Phillip
(1)
Gruberska Ewa
(1)
Grygrowski Dariusz (1962- )
(1)
G贸ralska Ma艂gorzata
(1)
G臋bo艂y艣 Zdzis艂aw
(1)
Hombek Danuta
(1)
Howorka Boles艂aw (1932- )
(1)
Hrabia Stanis艂aw
(1)
Idziak Barbara Drewniewska
(1)
Janczewski Krzysztof
(1)
Janowska Maria
(1)
Januszko Wojciech
(1)
Jazdon Artur (1956- )
(1)
Jezierska Ma艂gorzata
(1)
Jurewicz Ignacy
(1)
Kemp Ivor
(1)
Kempa Andrzej
(1)
Kisilowska Ma艂gorzata
(1)
Klukowski Bogdan
(1)
Korpa艂a J贸zef (1905-1989)
(1)
Year
2020 - 2021
(6)
2010 - 2019
(30)
2000 - 2009
(137)
1990 - 1999
(63)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(6)
1960 - 1969
(2)
1950 - 1959
(1)
Time Period of Creation
2001-
(32)
1901-2000
(18)
1989-2000
(14)
1945-1989
(5)
Country
Poland
(247)
Language
Polish
(180)
Audience Group
Bibliotekarze
(12)
Nauczyciele
(3)
Szko艂y wy偶sze
(2)
Animatorzy kultury
(1)
Biblioterapeuci
(1)
Dyrektorzy bibliotek
(1)
Pedagodzy
(1)
Terapeuci zaj臋ciowi
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Bibliotekarstwo
(21)
Biblioteki publiczne
(11)
Zbiory biblioteczne
(7)
Bibliotekarze
(5)
Biblioteki szkolne
(5)
Internet
(5)
MARC
(5)
Organizacja pracy
(5)
Biblioteki
(4)
Biblioteki dla chorych i niepe艂nosprawnych
(4)
Czytelnictwo dzieci
(4)
Informatyzacja
(4)
J臋zyk hase艂 przedmiotowych KABA
(4)
Biblioteki dla dzieci i m艂odzie偶y
(3)
Biblioterapia
(3)
Gromadzenie i uzupe艂nianie zbior贸w
(3)
Literatura dla dzieci
(3)
Pedagogika biblioteczna
(3)
Promocja czytelnictwa
(3)
Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich
(3)
Tematy i motywy
(3)
Biblioteki cyfrowe
(2)
Czytelnictwo m艂odzie偶y
(2)
Dokumenty ikonograficzne
(2)
Dzieci
(2)
Estreicher, Karol
(2)
Kompetencje medialne
(2)
Ksi膮偶ka
(2)
Ochrona i konserwacja
(2)
Opis bibliograficzny
(2)
Osoby w wieku starszym
(2)
Prawo autorskie
(2)
Teatr dzieci臋cy i m艂odzie偶owy
(2)
Us艂ugi biblioteczne
(2)
Agresywno艣膰
(1)
Alkoholizm
(1)
Antykwariusze
(1)
Ba艅ka filtruj膮ca
(1)
Bezrobocie
(1)
Bibliofilstwo
(1)
Bibliografowie
(1)
Biblioteka G艂贸wna Uniwersytetu Ekonomicznego (Pozna艅)
(1)
Biblioteki akademickie
(1)
Biblioteki dla niewidomych
(1)
Biblioteki ekonomiczne
(1)
Biblioteki naukowe
(1)
Biblioteki pedagogiczne
(1)
Blog
(1)
Bud偶et
(1)
Bud偶ety terenowe
(1)
CD ROM
(1)
Chorzy w rodzinie
(1)
Czasopismo literackie
(1)
Czytelnictwo
(1)
Dokumenty elektroniczne
(1)
Doskonalenie zawodowe
(1)
Dzieci艅stwo
(1)
Dziecko niewidome
(1)
Dziecko z niepe艂nosprawno艣ci膮
(1)
E-booki
(1)
Edukacja medialna
(1)
Efekt potwierdzenia
(1)
Elektroniczne dostarczanie dokument贸w
(1)
Finanse
(1)
Folksonomia
(1)
Informacja naukowa
(1)
Innowacje
(1)
Internauci
(1)
J臋zyk hase艂 przedmiotowych Biblioteki Narodowej
(1)
J臋zyki deskryptorowe
(1)
J臋zyki informacyjne
(1)
J臋zykoznawstwo
(1)
Kartoteka wzorcowa
(1)
Katalog przedmiotowy
(1)
Komputeryzacja
(1)
Ksi臋garze
(1)
Literatura
(1)
Literatura polska
(1)
MAK (informat.)
(1)
Marketing spo艂eczno艣ciowy
(1)
Minikomputery i mikrokomputery
(1)
Mi艂o艣膰
(1)
Multimedia
(1)
M艂odzie偶
(1)
Narracja
(1)
Nauczyciele bibliotekarze
(1)
Obs艂uga i eksploatacja
(1)
Opracowanie rzeczowe
(1)
Opracowanie zbior贸w
(1)
Pismo dla niewidomych
(1)
Prawo
(1)
Przyja藕艅
(1)
Przysposobienie biblioteczne
(1)
Psychologia dziecka
(1)
Radzenie sobie ze stresem
(1)
Relacje mi臋dzyludzkie
(1)
Rozw贸d
(1)
Sacrum
(1)
Samorz膮d wojew贸dztwa
(1)
Semantyka lingwistyczna
(1)
Subject: work
Bibliografia polska
(2)
Subject: time
1901-2000
(21)
2001-
(17)
1989-2000
(13)
1945-1989
(8)
1801-1900
(4)
1001-1100
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1939-1945
(1)
1989-
(1)
Subject: place
Polska
(10)
Bydgoszcz (woj. kujawsko-pomorskie)
(1)
Pi艂a (woj. wielkopolskie)
(1)
Pozna艅 (woj. wielkopolskie)
(1)
Wojew贸dztwo pozna艅skie (1975-1998)
(1)
Genre/Form
Praca zbiorowa
(23)
Materia艂y konferencyjne
(18)
Poradnik
(11)
Opracowanie
(10)
Podr臋cznik
(5)
Bibliografia narodowa
(4)
Biografia
(4)
Instrukcja
(4)
Bibliografia
(3)
Scenariusz zaj臋膰
(3)
Antologia
(2)
Bibliografia adnotowana
(2)
Bibliografia narodowa polska
(2)
Kalendarium
(2)
Monografia
(2)
Bibliografia terytorialna
(1)
Bibliografia zalecaj膮ca
(1)
Czasopismo dla m艂odzie偶y
(1)
Czasopismo polskie
(1)
Gry komputerowe
(1)
Informator
(1)
Katalog rzeczowy
(1)
Komentarz do ustawy
(1)
Literatura
(1)
Literatura dzieci臋ca
(1)
Literatura polska
(1)
Materia艂y pomocnicze
(1)
Recenzja literacka
(1)
Wydawnictwa dla niewidomych
(1)
Wytyczne
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Domain
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(41)
Literaturoznawstwo
(7)
Edukacja i pedagogika
(6)
Informatyka i technologie informacyjne
(5)
Socjologia i spo艂ecze艅stwo
(4)
Zarz膮dzanie i marketing
(3)
Media i komunikacja spo艂eczna
(2)
Psychologia
(2)
Historia
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwo艣ci
(1)
247 results Filter
Book
In basket
Date of publication: 2021
(Literatura dla Dzieci i M艂odzie偶y : studia / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich = Studies in Children's and Young Adult Literature / The Polish Librarians' Association ; 16)
Bibliografia, netografia na stronach 231-245. Indeks.
Spis tre艣ci tak偶e w j臋zyku angielskim.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 324588 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2021
(Biblioteczka Poradnika Bibliotekarza ; nr 37)
ISBN: 978-83-65741707
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
No availability information: sygn. 324606
Book
In basket
Date of publication: 2020
(Literatura dla Dzieci i M艂odzie偶y - Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich ; t. 15)
Bibliografia, netografia na stronach 247-253. Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322894 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2020
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 196)
Bibliografia, netografia na stronach 247-264. Indeksy.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 322607 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2020
(Biblioteczka "Poradnika Bibliotekarza" ; 36)
Na stronie przedtytu艂owej podtytu艂: kurs podstawowy (40-44 godziny).
Bibliografie, netografie przy wi臋kszo艣ci rozdzia艂贸w.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322569 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2020
(Biblioteki - Dzieci - M艂odzie偶 ; 11)
ISBN: 978-83-65741-54-7
Bibliografie przy niekt贸rych rozdzia艂ach.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322241 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Propozycje i Materia艂y / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich ; 101)
ISBN: 978-83-65741-36-3 (oprawa mi臋kka)
Netografia, wykaz akt贸w prawnych, bibliografia na stronach 77-79.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 320789 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Seria Historyczna ; 3)
ISBN: 978-83-65741-38-7 (SBP) ; 978-83-64393-48-8 (Pro Libris)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 320947 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Propozycje i Materia艂y / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich ; 103)
Rozdzia艂y lub artyku艂y tej ksi膮偶ki skatalogowano pod w艂asnymi tytu艂ami. Dost臋pne pod tytu艂em pracy zbiorowej.
Bibliografie, netografie przy pracach.

W publikacji zawarto artyku艂y:
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322207 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Propozycje i Materia艂y / Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich ; 102)
Bibliografia na stronach 13-15 i przy rozdzia艂ach.
Streszczenie w j臋zyku angielskim. Spis tre艣ci tak偶e w j臋zyku angielskim.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 322219 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2019
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka)
ISBN: 978-83-65741-26-4
Bibliografia, netografia przy pracach. Indeksy.
Spis tre艣ci tak偶e w j臋zyku angielskim.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 320724 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2017
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 176)
ISBN: 978-83-64203-86-2 (SBP) ; 978-83-8088-713-8 (WU艁) ; 978-83-8088-714-5 (WU艁 ; e-ISBN)
Artyku艂y tej ksi膮偶ki skatalogowano pod w艂asnymi tytu艂ami, s膮 dost臋pne pod tytu艂em pracy zbiorowej.
Bibliografia, netografia przy pracach
Streszczenie w j臋zyku angielskim. Spis tre艣ci tak偶e w j臋zyku angielskim.

W publikacji zawarto artyku艂y:
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 317158 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2017
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 177)
ISBN: 978-83-64203-87-9 (SBP) ; 978-83-8088-715-2 (WU艁) ; 978-83-8088-716-9 (WU艁 ; e-ISBN)
Artyku艂y tej ksi膮偶ki skatalogowano pod w艂asnymi tytu艂ami, s膮 dost臋pne pod tytu艂em pracy zbiorowej.
Bibliografia, netografia przy pracach.
Streszczenie w j臋zyku angielskim. Spis tre艣ci tak偶e w j臋zyku angielskim.

W publikacji zawarto artyku艂y:
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 317159, 317123, 316891 (3 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
ISBN: 978-83-64203-44-2
Bibliografia na stronach 336-371.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 312021 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Biblioteczka "Poradnika Bibliotekarza" ; 23)
ISBN: 978-83-64203-41-1 (oprawa mi臋kka)
Bibliografia na stronach 149-151.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 312359 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka = Science, Didactics, Practice ; 160)
ISBN: 978-83-64203-47-3 (wersja papierowa ; Wydaw. SBP) ; 978-83-7969-789-2 (wersja papierowa) ; 978-83-7969-790-8 (wersja elektroniczna)
Bibliografia przy pracach.
Tekst cz臋艣ciowo w j臋zyku angielskim. Streszczenie angielskie, polskie przy pracach. Spis tre艣ci tak偶e angielski.
Dla badaczy kultury, bibliotekarzy, nauczycieli, socjolog贸w, psycholog贸w, pedagog贸w, literaturoznawc贸w, rodzic贸w oraz student贸w kierunk贸w humanistycznych.

W publikacji zawarto artyku艂y:
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 312547 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Nauka, Dydaktyka, Praktyka ; 162)
Bibliogr. s. 297-339. Indeks.
Spis tre艣ci tak偶e w j臋z. ang.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 312930 (1 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2015
(Biblioteczka "Poradnika Bibliotekarza" ; nr 24)
ISBN: 978-83-64203-42-8 (oprawa mi臋kka)
Bibliografia na stronach 121-[123].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 311973, 311972 (2 egz.)
Book
In basket
Date of publication: 2014
Biblioblog w pigu艂ce : poradnik dla bibliotekarzy / Barbara Maria Morawiec. - Warszawa : Wydawnictwo SBP, 2014. - 114, [2] strony : ilustracje ; 21 cm.
(Biblioteczka "Poradnika Bibliotekarza" ; nr 22)
ISBN: 978-83-64203-36-7 (oprawa mi臋kka)
Bibliografia na stronach 114-[115].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypo偶yczalnia
There are copies available to loan: sygn. 311622 (1 egz.)
E-book
In basket
Date of publication: 2014
ISBN: 978-83-64203-27-5
Dost臋p do tre艣ci elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbi贸r kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again